?>

Suriyeli Hristiyanlar YPG/PKK'nın okullarını kapatmasını protesto etti

Suriye'nin Haseke ilinde terör örgütü YPG/PKK tarafından okulları kapatılan Hristiyanlar, örgütü protesto etmek için bir araya geldi.

Dünya - 7 yıl önce

HASEKE/ANKARA

Suriye'nin kuzeyinde Haseke ilinde terör örgütü YPG/PKK tarafından okulları kapatılan Hristiyanlar, terör örgütünü protesto etti.

Haseke'deki AA muhabirinin bildirdiğine göre, YPG/PKK'nın işgalindeki Kamışlı ilçe merkezindeki onlarca Hristiyan, örgütün bu ayın ortasında Hristiyanlara ait iki okulu kapatmasını protesto için bir araya geldi.

Haseke'nin Kamışlı kent merkezinde toplanan eylemciler, YPG/PKK tarafından kapatılan okullarının yeniden açılması için sloganlar attı.

YPG/PKK'lı teröristler, okullarının yeniden açılmasını isteyen protestocuları dağıtmak için havaya ateş açtı ancak kalabalık yaklaşık bir saat süren eylemin ardından dağıldı.

18 Ağustos'ta Haseke'deki kiliselerin başkan ve rahipleri, Kamışlı'da bir araya gelerek örgütün okullarını kapatmasının "kabul edilemez" olduğunu açıklamıştı.

YPG/PKK'nın ideolojik müfredat dayatması

Terör örgütü, işgal ettiği alanlarda bulunan okullarda, üç yıldır öğrencilere etnik aidiyeti esas alan militarist görüşler aşılıyor.

YPG/PKK, ilkokullarla başladığı ve geçen sene 9. sınıflara da uyguladığı müfredatı, bu sene 10. ve 11. sınıflarda da yaygınlaştırmaya hazırlanıyor.

Çocuklarını terör örgütü propagandasından uzak tutmak isteyen veliler ise özel okullara yöneliyor. Ancak örgüt, bu okullara da baskın yaparak, tehdit ve kapatma yöntemine başvuruyor.

Terör örgütü, eğitim dayatmasını genişleterek, 10 Ağustos'ta Kamışlı'ya bağlı Dirik ve Dirbesiye beldelerinde Süryani okullarını da kapatmıştı.

Muhabir: Mohamad Misto, Adham Kako

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Sosyete torbacısı' kıskıvrak yakalandı !

2018-08-28 13:07 - Asayiş

Ustasından tava ciğeri tarifi

2018-08-23 18:47 - Çevre-Hayat

Bilim insanlarından yeni biyosensör

2018-08-22 15:42 - Teknoloji

İran'dan ABD'ye Basra Körfezi tepkisi

2018-08-28 00:37 - Dünya

'Beyaz eşekleri' koruma çalışması sonuç veriyor

2018-08-28 14:32 - Çevre-Hayat

Aleyna son yolculuğuna uğurlandı

2018-08-23 22:02 - Gündem

Nüfusu İstanbul’a yaklaştı

2018-08-24 17:52 - Çevre-Hayat

Dünyaca ünlü simaları karpuz üzerine işliyor

2018-08-22 16:02 - Çevre-Hayat

Düğünde halay çekme kavgası: 16 yaralı

2018-08-27 22:02 - Gündem

Hırsızları kurşun yağmuruna tuttu

2018-08-23 13:02 - Asayiş

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

İsrail devlet televizyonu KAN, basına sızan ateşkes taslağını paylaştı

23:23 - Dünya

AB Refah sınırındaki yardım misyonunu yeniden görevlendirmeye hazır

22:07 - Dünya

BM: 170 bin tonluk gıda, ilaç ve diğer malzemeler Gazze için hazır bekliyor

22:03 - Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türkiye ile en iyi ilişkileri istiyoruz

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7. hafta heyecanı başladı

00:08 - Spor

Özgürlük Filosu'nda alıkonulan 3 Türk milletvekili yurda döndü

23:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

Bakan Fidan: Netanyahu'nun savaşı tekrar dayatma ihtimaline karşı uluslararası toplum teyakkuzda

23:32 - Siyaset

İsrail devlet televizyonu KAN, basına sızan ateşkes taslağını paylaştı

23:23 - Dünya