?>

Suriye'de çok sayıda Türk şirketinin katılımıyla Uluslararası İnşaat Fuarı başladı

Suriye'de Baas rejiminin devrilmesinin ardından başkent Şam'da, onlarca Türk şirketinin katılımıyla Uluslararası İnşaat Fuarı Buildex, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ekonomi - 1 gün önce

Şam

Fuarın açılış törenine Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Büyükelçi Burhan Köroğlu'nun yanı sıra Suriye'den üst düzey bakanlık yetkilileri de katıldı.

Büyükelçi Köroğlu, fuar alanında Türk stantlarını gezerek şirket temsilcileriyle sohbet etti.

????

Baas rejiminin 8 Aralık 2024’te yıkılmasının ardından düzenlenen Uluslararası İnşaat Fuarı Buildex, 2 Haziran'a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Toplam 740 yerli ve yabancı şirketin katıldığı fuarda, Türkiye 112 yapı ve inşaat firmasıyla en geniş katılımı sağlayan ülke oldu. Çin, Suudi Arabistan ve Ürdün de fuara katılan ülkeler arasında yer aldı.

Bir hafta sürecek fuar kapsamında, şirket temsilcileri 15 teknik seminer ve sunum gerçekleştirecek.

"Türkiye'nin en kalabalık şirket grubu ile fuarda yer alması gurur verici"

Türkiye'nin Şam Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Büyükelçi Köroğlu, 8 Aralık 2024'te yaşanan gelişmelerin ardından Suriye halkının 60 yıl sonra ilk kez gerçek özgürlüğüne kavuştuğunu belirtti.

Köroğlu, daha önce de bazı fuarların düzenlendiğini ancak bu fuarın özellikle yapı malzemesi odağında çok daha geniş katılımlı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye’nin en kalabalık şirket grubu ile fuarda yer alması gurur verici hem de umut verici." dedi.

Türkiye'nin her zaman olduğu gibi bu süreçte de Suriye halkının yanında yer aldığını kaydeden Köroğlu, "Zaferin ardından yalnızca dört gün içinde Şam’da büyükelçiliğimizi yeniden açtık. Türkiye, geçmişte olduğu gibi bugün de Suriyelilere destek vermeye devam edecek." ifadesini kullandı.

Köroğlu, savaşın ardından büyük ölçüde yıkıma uğrayan Suriye’nin yeniden inşasında Türkiye’nin önemli bir rol üstleneceğini vurgulayarak, "Müteahhitlik ve altyapı alanlarında dünya çapında öne çıkan ülkelerden biri olan Türkiye, hem coğrafi hem tarihsel yakınlığı, kardeşlik bağları ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde geliştirilen kapasitesi sayesinde bu sürece güçlü katkı sunacak." diye konuştu.

Yaptırımların kaldırılmasıyla birlikte Suriye’nin kısa sürede toparlanacağına inandıklarını belirten Köroğlu, Türk iş insanları ve şirketlerinin Suriyeli ortaklarla birlikte çalışarak halkın ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli roller üstleneceğini kaydetti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Eurovision'u kazanan Avusturyalı JJ, gelecek yıl yarışmanın İsrail olmadan yapılmasını istiyor

2025-05-22 14:38 - Magazin

Berlin'de 'Türk Mutfağı Haftası' kapsamında geleneksel lezzetler tanıtıldı

2025-05-23 08:52 - Magazin

SOLOTÜRK'ten İstanbul'un fethinin 572. yıl dönümü öncesi prova uçuşu

2025-05-27 20:57 - Çevre-Hayat

Health Life kurucusu Cihan Kılıç Aydın: Şifa turizminde ‘Anadolu Şifası’ artık bir dünya markası olmalı!

2025-05-26 23:53 - Özel Haber

ABD'nin Chicago kentinde 'Türk Festivali' başladı

2025-05-24 09:27 - Magazin

Beynine pıhtı atan ve Danca iletişim kuran hasta unuttuğu Türkçeyi konuşmaya başladı

2025-05-23 12:38 - Sağlık

Avrupa Güreş Federasyonu'nda ilk Azerbaycanlı üye: Yusif Abbasov

2025-05-24 07:06 - Özel Haber

Çocuklarda keneye karşı "vücut kontrolü" uyarısı

2025-05-22 13:27 - Sağlık

ALS hastalığında genetik temelli yeni tedavi stratejisi üzerinde çalışılıyor

2025-05-24 12:53 - Sağlık

Yapay zeka astronotlara zaman kazandırabilir

2025-05-23 11:32 - Teknoloji

İlgili Haberler

Takasbank Genel Müdürü Arıncı'dan Altın Boğa Ödülleri'ne dair değerlendirme

21:02 - Ekonomi

KARDEMİR'den 11 milyon avroluk ray satışı anlaşması

20:37 - Ekonomi

THY üst üste 8. kez "Türkiye'nin en değerli markası" oldu

17:08 - Ekonomi

ABD'de mortgage faizleri ocak ayından bu yana en yüksek seviyesinde

16:48 - Ekonomi

"Alanya keçiboynuzu" coğrafi işaretle tescillendi

16:43 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İstanbul'da düzenlenen 18. Balkan Ülkeleri Genelkurmay Başkanları Konferansı sona erdi

23:17 - Gündem

Trump, vergi tasarısını müzakere edeceklerini söyledi

22:38 - Dünya

Rusya ve ABD dışişleri bakanları, Ukrayna krizini görüştü

22:22 - Dünya

UNICEF: Sudan'da 1 milyondan fazla çocuk kolera riski altında

21:27 - Dünya

Takasbank Genel Müdürü Arıncı'dan Altın Boğa Ödülleri'ne dair değerlendirme

21:02 - Ekonomi