?>

Suriyeli aktivist Barakat ve kızı cinayetinin şüphelisi yakalandı

Suriyeli aktivist Oruba Barakat ile gazeteci kızı Halla Barakat cinayetine ilişkin Suriye uyruklu bir şüpheli yakalandı.

Genel - 8 yıl önce

İSTANBUL (AA) - Suriyeli aktivist kadın ile gazeteci kızının bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili Suriye uyruklu bir şüpheli gözaltına alındı.

Suriyeli aktivist kadın ve gazeteci kızı öldürüldü Suriyeli aktivist ve kızının öldürülmesi soruşturması Suriyeli aktivist kadın ve gazeteci kızı toprağa verildi  

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Oruba Barakat (60) ile Halla Barakat'ın (22) Üsküdar'daki evlerinde bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin başlattığı çalışma kapsamında, güvenlik kamera görüntülerini inceledi. 

Çevredeki toplu taşıma araçlarında bulunan kameralar dahil, kapsamlı inceleme sonucunda kimliği belirlenen A.B, Bursa'da yakalandı.

Maktullerin akrabaları olduğu belirtilen şüphelinin, işlemlerinin ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirileceği öğrenildi.

Şüpheli, anne Barakat'ın amcasının torunu 

Öte yandan Suriyeli aktivist kadın ile gazeteci kızının bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüphelinin, anne Oruba Barakat'ın amcasının torunu olduğu öğrenildi.

Ekipler olay yeri çevresinde ve toplu taşıma araçlarındaki güvenlik kameralarınca kaydedilen yaklaşık 100 saatin üzerinde görüntüyü inceledi. Şüpheli A.B'nin 19 Eylül'de feribot ile Bursa'dan Yenikapı'ya geldiği, oradan Marmaray'la Üsküdar'a geçtiği belirlendi. Şüphelinin 20 Eylül'de Yenikapı'dan Bursa'ya döndüğü tespit edildi.

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheliyi tespitinin ardından 3 gün boyunca Bursa'da teknik ve fiziki takip yaptı. Ekipler, şüpheli A.B'nin İnegöl ilçesi Dumlupınar Mahallesi Yonca Sokak'ta kaldığı ikametin çevresinde çalışma yaparak, kimlerle irtibat halinde olduğunu belirlemeye çalıştı.

Daha sonra düzenlenen operasyonla gözaltına alınan A.B'nin kıyafet ve ayakkabıları incelenmek üzere alındı. Oruba ile Halla Barakat'ın öldürüldüğü evde bulunan ayakkabı izi ile şüphelinin ayakkabılarının karşılaştırılcağı öğrenildi.

Bu arada, şüphelinin Suriyeli eski ev arkadaşının da gözaltına alındığı belirtildi.

Şüphelilerin Bursa'daki işlemlerinin ardından Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirileceği kaydedildi.

Suriyeli gazeteci Halla Barakat, işe gitmeyince arkadaşları durumdan şüphelenerek polise bilgi vermişti. Polis ekipleri, 22 Eylül'de Barakat'ın annesiyle birlikte yaşadığı Üsküdar'daki eve çilingir yardımıyla girmişti. Evde, anne Oruba Barakat ile Halla Barakat'ın cansız bedenleri battaniyeye sarılı halde bulunmuştu. Yapılan incelemede, anne-kızın bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edilmişti.   

Muhabir: Hüseyin Bağış 

Haftanın Öne Çıkanları

FETÖ'nün sözde 'ilçe sorumlusu'na 15 yıl hapis

2017-09-28 22:17 - Gündem

Beşiktaş'ta Leipzig maçı hazırlıkları

2017-09-24 17:27 - Spor

IKBY'deki tartışmalı referandum başladı

2017-09-25 11:52 - Dünya

Irak Türkmenleri referandumu boykotta kararlı

2017-09-25 00:22 - Dünya

Süper Lig: Gençlerbirliği:1 Başakşehir:0

2017-09-24 00:22 - Spor

FETÖ’nün 'ablalar' davası ertelendi

2017-09-29 23:02 - Asayiş

Kadın düştü, at arabası yoluna devam etti

2017-09-27 15:32 - Asayiş

Son dakika haberleri! AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Kahraman'ın aracına saldırı

2017-09-28 02:32 - Asayiş

MKE 'yeni nesil gaz maskeleri' üretimi için harekete geçti

2017-09-24 15:02 - Ekonomi

Asırlık dönüş başladı

2017-09-24 15:37 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Balıkesir'de art arda depremler meydana geldi

23:58 - Genel

'77', Gazze'de yaşanan dramı 'sessiz bir çığlık' olarak gözler önüne seriyor

16:01 - Genel

Günün Manşetleri

İspanya hükümeti, HÜRJET'in satın alımını onayladı

14:32 - Dünya

Vietnam'da sel ve heyelanlar nedeniyle 10 kişi öldü

14:27 - Dünya

Marmaray 12 yılda 1,4 milyarı aşkın yolcuya hizmet verdi

14:17 - Gündem

UNESCO Genel Konferansı'nın yapılacağı Semerkant, tarihindeki en büyük etkinliğe hazırlanıyor

13:53 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabul etti

13:43 - Gündem