?>

Sürücülerin korkulu rüyası Güzeldere Geçidi artık tünelle aşılıyor

Van-Hakkari kara yolunun "32 virajlar" olarak adlandırılan Güzeldere Geçidi'nde sürücüler, hizmete sunulan tünel sayesinde daha güvenli yolculuk yapma imkanına kavuştu.

Gündem - 5 ay önce

Van

Başkale ilçesi sınırında bulunan 2 bin 730 rakımlı Güzeldere Geçidi'nde trafik güvenliğinin sağlanması ve yağışlı havalarda ulaşımda aksamaların yaşanmaması için inşa edilen 3 bin 150 metre uzunluğundaki tünelin, Van-Hakkari yönündeki tüpü 15 Kasım'da Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıldı.

Hakkari-Van yönündeki tüpünün de gelecek yılın ortalarında tamamlanması hedeflenen tünel sayesinde daha önce 40 dakika olan güzergahtaki yolculuk 6 dakikaya düştü, yolda ulaşım daha güvenli hale getirildi.

Halk arasında "32 virajlar" olarak adlandırılan Güzeldere Geçidi'ne yapılan tünel, yöre sakinlerini ve sürücüleri de memnun etti.

Otomobil sürücüsü Suat Özer, AA muhabirine, tünelin bölge için güzel bir hizmet olduğunu söyledi.

Her yıl çok sayıda trafik kazasının meydan geldiği Güzeldere Geçidi'nin tarihe karıştığını belirten Özer, "Ulaşım ve ticaret için güzel bir hizmet oldu. Sabah geldim kar yağışı vardı. Eski güzergahtan gelseydim yolda kalırdım. Tünel ulaşımı çok rahatlattı. Çok güzel oldu, yapanların emeğine sağlık." dedi.

"32 viraj tarihe gömüldü"

Yıllardır kamyonetiyle Van'dan Hakkari'ye taşımacılık yapan Cevat Arslan ise tünel sayesinde konforlu yolculuk imkanına kavuştuklarını dile getirdi.

Çok önemli bir hizmetin hayata geçirildiğini anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"Bizi bu dertten, çileden, virajlardan, rampadan ve kazalardan kurtaran kim varsa Allah ondan razı olsun. Özellikle kış aylarında rampayı çıkamıyorduk. İnişler de rampalar kadar zordu. Bazen yolda kalıyorduk, bazen donma tehlikesi yaşıyorduk. Bu güzel tünelin açılmasıyla rahatladık. Allah devletimizden razı olsun. 32 viraj tarihe gömüldü. Büyük bir sıkıntıdan kurtulduk."

Tünelle yoldaki riskin ortadan kalktığını söyleyen Sadi Kurt da "Bu yolda çok sıkıntı yaşadık. Bazen buz, sis oluyordu. Trafik kazaları yaşanıyordu. Çok şükür bu risk tamamen ortadan kalktı." diye konuştu.

Güzergahta 25 yıldır dinlenme tesisi işleten İlhan Arslan da "Güzeldere Geçidi'nde şimdiye kadar yüzlerce insan trafik kazaları nedeniyle can verdi. Kışın sürekli yol kapanıyordu, burada kalıyorduk. Şimdi bu sıkıntılar ortadan kaldırıldı." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Küresel piyasalar yoğun veri haftasına karışık seyirle başladı

2024-11-25 09:14 - Ekonomi

Sri Lanka'da şiddetli yağışların yol açtığı afetlerden 15 binden fazla kişi etkilendi

2024-11-25 18:07 - Dünya

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hiyam beldesine saldırılarını yoğunlaştırdı

2024-11-24 16:07 - Dünya

Gazi Yarı Maratonu, 1 Aralık'ta koşulacak

2024-11-29 12:02 - Spor

Sultangazi'de İSKİ'nin çalışması sırasında yer altındaki elektrik kabloları koptu

2024-11-27 18:03 - Gündem

Beşiktaş'ta başkanlık görevine Hüseyin Yücel getirildi

2024-11-29 21:47 - Spor

Türkiye'de 2024, güneş enerjisinde rekorların yılı oluyor

2024-11-26 10:05 - Ekonomi

MSB, Türkiye'nin davetiyle Libya'dan gelen 5+5 Ortak Askeri Komisyonu ağırladı

2024-11-28 16:03 - Gündem

Beylikdüzü'ndeki fabrika yangını yaklaşık 62 saattir sürüyor

2024-11-25 17:37 - Asayiş

5 soruda kripto para piyasasındaki riskler

2024-11-29 11:17 - Analiz/Röportaj/Dizi/Rapor

İlgili Haberler

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı Girne'de başladı

13:08 - Gündem

Pendik'te yanan iş yeri kullanılamaz hale geldi

12:47 - Gündem

İstanbul'da 1 Mayıs'ta gözaltına alınanlardan 36'sı adliyeye sevk edildi

12:38 - Gündem

Trafik kazaları, dünyada her yıl yaklaşık 1,2 milyon kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanıyor

11:27 - Gündem

Manisa'da yolcu otobüsünün devrildiği kazada 16 kişi yaralandı

11:03 - Gündem

Günün Manşetleri

ABD Başkanı Trump'tan, 8 Mayıs'ın "Zafer Günü" olarak adlandırılması kararı

13:28 - Dünya

ABD borsaları, gümrük vergilerinin açıklandığı 2 Nisan'daki seviyelerine geri döndü

13:17 - Ekonomi

Otomotiv nisanda 3,1 milyar dolarla en fazla ihracat yapan sektör oldu

13:12 - Ekonomi

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi 17. Toplantısı Girne'de başladı

13:08 - Gündem

Türkiye'nin ham çelik üretimi yılın ilk çeyreğinde 9,3 milyon ton oldu

13:02 - Ekonomi