?>

Suriye'deki terör unsurları yerli ve milli radarlarla 24 saat izleniyor

Suriye'de terör unsurlarından arındırılan Barış Pınarı Harekatı bölgesinde görev yapan Mehmetçik, yerli ve milli üretim silahlarla teröre geçit vermiyor.

Genel - 5 yıl önce

MARDİN (AA) - Suriye'de terör örgütleri KCK/PKK/PYD-YPG ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak için gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı ile huzur ve güven ortamı tesis eden Mehmetçik, bu bölgelerin yeniden terör yuvasına dönüşmemesi ve sivillerin zarar görmemesi için mücadelesini aralıksız sürdürüyor.

Yerli radarla tespit edilen unsurlar yerli silahlarla etkisiz hale getiriliyor

Terör örgütlerinden temizlenen Rasulayn Meşrefet üs bölgesinde görevli Türk askeri, teröristlerin sızma ve saldırı girişimlerine karşı bölgede alınan önlemlerde yerli ve milli silah sistemlerinden faydalanıyor.

Devriye ve keşif görevlerinin icra edildiği üs bölgelerinde milli piyade ve keskin nişancı tüfeği gibi yerli silahlarla donatılan Mehmetçik, sızma ve saldırı girişimlerine karşı gece gündüz her an teyakkuzda.

Yerli ve milli üretim askeri kara gözetleme radarı ve gece ve gündüz tarama yapan PTZ termal kamera ile tespit edilen terör unsurları zırhlı muharebe aracı ve ağır silah ve mühimmatlarla etkisiz hale getiriliyor.

Hedefleri tam isabetle vuran Mehmetçik, bölgede terörist unsurların geçişine fırsat vermeyerek huzur ve güven ortamını kalıcı kılıyor.

Vatanın birliği ve milletin huzuru için her zaman ve her şartta görevlerinin başında olduklarını belirten Mehmetçik, kendilerine sağlanan imkanlarla tespit edilen terör unsurlarının aynı anda imha edildiğini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

TÜİK Başkanlığına Muhammed Cahit Şirin atandı

2020-05-22 23:46 - Genel

Denizaltıların kalbi milli sistemle atacak

2020-05-23 15:37 - Teknoloji

Safranbolu lokumuna Kovid-19 molası

2020-05-20 20:57 - Ekonomi

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 344 bini aştı

2020-05-24 18:02 - Genel

Yerli teknolojiyle uzaktan sağlık takibi

2020-05-26 15:47 - Ekonomi

Kovid-19 salgınında 'evde sağlık' bekleyenler hizmetsiz kalmadı

2020-05-24 17:12 - Sağlık

Sivasspor hazırlıklarına devam etti

2020-05-25 22:08 - Spor

İngiltere'nin haziranda atmayı planladığı 'gevşeme adımları' açıklandı

2020-05-26 01:37 - Dünya

İspanya Kovid-19 nedeniyle OHAL'i 7 Haziran'a kadar uzattı

2020-05-21 04:37 - Dünya

Adana'dan Katar'a gönderilmek istenen 46 bin 560 uyuşturucu hap ele geçirildi

2020-05-26 13:27 - Gündem

İlgili Haberler

MEB, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımına ilişkin sözlü sınav duyurusu yayımladı

10:41 - Genel

İsrail Başbakanı Netanyahu, UCM'nin tutuklama kararına rağmen Macaristan'ı ziyaret edecek

22:37 - Genel

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yarısı Bizden' kampanyasıyla ilgili soruları cevapladı

20:30 - Genel

Günün Manşetleri

Trump, İsrail'in İran'a saldırısında ABD'nin rolü olmadığını savundu

10:32 - Dünya

Hindistan'da helikopter kazasında 7 kişi öldü

10:28 - Dünya

Aksaray'da iki ayrı sıcak hava balonu kazasında 1 pilot hayatını kaybetti, 31 kişi yaralandı

10:23 - Gündem

Trump, İsrail'in İran'a saldırında ABD'nin rolü olmadığını savundu

10:18 - Dünya

2025 FIFA Kulüpler Dünya Kupası başladı

10:13 - Spor