Suriye’deki aşiretlerden ortak bildiri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon düzenleneceğini söylemesi üzerine sınırdaki hareketlilik arttı. Suriye’de bulunan aşiretler Azez’de düzenledikleri kongrede bir araya gelerek Fırat’ın doğusuna düzenlenecek operasyon öncesi birlik mesajı verdi.

Genel - 8 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Fırat’ın doğusuna operasyon düzenleneceğini söylemesi üzerine sınırdaki hareketlilik arttı. Suriye’de bulunan aşiretler Azez’de düzenledikleri kongrede bir araya gelerek Fırat’ın doğusuna düzenlenecek operasyon öncesi birlik mesajı verdi.
Suriye’de bulunan farklı etnik kökenli aşiretler Azez’de toplantıda bir araya geldi. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan kongreye Sicco Aşireti Temsilcisi, SMDK Başkanı Abdurrahman Mustafa, Astana Heyeti Başkanı Ahmed Touma, ÖSO’lar adına Heysem Afeysi, Türkmen Aşiretler Temsilcisi, Kürt Aşiretleri Temsilcisi, Süryani Aşiretleri Temsilcisi ve çok sayıda kanaat önderi katıldı. Kongrede konuşmacılar birlik ve beraberliğe vurgu yaparken Türkiye’nin yanlarında olmasının önemini vurguladı.
Kongreye katılan ÖSO Komutanı Heysem Afeysi, DAEŞ, PKK ve PYD terör örgütlerinin işgal ettikleri toprakları Türkiye ordusunun desteğiyle geri alacaklarını belirterek "ÖSO birlikleri ve Suriye halkı adına Türk kardeşlerimize her türlü desteği verdikleri için teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Konuşmacılar, Suriye halkına desteğini aksatmayan Türk hükümeti ve ordusuna övgüde bulunarak, "Esad’a karşı mücadelemize devam edeceğiz. Fırat’ın doğusunda gelişimizi bekleyen kardeşlerimize Türk ordusunun desteği ile PKK ve PYD terör örgütlerine karşı savaşacağız" dedi.
Kongreye katılan Suriye Türkmen Aşiret Başkanı Muhammed Cuma, büyük bir toplantı yaptıklarını ve bugün yeni aşiret başkanı seçileceğini söyleyerek "Özgür bir hayat yaşamak ve teröristlerden temizlenen bir bölge görmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. Cuma, "Bu insanları bir araya getiren inandıkları değerler. Fırat’ın doğusundaki kardeşlerimiz, teröristlerden bir an önce kurtulmak istedikleri için TSK’ya çağrı yapmak amacıyla bir araya geldiler. Bölgeyi huzurlu bir hale getiren tek taraf Türkiye. Buradaki insanlar Cumhurbaşkanımızı görmek istiyorlar. Bugün Türkiye sayesinde insanlar bir araya gelerek istediklerini dile getirebiliyorlar" ifadelerini kaydetti.
(İsmail Bulut - İsmail Coşkun - Lider Olgun/İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Ameliyathaneden sahneye: Türk müziğinin profesörü

2018-12-18 18:02 - Çevre-Hayat

“Türkiye ABD’ye karşı iyi ve kesin bir duruş gösterdi”

2018-12-19 23:54 - Dünya

Filistin’in İstanbul Başkonsolosu Abdülkerim El-Hatip vefat etti

2018-12-20 02:51 - Özel Haber

Bursa'da 3,9 şiddetinde deprem

2018-12-15 17:02 - Gündem

Fas’taki turist cinayetiyle ilgili 3 kişi daha tutuklandı

2018-12-20 22:32 - Asayiş

Kupa’da ilk sürpriz

2018-12-18 19:25 - Spor

Bakan Kurum: 'Sur Yapı Antalya, örnek bir şehircilik projesi'

2018-12-16 00:02 - Gündem

Mücevher ustasından kişiye özel pırlantalar

2018-12-17 16:32 - Çevre-Hayat

Borsa günü yükselişle tamamladı

2018-12-18 21:20 - Ekonomi

CHP 68 adayını daha belirledi

2018-12-18 21:39 - Siyaset

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

İsrail ordusu Suriye'nin Dera kırsalında sivil yerleşimlere ateş açtı

02:38 - Dünya

Trump yönetimi bazı İHA ve bileşenlerinin ithalatına tarife getirdi

01:42 - Ekonomi

Türkiye ile Mısır arasında çeşitli belgeler imzalandı

01:38 - Siyaset

BAE'ye ait iki ADNOC tankeri Hürmüz Boğazı'nda hedef alındı

00:58 - Dünya

Filistin: İsrail, Batı Şeria'yı ilhak için Filistin topraklarını gasbeden İsraillileri araç olarak kullanıyor

23:53 - Dünya