Suudi Arabistan'ın Hafter'e Trablus için yardım sözü verdiği iddiası

Wall Street Journal gazetesi, Suudi Arabistan'ın, Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter'e, Trablus'u ele geçirmek için başlattığı operasyona destek için milyonlarca dolar yardım sözü verdiğini ileri sürdü.

Dünya - 7 yıl önce

New York

Suudi Arabistan'ın, Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter'in, Trablus'u ele geçirmek için başlattığı operasyona destek için milyonlarca dolar yardım sözü verdiği iddia edildi.
Wall Street Journal gazetesinin Suudi hükümetinden üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, Hafter, Trablus'u ele geçirmek için başlattığı saldırıdan birkaç gün önce Suudi Arabistan'ı ziyaret etti.
Suudi Arabistan'ın, General Hafter'in, Trablus'u ele geçirmek için başlattığı operasyona destek için milyonlarca dolar yardım sözü verdiği ileri sürülen haberde, ismi açıklanmayan bir Suudi yetkilinin, "Oldukça cömerttik." ifadesine de yer verildi.
Haberde, Hafter'in, 27 Mart'ta, Riyad'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştüğü belirtildi.
Libya'ya silah ambargosunu denetleyen BM mekanizmasına göre ise Hafter, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır'dan da destek aldı, ancak Mısır Hafter'e destek verdiğini yalanlarken, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bu konuda bir açıklama yapılmadı.
Haberde, ABD'li yetkililere göre ise Rusya'nın da Hafter'e silah ve askeri danışmanlar gönderdiği ancak Kremlin'in bu iddiaları yalanladığı kaydedildi.
Trablus'u ele geçirmek için 4 Nisan'da saldırı başlatan Libya'nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter ile Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac'ın birlikleri arasında Trablus ve çevresinde şiddetli çatışmalar yaşanıyor.
Dünya Sağlık Örgütüne göre ise Libya'nın başkenti Trablus'taki çatışmalarda, bir haftada 7'si sivil 75 kişi öldü, 323 kişi yaralandı.
Meşruiyet krizinin 2011'den bu yana çözülemediği Libya'da, uluslararası tanınırlığa sahip UMH birlikleri ile Halife Hafter'e bağlı güçler arasında çatışmalar sürüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

İran Milli Güvenlik Yüksek Konseyi, ABD Merkez Kuvvetlerini (CENTCOM) terör örgütleri listesine aldı

2019-04-08 22:40 - Dünya

'Gazze'de bir devlet kurulmasını önleyeceğimizi teyit ettik'

2019-04-07 01:02 - Dünya

Sudan'da ordudan sokağa çıkma yasağı uyarısı

2019-04-12 00:27 - Dünya

ABD, İran Devrim Muhafızlarını terör örgütleri listesine aldı

2019-04-08 21:32 - Dünya

Aygaz'a mineral yakıtlar ihracatı ödülü

2019-04-11 13:43 - Ekonomi

Trabzonspor’da Ünal Karaman farkı

2019-04-08 13:52 - Spor

HDP'li başkan terörden ihraç edilen eski başkanla makama geçti

2019-04-08 23:52 - Siyaset

E-5 karayolunda kapalı yollar nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu

2019-04-06 12:43 - Genel

Kaybolmaya yüz tutan motifler gün yüzüne çıkıyor

2019-04-09 15:52 - Kültür Sanat

O nine için Bakanlık harekete geçti

2019-04-06 12:57 - Genel

İlgili Haberler

Bilim insanları "kara delik yıldızı" olarak tanımladıkları yeni bir kozmik cisim keşfetti

13:13 - Dünya

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, 3 Filistinli ailenin evlerini 3 gündür kuşatma altında t

12:53 - Dünya

Zelenskiy, Rusya'nın yolcu trenine yönelik İHA saldırısında makinistle yardımcısının öldüğünü b

12:37 - Dünya

İngiltere'de aşırı sağcı Reform UK lideri Farage'dan boşalan milletvekilliği koltuğu için

12:33 - Dünya

Uzmanlara göre, İsrail "sonsuz savaş" stratejisiyle ABD'yle ilişkileri "en sıkın

12:22 - Dünya

Günün Manşetleri

Bilim insanları "kara delik yıldızı" olarak tanımladıkları yeni bir kozmik cisim keşfetti

13:13 - Dünya

AB'de kömürden elektrik üretimi tarihi düşük seviyede

13:07 - Ekonomi

Karadeniz'de 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı

13:02 - Gündem

Türkiye'nin hububat sektörü ihracatı 7 ayda 6,9 milyar dolara ulaştı

12:57 - Ekonomi

Filistin topraklarını gasbeden İsrailliler, 3 Filistinli ailenin evlerini 3 gündür kuşatma altında t

12:53 - Dünya