?>

Suriyeli aktivist kadın ve gazeteci kızı toprağa verildi

Üsküdar'daki evlerinde bıçaklanarak öldürülen Suriyeli aktivist Oruba Barakat (60) ile gazeteci kızı Halla Barakat (22), son yolculuklarına uğurlandı.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL

Fatih Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazına, Oruba Barakat'ın eşi Tevfik, kız kardeşi Şeza ve erkek kardeşi Main Barakat, akrabaları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Suriyeliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Aile, burada taziyeleri kabul etti.

Main Barakat, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin ve yeğeninin şehadetlerini Allah'ın kabul etmesini dileyerek, Suriyelilerin özgürlük için çalışmaya devam etmelerini, kardeşinin ve yeğeninin davasının sürmesini istedi.

Şeza Barakat ise kardeşine ve yeğenine Allah'tan rahmet dileyerek, kendisinin bu acı karşısında güçlü durduğunu, her ikisinin de Suriye için şehit olduklarını, Beşar Esed'in yanında yer alan ve onunla çalışanların cezalarını çekeceğini söyledi.

Oruba Barakat'ın yakın arkadaşlarından Fatima İslam ise anne ile kızını katledenlerin yakalanmasını istediklerini vurguladı. Esed rejimine göre Barakat'ların büyük bir ordudan daha tehlikeli olduğunu, rejimin işkencelerini ve suçlarını dünyaya duyurduklarını dile getiren İslam, Amerika'da da akrabalarının tesettürlü olduğu için öldürüldüklerini, onların şehit ailesi olduğunu kaydetti.

Oruba ve Halla Barakat'ın cenazeleri, kılınan cenaze namazının ardından Habipler Yayla Mezarlığı'nda mezarlığında toprağa verildi.

Bu arada, Mısır'da vefat eden eski Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Mehdi Akif için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Suriyeli gazeteci Halla Barakat (22), önceki gün işe gitmeyince arkadaşları durumdan şüphelenerek polise bilgi vermişti.

Polis ekipleri, Barakat'ın annesiyle birlikte yaşadığı Üsküdar'daki eve çilingir yardımıyla girmişti. Evde, anne Oruba Barakat (60) ile Halla Barakat'ın cansız bedenleri battaniyeye sarılı halde bulunmuştu. Yapılan incelemede, anne-kızın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Öte yandan, olayla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.

Muhabir: İsmail Özdemir

Haftanın Öne Çıkanları

Milas’ta iki ev ve bir otomobile kurşun yağdırdılar

2017-09-20 02:32 - Asayiş

Malatya'da 'pembe trambüs' uygulaması başladı

2017-09-18 19:22 - Gündem

Barcelona hocasından Arda'ya şok!

2017-09-18 14:22 - Spor

Mersin'de dehşet! 5 yaşındaki çocuğu bıçaklayıp...

2017-09-19 14:42 - Asayiş

ByLock kullanan sanıklar hakkında tutuklama kararı

2017-09-20 02:37 - Gündem

2017 Emmy Ödülleri sahiplerini buldu

2017-09-18 11:32 - Kültür Sanat

Borsa güne yükselişle başladı

2017-09-20 13:06 - Ekonomi

EPDK'dan 11 akaryakıt şirketine 4,5 milyon lira ceza

2017-09-20 13:14 - Ekonomi

Ergenlik dönemine dikkat

2017-09-20 14:12 - Sağlık

Çin'den Kuzey Kore'ye petrol ihracatına sınırlama

2017-09-23 13:26 - Genel

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

Bakan Fidan: Sumud Filosu'nun eylemine devletler mümkün olduğu her ölçüde sahip çıkmak durumund

23:13 - Siyaset

Galatasaray, 10 kişi kaldığı derbide Beşiktaş'tan 1 puan aldı

22:28 - Spor

Sumud Filosu'ndaki aktivistler İsrail'in kendilerine uyguladığı şiddeti anlattı

22:13 - Dünya

Derbide Galatasaray ile Beşiktaş 1-1 berabere kaldı

22:07 - Spor

Hamas ile İsrail heyetleri 6 Ekim'de Mısır'da esir takasını müzakere edecek

22:03 - Dünya