?>

Suriye rejiminin kuşattığı Vaer'den bin 500 sivil yola çıktı

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Suriye rejiminin kuşattığı Vaer ilçesinden tahliye edilecek bin 500'e yakın sivilin 32 otobüse bindirilerek yola çıktığını kaydetti. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

GAZİANTEP

Beraberindeki heyetle sınırı geçerek Bab'a ulaşan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Kızılay Koordinasyon Merkezine gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kınık, bölgedeki vatandaşlarla da sohbet etti.

Rejim ve muhalifler arasında 13 Mart'ta imzalanan anlaşma uyarınca ilçeyi terk etmek zorunda kalan muhaliflerin getirilmesi beklenen Bab'ta, Suriyelilere yardım malzemesi dağıtılacağı ve konaklama ihtiyacının karşılanacağı bildirildi. Kınık'ın da bu çalışmaları koordine etmek üzere bölgeye geldiği öğrenildi.

'İlk gelen ekipte yaklaşık 50 civarında hasta ve yaralı var'

Bab bölgesinde gelecek olan ilk kafileyi karşılamayı bekleyen Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vaer bölgesinde sivillerin tahliye edilmesine ilişkin 13 Mart'ta anlaşmaya varıldığını hatırlattı.

Bu süreçten sonra o bölgede yaşayan yaklaşık 30 bin insanın akıbetiyle alakalı Suriye Arap Kızılayı, Kızılhaç Komitesi ve Türkiye Kızılayı'nın ortaklaşa tahliye planı gerçekleştirdiğini anlatan Kınık, bu çerçevede Vaer bölgesinden bin 500'e yakın sivilin 32 otobüse bindirilerek yola çıktığını kaydetti.

Şu anda Bab bölgesinde rejimle sınır olan hatta konvoyu beklediklerini ifade eden Kınık, şöyle konuştu:

"İlk gelen grup, Cerablus'a götürülecek. Şu an orada AFAD koordinasyonunda çadırlar ve barınma merkezleri kuruluyor. Bab'a gelen insanlara acil ihtiyaçları olan gıdaları hazırlıyoruz. Bu insanlar, yaklaşık 7 saatlik yolculuktan gelecekleri için en temel ihtiyaçlarını ona göre ayarladık."

Kınık, Halep tahliyesinde olduğu gibi AFAD, Kızılay ve İHH ağırlıklı olmak üzere diğer yardım kuruluşları bu tahliyede rol aldıklarına işaret ederek, "İdlip kırsalına geçecek olan yaklaşık 8 bin civarındaki sivil için de o bölgede hazırlıklar devam ediyor. Kızılay olarak bu anlamda özellikle sağlık ve gıda anlamında ihtiyaçların karşılanması konusunda çalışıyoruz. İlk gelen ekipte yaklaşık 50 civarında hasta ve yaralının olduğu, bunların 3'ünün ise durumlarının ağır olduğu ifade ediliyor. Bunlar bize geldiği an Türkiye'ye naklini sağlayacağız." diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Akif Parlak,Ensar Özdemir

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Varlık Fonu 'şeffaf' olacak

2017-03-18 15:32 - Ekonomi

Suriye'de en fazla çocuk ölümü 2016'da yaşandı

2017-03-13 11:02 - Dünya

'Önemli bir kararın arifesindeyiz'

2017-03-13 00:32 - Siyaset

Salon salon kaybolan kızını aradı

2017-03-12 18:57 - Asayiş

'PKK'dan kaçan 5 kişi daha teslim oldu'

2017-03-14 22:52 - Gündem

Lice'de büyük operasyon devam ediyor

2017-03-12 14:07 - Asayiş

Üniversitelilerden Çavuşoğlu'na 'evet' sürprizi

2017-03-16 23:57 - Siyaset

'Hollanda polisi bize köpeklerle saldırdı'

2017-03-12 23:17 - Dünya

Gören ilk bakışta muz sanıyor

2017-03-14 12:22 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli'de konuştu: Er ya da geç Kemal gidicidir

2017-03-13 00:27 - Gündem

İlgili Haberler

İsrail mahkemesi, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye'nin tutukluluk süresini 6 ay daha uz

23:27 - Dünya

İsrail Dışişleri Bakanı Saar: Refah geçişi muhtemelen bu pazar günü açılacak

22:37 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda 10'dan fazla hava saldırısı düzenledi

22:22 - Dünya

İsrail, Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda 10'dan faz hava saldırısı düzenledi

22:17 - Dünya

BM: Gazze'de büyük çaplı müdahale ve durumun iyileşmesi için tüm geçişler açılmalı

21:38 - Dünya

Günün Manşetleri

İsrail mahkemesi, Kemal Advan Hastanesi Müdürü Ebu Safiyye'nin tutukluluk süresini 6 ay daha uz

23:27 - Dünya

İsrail Dışişleri Bakanı Saar: Refah geçişi muhtemelen bu pazar günü açılacak

22:37 - Dünya

Bursa'da orman ürünleri fabrikasından Gazze'ye 50 milyon liralık yardım

22:28 - Ekonomi

İsrail, Lübnan'ın güneyinde ve doğusunda 10'dan fazla hava saldırısı düzenledi

22:22 - Dünya

Ticaret Bakanı Bolat, Etiyopya ve Libya ile mutabakat zaptı imza törenlerine katıldı

22:07 - Ekonomi