Süper Lig'in yeni ekibi Çorum FK, hedefini Avrupa olarak belirledi

Çorum FK'nin başkanı Balçık, "Benim hedefim Süper Lig'de bir yer değil, Avrupa'da olmak. Birlik olmamız lazım. Çorum'u bütün Avrupa duysun. Burayı bütün dünya tanısın. Çorum olarak neyimiz eksik." dedi.

Spor - 7 gün önce

Trendyol Süper Lig'in yeni ekiplerinden Arca Çorum FK'nin başkanı Savaş Balçık, "Birlik olursak Avrupa'ya çıkarız. Benim hedefim Süper Lig'de bir yer değil, Avrupa'da olmak. Birlik olmamız lazım. Çorum'u bütün Avrupa duysun. Burayı bütün dünya tanısın. Çorum olarak neyimiz eksik." dedi.
Balçık, kentteki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda yaptığı açıklamada, kulübün Süper Lig'e yükselmesinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Çorum FK'nin 1. Lig'de şampiyon olabilmesi için 30 milyon avroya yakın yatırım yaptıklarını belirten Balçık, "Çorum'a helali hoş olsun. Ben garibanlığı bilirim, hiç de pişman değilim. Süper Lig'e çıktık. Bugüne kadar 30 milyon avroya yakın para harcamışız." diye konuştu.
Kentte birlik ve beraberliğin sağlanmasıyla Çorum FK'nin daha büyük hedeflere ilerleyebileceğine işaret eden Balçık, "Birlik olursak Avrupa'ya çıkarız. Benim hedefim Süper Lig'de bir yer değil, Avrupa'da olmak. Birlik olmamız lazım. Çorum'u bütün Avrupa duysun. Burayı bütün dünya tanısın. Çorum olarak neyimiz eksik." ifadelerini kullandı.
Balçık, bir basın mensubunun kentte havalimanı bulunmamasının kulübün Süper Lig'deki mücadelesini ve transfer çalışmalarını nasıl etkileyeceği şeklindeki sorusuna, "Havalimanı çalışmalarına başladık. Onu da biz üstleneceğiz büyük ihtimalle. Lobi çalışması değil, operasyon yürütüyoruz. Son protokol imzalanmadığı için detaylarını açamıyoruz. Futbolcu soruyor, 'Havalimanı var mı, kolej var mı?' diye. Turhan'ı (Asbaşkan Turhan Mildon) getirdim buraya, kentsel anlamda büyük bir şey yapacak." cevabını verdi.
Çorum'un adını her yerde duyurmak istediklerini vurgulayan Balçık, şunları kaydetti:
"Ulusal medyadan bir kişi bile arayıp kimi transfer ettiğimizi sormadı. Niye, Çorum'u önemsemedikleri için. Biz Çorum'u duyuracağız çünkü Çorum'u yok sayıyorlar. Galatasaray'dan, Fenerbahçe'den, Beşiktaş'tan ne eksiğimiz var. Biz de Süper Lig'deyiz. Ben Çorum ile gurur duyuyorum."
Kulüp asbaşkanı Feyyaz Gökel ise Savaş Balçık satın almadan önce kulübe yüklü miktarda ekonomik katkı sağladığını, daha sonra sorumluluk alarak kulübün Süper Lig'e yükselmesinde önemli rol üstlendiğini anlattı.
"Kulübün Süper Lig'e yükselmesinin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığına ait Çorum Şehir Stadı'nın dünya standartlarına kavuşması için yaklaşık 3 milyon avro tutarında iyileştirme projesi başlattık." diyen Gökel, kulüp tesislerinin de büyük ölçüde yenilendiğini kaydetti.
Gökel, adı bir dönem Çorum FK ile anılan Pierre-Emerick Aubameyang ile ilgili olarak da "Turhan kardeşim (Asbaşkan Turhan Mildon) Fransa'ya gitti. Ön protokol imzalandı, fotoğraf çekildi. Dediler ki 'Çorum'u beğenmedi.' Alakası yok. Çorum Futbol Kulübü, bu oyuncuyu alır. Ama Turhan kardeşim orada inisiyatif aldı. 'Bizim kulübümüzden üstün oyuncu yok. Senin bitmek, tükenmek bilmeyen isteklerin bu transferin önüne geçti artık.' dedi ve transferi sonlandırdı. Geçen seneye bakıyoruz, 'Çorum'u beğenmedi' derken Thiam, Çorum'u mu beğendi? Yusuf Erdoğan, Çorum'u mu beğendi? Geldi, inandı, biz şampiyon olduk." değerlendirmesinde bulundu.
Transfer çalışmalarını titizlikle yürüttüklerinin altını çizen Gökel, şunları söyledi:
“Süper Lig'de kalıcı olmanın anlık transferler, çok para harcamalar, devasa mali yükün altına girme olmadığını defalarca test etmiş kulüpler var. Biz bu yanlışı yapmayacağız. Hedefimiz çok komplike bir takım kurmak. Özellikle gençleri, yukarıya sıçrayabilecek oyuncuları alacağız. Onlar bizi başarıya ulaştıracak, başarıya ulaştırdıklarında yurt dışında Real Madrid'e, Napoli'ye transfer yapacaklar. Biz bu tarz oyuncular arıyoruz. Yıldızlar gelebilir ama işe yarayan yıldızlar gelebilir. Bunun planı 25 Mayıs'ta başladı.”
Çorum FK'nin A sınıfı mali disipline sahip Türkiye'deki iki kulüpten biri olduğunu iddia eden Gökel, bununla birlikte bu sezon 13 transferle en çok oyuncu transferi yapan kulüp olduklarını, kulübü borçsuz şekilde Anadolu'nun zirvesine taşımak istediklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dışişleri Bakanlığından İsrail'in mutabakata rağmen Gazze'ye yaptığı saldırılara tepki

2026-08-03 00:52 - Gündem

Uşak Belediyesinde sigortalı gösterilip Özkan Yalım'ın işletmelerinde çalışan 15 şüpheliye gözaltı

2026-07-29 10:32 - Gündem

Trabzonspor, yurt dışı kampındaki hazırlık maçlarından 1 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı

2026-08-03 11:37 - Spor

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, yapay zekalı tarım için nitelikli insan kaynağı yetiştirecek

2026-08-01 13:02 - Çevre-Hayat

Dünya şampiyonu milli boksör gözünü olimpiyat şampiyonluğuna dikti

2026-07-29 11:42 - Spor

Adalet Bakanı Gürlek'ten Spor Güvenliği Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin paylaşım

2026-07-29 19:58 - Siyaset

Milli para atıcı Aysel Özgan, Dünya Kupası'nda gümüş madalya aldı

2026-07-29 19:48 - Spor

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Terörsüz Türkiye yasa teklifi inşallah önümüzdeki hafta ortak bir teklifi ol

2026-08-01 17:33 - Gündem

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Milletler Ligi Finalleri'nde ilk defa sahada

2026-07-29 08:22 - Spor

Ticaret Bakanı Bolat: Sarp Gümrük Kapısı bütün Asya ülkelerine açılan çok önemli bir geçiş koridoru

2026-07-31 22:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Galatasaraylı futbolcu Lucas Torreira'ya göre bu sezon lig yarışı zor olacak

20:07 - Spor

Hentbolda 2026-2027 sezonu Süper Lig fikstürü belli oldu

19:48 - Spor

Şekip Mosturoğlu'ndan takım otobüsüne saldırı dosyasına ilişkin açıklama

17:38 - Spor

Skibbe'nin yardımcısı Serhat Umar, yoluna teknik direktör olarak devam etmek istiyor

13:02 - Spor

Milli para masa tenisçi Kübra Korkut, Tayland'da dünya şampiyonluğu için mücadele edecek

11:32 - Spor

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, Libya ziyareti kapsamında Trablus'ta temaslarda bulundu

21:23 - Gündem

Kolombiya'da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 234'e

21:17 - Dünya

Bosna Hersek'ten yola çıkan "Filistin Konvoyu" Habur Sınır Kapısı'na ulaştı

21:03 - Gündem

Suudi Arabistan Kralı Selman, Türkiye ve Pakistan'la imzalanan Mekke Ortak Savunma Anlaşması�

20:57 - Dünya

AK Parti Diyarbakır Gençlik Kollarından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a pankartla teşekkür

19:57 - Gündem