?>

TAK 50 yıldan beri Kıbrıs Türklerinin sesini dünyaya duyuruyor

Türk Ajansı Kıbrıs Genel Müdürü Fehmi Gürdallı, "TAK, önce Kıbrıs Türklerinin mücadelesinin sesini dünyaya duyurdu sonraki yıllarda da Kıbrıs Türk basınının çok önemli bir hizmet sağlayıcısı oldu." dedi.

Gündem - 2 yıl önce

Lefkoşa

Kıbrıs Türklerinin sesini ve mücadelesini duyurmak üzere 50 yıl önce kurulan Türk Ajansı Kıbrıs'ın (TAK) Genel Müdürü Fehmi Gürdallı, "TAK, önce Kıbrıs Türklerinin mücadelesinin sesini dünyaya duyurdu sonraki yıllarda da Kıbrıs Türk basınının çok önemli bir hizmet sağlayıcısı oldu." dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) resmi ajansı TAK'ın 50. kuruluş yıl dönümüyle ilgili AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Gürdallı, ajansın Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın talimatlarıyla 21 Aralık 1973'te tek bir daktilo ile kurularak haber servisine başladığını anımsattı.

Gürdallı, dünyanın önde gelen haber ajansları ve basın kuruluşlarının, önceleri Kıbrıs Türkleri ile ilgili gelişmeleri daha sonra ise Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türk Federe Devleti ilanı ve KKTC'nin kuruluşunu TAK'tan alarak okuyucu ve abonelerine duyurduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"TAK, önce Kıbrıs Türklerinin mücadelesinin sesini dünyaya duyurdu sonraki yıllarda da Kıbrıs Türk basınının çok önemli bir hizmet sağlayıcısı oldu. Ülke içindeki olayları, protokol olaylarını, Meclis çalışmalarını Türk basını büyük ölçüde Türk Ajans Kıbrıs'ın haberlerinden verdi. TAK, basının en besleyici kurumu konumunda ve bu konumunu bugün de sürdürmektedir."

Gürdallı, TAK'ın Rumca Servisi'nin Güney Kıbrıs ve Yunanistan basınından haberlerin tercümesini yaparak Türk basınına servis ettiğini, İngilizce Servisi'nin ise Türkçe haberleri İngilizceye çevirerek abonelerine dağıttığını anlattı. Gürdallı, kurumun gelecek günlerde Rumca haber yayını planlayarak dil çeşitliliğini arttırmayı hedeflediğini ifade etti.

TAK'ın devlet ajansı olmasının yanı sıra objektif yayıncılık ve toplumun tüm kesimlerinin sesini duyurmaya özen gösterdiğini dile getiren Gürdallı, kurum olarak sosyal medyayı etkin kullanabilmek üzere çaba içinde olduklarını vurguladı.

Kamu yayıncılarının dezenformasyonla mücadele yükümlülükleri de bulunduğuna dikkati çeken Gürdallı, "Dezenformasyon ve sahte haberin önüne geçebilmek için doğru haberi hızlı vermemiz gerekiyor. Biz bunu yaptığımız zaman dezenformasyona yer kalmayacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Engelleri Aşmak: Sporda Kadınların Yükselişi ve Devam Eden Eşitlik Arayışı

2023-12-22 14:46 - İnsan&Hayat

Kuşadası yılın son kruvaziyerini ağırlıyor

2023-12-26 15:09 - Çevre-Hayat

Ağrı, Kars, Erzincan ve Sivas’ta kar yağışı etkili oldu

2023-12-24 20:22 - Gündem

Mersin'de fotokapanla vaşak görüntülendi

2023-12-26 16:43 - Çevre-Hayat

2023'e iz bırakan futbolcular

2023-12-26 11:52 - Spor

Çukurova’da tarımsal üretime "yeşil destek"

2023-12-27 14:28 - Çevre-Hayat

MKE Ankaragücü Kulübünün eski başkanı Faruk Koca, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi

2023-12-27 14:48 - Spor

Euro-Med, Gazze'de İsrail ordusunun gerçekleştirdiği infazları raporlayıp UCM'ye gönderdi

2023-12-26 10:32 - Dünya

İsrail basınına göre Netanyahu, Mossad Başkanı'nın güvenlik toplantılarına katılmasını engelled

2023-12-26 11:13 - Dünya

İsrail'in Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'nda bir eve düzenlediği saldırıda 7 kişi

2023-12-28 04:38 - Dünya

İlgili Haberler

Kartalkaya'daki otel yangını davasında ara karar açıklandı

22:17 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Cumhurbaşkanımız insanlığın ortak vicdanına tercüman olmuştur

21:17 - Gündem

Küresel Sumud Filosu'ndaki Türk gazeteci Çelik, teknelerin Girit açıklarına ulaştığını söyledi

20:38 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan "Filistin'in Sesi Erdoğan" paylaşımı

19:38 - Gündem

Emine Erdoğan: Bu buluşmanın barışa, kardeşliğe ve geleceğe umut taşımasını diliyorum

17:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: "Rus tarafıyla liderler düzeyinde görüşmeye hazırım"

23:23 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta temaslarda bulunuyor

22:38 - Siyaset

Hamas, Trump'ın Gazze'de ateşkes anlaşmasını reddettikleri iddiasını yalanladı

22:27 - Dünya

Kartalkaya'daki otel yangını davasında ara karar açıklandı

22:17 - Gündem