?>

Suriyeli engelli Hamudi'nin resim sergisi açıldı

İşitme ve konuşma engelli Muhammed Hamudi'nin iç savaşın ilk yıllarından bu yana yaptığı 25 eserin yer aldığı sergi, 20 Nisan'a kadar görülebilecek.

Kültür Sanat - 6 yıl önce

İstanbul

Suriye'de yaşayan 15 yaşındaki engelli ressam Muhammed Hamudi'nin resimlerinden oluşan "Hamudi Suriye'yi Umuduyla Aydınlatacak" konulu sergi açıldı.

Suriyeli engelli ressam İstanbul'da sergi açacak

AA'nın hikayesini duyurmasının ardından Türk hayırseverlerden destek gören işitme ve konuşma engelli Hamudi'nin sergisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığının desteğiyle Ali Emiri Kültür Merkezinde düzenlenen açılış töreniyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Hamudi'nin resim defterini Türkiye'ye getirerek, serginin açılmasına katkı sağlayan aktivist Aynur Karabulut, açılışta, savaşın içinde yaşayan bir çocuk olan Hamudi'nin çizdiği resimlerin tüm dünyaya umut aşıladığını ifade etti.

Suriye'de engelli çocukların eğitimine katkı sağlamak için başlattıkları proje ve yardım kampanyasını sergiyle duyurmak istediklerini belirten Karabulut, savaş boyunca Suriye'deki çocukların eğitiminin yarım kaldığını, özellikle engelli çocukların eğitimine katkı sağlamak için kampanyadan elde edecekleri gelirle bir okul açmayı planladıklarını söyledi.

Karabulut, "Hamudi'nin çizdiği resimlerde yansıttığı umuttan çok etkilendim. Her umutsuzluğa düştüğümde Hamudi'nin resim defterine bakıyorum. Resim çizen bir çocuğun umudunu tüm dünyaya duyurmak amacıyla başlattığımız bu proje, inşallah Suriye'deki bütün çocuklara umut olacak." ifadelerini kullandı.

Sergide, engelli 5 kardeşi ve annesiyle Esed rejiminin Han Şeyhun'daki saldırılarından kaçan Hamudi'nin iç savaşın ilk yıllarından bu yana yaptığı 25 eseri yer alıyor.

Hamudi'nin resimlerinde, yıkılmış, yerle bir olmuş Suriye yerine, rengarenk ovaları ve dağlarıyla farklı bir Suriye görenlere umut aşılıyor.

Hamudi'nin imkansızlıklar içerisinde çizdiği resimlerden oluşan sergi, 20 Nisan'a kadar görülebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Elazığ’da FETÖ operasyonu: 5 gözaltı

2019-03-19 23:09 - Asayiş

Türkiye Yapay Zeka Zirvesi

2019-03-14 17:44 - Ekonomi

Eskişehir merkezli uyuşturucu operasyonu: 44 gözaltı

2019-03-17 19:02 - Asayiş

Soyuz MS 12 uzaya fırlatıldı

2019-03-15 03:02 - Teknoloji

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na terör açıklaması tepkisi

2019-03-16 19:52 - Siyaset

Çeyiz Hesabındaki devlet katkısı artırıldı

2019-03-16 00:13 - Genel

'Hamas İsrail'in kışkırtmaları karşısında Türkiye'nin yanında'

2019-03-19 21:48 - Dünya

Anlaşmasız Brexit'in İspanya'ya maliyeti yüksek olacak

2019-03-20 00:32 - Dünya

AİHM Türkiye’nin temyiz başvurusunu kabul etti

2019-03-19 15:23 - Asayiş

Tarım- ÜFE yüzde 2,73 arttı

2019-03-14 13:17 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ödüllü 'Yan Rol' oyunu, bir oyuncunun kendi rolünü arama hikayesini sahneye taşıyor

23:59 - Kültür Sanat

Assos'ta 3 bin 500 yıllık stoa gün yüzüne çıkarılıyor

15:27 - Kültür Sanat

Kuzey Makedonyalı Trajcov, 66 yıldır çaldığı tulumla ortak kültürel mirası canlı tutmaya çalışıyor

11:47 - Kültür Sanat

Vatikan Kütüphanesi, 500 yılı aşkın geçmişiyle araştırmacılara önemli kaynaklar sunuyor

15:59 - Kültür Sanat

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'de boş tencereler, kadın ressamın boya malzemesi oldu

15:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yurt geneli, hafta boyunca "tropikal gece"nin etkisinde olacak

15:58 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeşil Vatan'ı korumak için gece gündüz teyakkuz halindeyiz

15:47 - Gündem

Hatay İskenderun'da şehit olan iki asker son yolculuklarına uğurlandı

15:13 - Gündem

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı: İsrail'in duyurduğu "insani ara" hiçbir şey ifade e

15:07 - Dünya

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Karşılaşılan şoklara rağmen enflasyon düşmeye devam ediyor

14:37 - Ekonomi