Suriye'deki Hol Kampı'nda ölen yaklaşık 1000 kişinin cenazeleri kimlik tespitini bekliyor

Suriye’nin kuzeydoğusunda, terör örgütü YPG’nin işgalinden kurtarılan Hol Kampı yakınlarında bulunan yaklaşık 1000 isimsiz mezar kimlik tespitini bekliyor.

Dünya - 6 ay önce

Haseke
ABD'nin 2003'teki işgalinin ardından Irak'tan kaçanların sığındığı Hol Kampı, uzun yıllar terör örgütü YPG'nin işgalinde kaldı.
Öncesinde Irak'tan gelen ailelere ev sahipliği yapan kamp daha sonra terör örgütü DEAŞ mensuplarının ailelerinin de tutulduğu bir yere dönüştü.
????
Kötü insani koşulları ile sık sık gündeme gelen Hol Kampı, Suriye'deki iç savaş döneminde 2015'te terör örgütü YPG'nin işgaline girdi.
Suriye ordusunun geçen ay başlattığı operasyona kadar YPG'nin işgalinde kalan Hol Kampı, insanlık dışı şartlarıyla uluslararası kamuoyunun gündeminde yer aldı.

Hol Kampı, geçen ay düzenlenen operasyonun ardından YPG işgalinden kurtarılarak Suriye ordusunun kontrolüne geçti ve insanlık dışı şartlar nedeniyle burada kalan ailelerin bir kısmının serbest bırakılması, bir kısmının ise Halep'te bir başka kampa nakledilmesinin ardından kapatıldı.
YPG işgalinin sona ermesinin ardından Hol Kampı çevresinde yer alan bir kabristanda ise 1000'e yakın isimsiz mezar bulunuyor.
Buradaki yaklaşık 1000 kabrin mezar taşında sadece numara ve kişinin ölüm yılı yazıyor. Küçüklü büyüklü farklı ölçülerdeki mezarların yanı başında toplu definler için hazırlanmış çukurlar ise dikkati çekiyor.

Hol Kampı'ndaki kişiler bu mezarlığa gömülmüş

açıklamada bulunan bölge sakinlerinden Salih Muhammed Hafız, bu mezarlığa Hol Kampı'nda ölen kişilerin cenazelerinin defnedildiğini belirtti.
Hafız, "Kamp sakinleri askeri birlik (YPG mensupları) eşliğinde gelir mezarı kazar ve cenazeyi defnederdi." diyerek Hol Kampı'nın YPG'nin işgalindeyken 2017'de genişletildiğini ve o tarihten sonra da mezarlığın giderek büyüdüğünü dile getirdi.

Hol Kampı

ABD'nin 2003'te Irak'ı işgaliyle başlayan çatışmalardan kaçanlar için kurulan Hol Kampı, Suriye'nin doğusundaki Haseke ilinde yer alıyor.
Terör örgütü YPG, bu kampta terör örgütü DEAŞ ile çatışmalardan kaçan sivillerin yanı sıra teslim olan bazı DEAŞ'lıları ve ailelerini tutuyordu.
YPG, uzun yıllar bu kampı, yabancı devletler tarafından muhatap alınmak için bir tür diplomasi aracı olarak kullanmıştı.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çevre bilinci vatan bilincidir

2026-02-20 16:07 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şu an dünyada Türkiye rüzgarı esiyor

2026-02-23 19:43 - Siyaset

Yanından ayırmadığı kuzusunu parka da misafirliğe de götürüyor

2026-02-22 14:28 - Magazin

Hatay kömbesi

2026-02-21 12:42 - Kültür Sanat

Kurban Bayramı 2026 Tatili Planlama ve Destinasyon Rehberi

2026-02-20 08:21 - İnsan-Hayat

İsrail ordusu Batı Şeria'da Kasım 2025'te öldürdüğü Filistinlinin evini yıktı

2026-02-19 02:18 - Dünya

Afganistan'ın doğusunda 5,8 büyüklüğünde deprem

2026-02-20 17:47 - Dünya

Diyanet'ten "sanal bahis, kumar ve şans oyunları" uyarısı

2026-02-23 13:27 - Gündem

Tarımsal girdi fiyat endeksi Aralık 2025'te yıllık bazda yüzde 33,15, aylık yüzde 1,3 arttı

2026-02-20 10:43 - Ekonomi

Fransa'da 12 Şubat'ta öldürülen gencin anısına düzenlenen yürüyüşte 1 kişi gözaltına alınd

2026-02-21 22:48 - Dünya

İlgili Haberler

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

Paris Charles de Gaulle Havalimanı yakınlarındaki bir depoda yangın çıktı

23:58 - Dünya

Yunanistan’ın Pilio Yarımadası ve Girit Adası’nda yangın çıktı

23:18 - Dünya

İsrail ordusu, işgal altındaki Batı Şeria'da 2 beldeyi "kapalı askeri bölge" ilan etti

23:12 - Dünya

Günün Manşetleri

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya

Türkiye, Kolombiya'nın "işgal altındaki Golan Tepeleri'nde İsrail egemenliğini tanıyan" kararını kınadı

00:03 - Gündem