?>

Takım halinde dünya şampiyonu olan dansçılar bu kez bireysel şampiyonluk peşinde

Geçen yıl İspanya'da düzenlenen yarışmada takım halinde birincilik elde eden dansçılar, aynı başarıyı bireysel olarak da göstermek için Gürcistan'da yarışacak.

Spor - 3 ay önce

İzmir

Dansa ailelerinin yönlendirmesiyle küçük yaşlarda başlayan Öykü Karakülah (16), Tülin Şahin (16) ve Azra İnamlık (15) Dünya Dans Sporları Federasyonu (WDSF) tarafından 17 Mayıs'ta Gürcistan'ın Tiflis kentinde düzenlenecek Solo Latin-Gençler Dünya Şampiyonası'na katılacak.

????

Takım halinde İspanya'daki Gençler Dünya Koreografik Latin Şampiyonası'nda şampiyon olan dansçılar, bu kez solo olarak yeteneklerini sergileyecek.

Dansı tutkuyla yapan sporcular, bireysel olarak da "en iyi" olduklarını göstermeyi amaçlıyor.

"Arzumuz solo branşta da başarıya imza atmak"

Genç sporcuların antrenörü Arman Esen, gençler solo branşında ilk Dünya Şampiyonası'nın 2023 yılında düzenlendiğini söyledi.

Dansçıların Gürcistan'da Türkiye'yi temsil edeceğini ifade eden Esen, "Solo branşla ilgili Türkiye Şampiyonası'nda kürsüyü gören öğrencilerimiz temsil hakkı aldı. Dünyada bu branşta final gördük ama birincilik alamadık. Tecrübelerimizle her yıl o birinciliği yakalamak için çalışıyoruz. Koreografi branşında kulübümüz dünya birincisi ve ikincisi oldu. Bu yeni branşlara karşı adaptasyon zaman alıyor. Arzumuz solo branşta da böyle bir başarıya imza atmak." diye konuştu.

Azra İnamlık da küçük yaşta evde kendi başına dans ederken annesinin yönlendirmesiyle dans kursuna gitmeye başladığını anlatarak, "İspanya'da dünya şampiyonu olduk. Şimdi de aynısını soloda gerçekleştirmek için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl da katılmıştım ama bu kadar büyük hedefim yoktu. O zaman takım da vardı şimdi sadece solo odaklıyız. Haftanın 6 günü en az 3 saat çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

Öykü Karakülah ise dans etmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Dünya Şampiyonası'nın atmosferinin çok heyecan verici olduğunu vurgulayan Karakülah, "Seçilmiş kişilerin olduğu bir yarışma. Dünya ve Avrupa şampiyonalarını o yüzden çok seviyorum. Dans benim için kendimi özgür bırakabildiğim ve tamamen kendim gibi hissedebildiğim bir şey." şeklinde konuştu.

Tülin Şahin ise çok çalıştıklarını dile getirerek, "Bu yıl hırslandık. Hedeflerimiz var." dedi.

Aynı şampiyonada Azra İnamlık'ın kardeşi Sahra İnamlık ile Doğa Türkkal da yıldızlar 2 kategorisinde ilk defa yarışacaklar.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Milli sporcu, muaythaide madalya koleksiyonuna yenilerini eklemek istiyor

2025-05-12 11:58 - Spor

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Şampiyonlar Ligi'ni ikinci sırada bitirdi

2025-05-11 23:32 - Spor

7. Etnospor Kültür Festivali'nin tanıtım toplantısı İstanbul'da yapıldı

2025-05-12 16:52 - Spor

Down Sendromlular Basketbol Milli Takımı, Avrupa şampiyonluğu için 5. kampında

2025-05-15 11:50 - Spor

SOLOTÜRK Malatya'da gösteri uçuşu yaptı

2025-05-12 20:48 - Çevre-Hayat

Bakan Göktaş'tan, kimsesiz çocuklara 40 yıldır annelik yapan Nimet Gürel'e ziyaret

2025-05-12 10:58 - Çevre-Hayat

İran Cumhurbaşkanı: ABD ile anlaşma konusunda ciddiyiz ama nükleer programı tamamen sonlandırmayız

2025-05-11 21:12 - Dünya

Messi'nin en sevdiği golü, sanat eserine dönüşüyor

2025-05-13 22:33 - Spor

İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk, 10 kişi hayatını kaybetti

2025-05-11 09:57 - Dünya

Milli kadın judocular dünya şampiyonasında altın madalya kazandı

2025-05-16 10:57 - Spor

İlgili Haberler

Paralimpik oyunları şampiyonu Öznur Cüre Girdi, yine "zirve" istiyor

11:42 - Spor

Milli boksör Simge Bekler'in hedefi ilk kez katılacağı Avrupa Şampiyonası'nda zirve

11:37 - Spor

Trabzonspor ile Kasımpaşa 33. randevuda

11:12 - Spor

Fenerbahçe, Göztepe ile berabere kaldı

23:37 - Spor

Alanyaspor ile Çaykur Rizespor arasında oynanan mücadele 0-0 sona erdi

23:18 - Spor

Günün Manşetleri

İspanya ve Portekiz'de orman yangınları devam ediyor

13:23 - Dünya

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Duran'dan Marmara Depremi'nin 26'ncı yılına ilişkin

12:52 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 26'ncı yılına ilişkin mesaj

12:48 - Gündem

Muş ve Bitlis, Malazgirt Zaferi'nin 954. yıl dönümüne hazırlanıyor

12:22 - Gündem

Maliye, tamamen robotik ve yapay zekalı işlem dönemini başlattı

12:13 - Ekonomi