?>

Suriye'deki taraflara Astana'da görüşmeleri önerilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve Rusya’nın, Suriye’de çatışan tarafların kabul etmesi durumunda Astana’da yeni bir zeminde görüşmelere devam edilmesi üzerinde anlaştıklarını bildirdi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

TOKYO

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ve Rusya’nın, Suriye’de çatışan tarafların kabul etmesi durumunda Astana’da yeni bir zeminde görüşmelere devam edilmesi üzerinde anlaştıklarını bildirdi.

Putin, Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile görüşmesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında Suriye ile ilgili soruları cevaplandırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı son telefon görüşmesiyle ilgili Putin, “Geçen gün telefon konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çatışan taraflara barış görüşmelerinin Kazakistan’ın başkenti Astana’da yeni bir zeminde devam etmesini önerme hususunda anlaştık. Biz kendi tarafımızdan Suriye yönetimine, Türkiye Cumhurbaşkanı ise silahlı muhalefet temsilcilerine öneride bulunacak. Çatışmanın taraflarının kabul etmesi durumunda Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’e bu süreci desteklemesi için ricada bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Bu yeni zeminin Cenevre görüşmelerine rekabet edecek bir platform değil, Cenevre görüşmelerini tamamlayacak bir platform olacağına dikkat çeken Putin, her durumda siyasi çözüm aramanın doğru olacağını belirtti.

Sivillerin hayatını korumak için Türkiye'nin yardımı

Sivillerin hayatını korumak için silahlı grupların Halep’ten çıkarılması hususunda Ankara ile daha önce anlaştıklarını hatırlatan Putin, “(Suriye’de) ne olduğuna bakılırsa, özellikle Türkiye Cumhurbaşkanı ile St. Petersburg ziyareti esnasında anlaşmaya vardığımız şeyler gerçekleşmektedir. Biz her şeyden önce sivillerin hayatını korumak için silahlarını bırakmaya hazır olan bu grupların tahliyesine Türkiye’nin yardımcı olması hususunda anlaşmıştık.” diye konuştu.

Putin, Halep’in kurtarılmasından sonra durumun normalleşmesi için bir sonraki aşamanın ise ateşkesin sağlanması olduğunu vurguladı.

Ayrıca Putin, Palmira’nın düşmesini ise uluslararası koalisyonun ve Suriye ordusunun koordinasyonsuzluğunun sonucu olarak niteledi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sarıkamış'ta atlı kızaklar sezona hazır

2016-12-15 14:22 - Gündem

TFF talimatında değişiklik

2016-12-09 21:47 - Spor

Göçerlerin zorlu hayatı

2016-12-13 16:17 - Gündem

'Necip Fazıl büyük şair'

2016-12-11 00:37 - Gündem

Boks imaj kaybına uğruyor

2016-12-09 16:17 - Sağlık

İstanbul'daki terör saldırısına meydanlardan tepki

2016-12-13 00:02 - Gündem

Görenleri hayrete düşüren 1 kilogramlık armut

2016-12-16 13:32 - Asayiş

Avrupa Konseyi İstanbul'daki bombalı saldırıyı kınadı

2016-12-11 03:37 - Dünya

Sosyal medyada terör propagandası: 7 gözaltı

2016-12-14 12:17 - Gündem

Yıldız Teknik Üniversitesinde FETÖ operasyonu: 39 kişi adliyede

2016-12-14 12:47 - Gündem

İlgili Haberler

Gazze'deki soykırıma rağmen Yahudi iş insanları İsrail'e yatırım ve desteğini sürdürüyor

16:42 - Dünya

Gazzeliler, Filistin'i tanıyan ülkelerin artmasıyla İsrail soykırımının durmasını ümit ediyor

16:03 - Dünya

Arap ülkeleri İngiltere, Kanada ve Avustralya'nın Filistin'i tanımasından memnun

15:58 - Dünya

Filistin Devleti'ni tanıma hazırlığında olan Fransa'da 21 belediyede Filistin bayrağı asıl

14:58 - Dünya

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Öztürkler: Hristodulidis, ipleri Netanyahu'ya teslim etti

14:32 - Dünya

Günün Manşetleri

Antalya'da toptancı halindeki patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı

16:48 - Gündem

Gazze'deki soykırıma rağmen Yahudi iş insanları İsrail'e yatırım ve desteğini sürdürüyor

16:42 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Netanyahu ile mukayese edilmesine tep

16:28 - Siyaset

Antalya'da toptancı halinde meydana gelen patlamada 4 kişi yaralandı

16:23 - Gündem

ECB: ABD ile ticaret gerilimleri Avro Bölgesi’nde tüketici davranışlarını etkiledi

16:17 - Ekonomi