?>

Suriyeli izciler kış kampında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye İzcilik Federasyonu, savaş nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriyeli çocuk ve genç izcileri Bolu Aladağ Tevfik Rüştü Günday Kamp ve Eğitim Merkezinde ağırlıyor. - Anadolu Ajansı

Gündem - 9 yıl önce

İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye İzcilik Federasyonu (TİF), Türkiye’de yaşayan yaklaşık 250 Suriyeli çocuk ve genç izcileri Bolu Aladağ Tevfik Rüştü Günday Kamp ve Eğitim Merkezinde ağırlıyor.

İBB Gençlik ve Spor Müdürlüğü koordinasyonunda 21 Ocak’ta başlayan Bolu Aladağ İleri Düzey Kış İzci Kampı’nda İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin birçok kentinden katılan yaklaşık bin deneyimli izci ağırlandı. Kamp, yarı yıl tatilinin tamamlanması ile birlikte kapılarını Suriyeli çocuk ve genç izciler için açtı.

Kampa katılan yaklaşık 250 Suriyeli izciye, kızak ve kayak, ilk yardım, karda çadır kurma ve kalma, kar mağarası yapımı ve kullanma, dağcılık, ateş çeşitlerini öğrenme ve ateş yakma, beslenme ve yaşam, soba yakma, odun kırma, balta ve bıçak kullanımı, karda vahşi hayvan izi takibi ve yön bulma gibi hayati öneme sahip eğitimler veriliyor. İBB Lojistik Destek Merkezi aşçıları tarafından bütün yemek ihtiyaçlarının karşılandığı kampta ayrıca, ulaşım ve sağlık gibi alanlarda da destek veriliyor.

"Her çocuk geleceğe ekilmiş bir tohumdur"

TİF Başkanı Hasan Dinçer Subaşı ise kampın altyapısını İBB’nin oluşturduğunu ifade ederek, bu hafta İstanbul, Kilis, Hatay gibi şehirlerden gelen Suriyeli izcileri ağırladıklarını söyledi.

Suriyeli ve Filistinli izcilerle de çalıştıklarını ifade eden Subaşı, şöyle konuştu:

“Çocuklarımızın vatan-millet sevgisiyle, güzel ahlaklı, sorumluluk bilinci yüksek, özgüvenli olarak yetiştirilmesi amacıyla yapılan bu faaliyetlerde ayrıca kendi başlarına ve zorluklar karşısında hayatlarını idame ettirmeleri için çeşitli eğitimler alıyorlar. Suriyeli çocuklarımız da savaşın ve yaşadıkları hayatın zorluklarına karşı mücadele ediyorlar. Bizim için kurtarılmış, yetiştirilmiş her çocuk geleceğe ekilmiş bir tohumdur.”

Kamptaki eğitim faaliyetlerinden de bahseden Subaşı, “Kış kampı olması dolayısıyla öncelikle izcilerimize kayak yapmayı öğretiyoruz. Karda yürüme ve tırmanma eğitimleri, kar barınağı, çadır kurma, soba yakma, iz takip etme, yön bulma, buzlu sudan kurtulma, kazalara müdahale ve ilk yardım eğitimleri veriyoruz. Bunun yanı sıra bol bol kar oyunları oynatıyor, buzdan heykeller ve çeşitli aktiviteler yaptırıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mücahit Türetken

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Özgün helikoptere yerli motor

2017-02-08 14:37 - Gündem

Gök kedi ve kozmik ıstakozun buluşması

2017-02-03 06:12 - Dünya

Erzincan da kaçakçılık operasyonu

2017-02-04 16:07 - Asayiş

'KHK ile ihraçların delilleri kamuoyu ile paylaşılmalıdır'

2017-02-08 17:47 - Siyaset

Göçmenler olmasaydı 'olmayacak' Amerikan şirketleri

2017-02-08 15:12 - Dünya

SGK, sigortalıların prim borçlarına erteleme getirdi

2017-02-02 19:27 - Ekonomi

Suriyeli izciler kış kampında

2017-02-08 23:52 - Gündem

Oğluna iş vaadiyle dolandırıldı

2017-02-06 20:02 - Asayiş

Kılıçdaroğlu 'Milli Anayasa Hareketi' üyelerini kabul etti

2017-02-06 20:32 - Gündem

Gürcülerin AB'yle vize serbestisinden beklentileri olumlu

2017-02-04 19:37 - Dünya

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

13:52 - Gündem

Sakarya'da kahverengi kokarca etkin mücadeleyle sıkı takipte

13:38 - Gündem

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı yüzde 23'e kadar indi

13:22 - Gündem

Sıfır Atık Vakfı, İstanbul Deklarasyonu'nu ilk olarak NSosyal'de yayımladı

13:13 - Gündem

Köy okulundaki öğrencilerin "vatan ve bayrak" sevgisi yürekleri ısıttı

12:53 - Gündem

Günün Manşetleri

Trump, Kanada ile tüm ticaret görüşmelerinin sonlandırıldığını duyurdu

14:02 - Dünya

İsrail medyasından Galatasaray'a ceza vermesi için UEFA'ya çağrı

13:58 - Spor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman ile bir araya geldi

13:52 - Gündem

Sanayi sektöründen ihracatta ocak-eylül rekoru

13:47 - Ekonomi

DSÖ: Gazze'de sağlık sisteminin yalnızca küçük bir kısmı hizmet vermeye devam ediyor

13:42 - Dünya