Süper Lig'de en çok Palabıyık ve Aydınus düdük çaldı

Süper Lig'in ilk devresinde 12'şer maça atanan Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık, en fazla görev alan hakemler oldu.

Spor - 9 yıl önce

ANKARA - HALİL İBRAHİM AVŞAR
Süper Lig'de 2017-2018 sezonunun ilk yarısında 12'şer maçta düdük çalan Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık, en fazla görev alan hakemler oldu.
Ligin 17 haftalık ilk bölümünde 21 farklı hakem düdük çaldı. Hakemler, oynanan 153 maçta toplam 712 sarı, 46 kırmızı kart gösterdi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK), sezonun ilk devresinde en çok Fırat Aydınus ve Ali Palabıyık'a görev verdi.
Aydınus ve Palabıyık, yönettikleri 12'şer maçla en fazla görev verilen hakemler sıralamasında zirveyi paylaştı.
Bu iki hakemi, 11'er maçta düdük çalan Halis Özkahya, Mete Kalkavan ve Yaşar Kemal Uğurlu izledi. Bülent Yıldırım, Cüneyt Çakır, Halil Umut Meler ve Hüseyin Göçek de 10'ar maça atandı.
MHK tarafından en az şans verilen hakem, bir maça çıkan Bahattin Şimşek oldu. Volkan Bayarslan ise sezon başında açıklanan "Süper Lig hakemi" listesinde yer almasına rağmen ilk devre tercih edilmedi.
Beyaz noktayı en fazla Palabıyık gösterdi
Penaltı istatistiklerinde ilk sırada FIFA kokartlı hakem Ali Palabıyık yer aldı.
Palabıyık, 12 maçta 8 kez beyaz noktaya yöneldi. Palabıyık, ilk devre yönettiği Fenerbaçe'nin 3 maçında sarı-lacivertli takım lehine 4 penaltı kararı verdi.
Palabıyık'ın ardından beyaz noktayı en çok 6 kezle Mete Kalkavan, Halis Özkahya ve Özgür Yankaya işaret etti.
En fazla maça atan iki hakemden biri olan Fırat Aydınus ile 10 karşılaşmada düdük çalan Halil Umut Meler ise penaltı kararı vermedi.
Kartına en çok Aydınus başvurdu
Sezonun ilk devresinde en fazla kırmızı kartı Ali Palabıyık, sarı kartı ise Fırat Aydınus çıkardı.
Palabıyık, kırmızı kartına 7 kez başvururken, Halis Özkahya 6, Ümit Öztürk 5, Cüneyt Çakır ve Halil Umut Meler 4'er oyuncu ihraç etti.
MHK'nin en fazla şans verdiği hakemlerden Aydınus, sarı kartını 59 kez kullandı. Aydınus'u, 52 sarı kartla Mete Kalkavan ve Cüneyt Çakır takip etti.
Hakemler arasında toplamda en fazla kartı Fırat Aydınus gösterdi. Aydınus, görev aldığı 12 müsabakada 59 kez sarı, 2 defa da kırmızı kartına yöneldi.
Derbi maçları farklı isimler yönetti
Sezonun ilk yarısında oynanan 3 derbi maçta da farklı isimler görev yaptı.
Ligin 6. haftasındaki Fenerbahçe-Beşiktaş (2-1) derbisine Ali Palabıyık'ı atayan MHK, 9. haftada golsüz sona eren Galatasaray-Fenerbahçe maçında Cüneyt Çakır'ı tercih etti.
Beşiktaş'ın, 14. haftada sahasında Galatasaray'ı 3-0 yendiği 2017'nin son derbisinde ise Fırat Aydınus düdük çaldı.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TİM Başkanı Büyükekşi: 2018'de ihracatta rekor kıracağız

2017-12-24 17:22 - Ekonomi

İstanbul'un bütçesi, 18 bakanlığı solladı

2017-12-27 14:23 - Ekonomi

Bolu Dağı'nda sis: Görüş mesafesi 20 metreye düştü

2017-12-21 13:25 - Genel

TürkTraktör, 6. Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Zirvesi’ndeydi

2017-12-21 14:42 - Genel

'Biz istedik ki bir milyon kişi kadro alsın'

2017-12-25 05:32 - Siyaset

Otomobil kırmızı ışıkta bekleyen minibüse çarptı: 6 yaralı

2017-12-25 05:32 - Asayiş

'Sudan, Afrika’ya açılmak isteyenler için önemli bir fırsattır'

2017-12-23 21:07 - Genel

Ferit Şahenk'e Fransa'dan “Legion d'Honneur“ nişanı

2017-12-22 16:56 - Genel

'Ülkemizin büyüme oranı tesadüfi değil'

2017-12-21 15:32 - Siyaset

79 yaşındaki dedenin maraton azmi

2017-12-22 17:07 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Antalyasporlu 83 yaşındaki Çiçek Solon Şensoy, Estonya'da iki kez zirveye çıktı

16:23 - Spor

Gençlerbirliği transfer yasağını kaldırmak için "üçlü mekanizma" kurdu

16:17 - Spor

Milli yüzücü Doruk Yoğurtçuoğlu, Avrupa Şampiyonası'nda 12. oldu

15:17 - Spor

Arsenal, hazırlık maçında Como 1907'ye penaltılarla üstünlük sağladı

14:32 - Spor

İstanbul 2027 İspanya Süper Kupa maçlarına ev sahipliği yapacak

14:28 - Spor

Günün Manşetleri

Mersin'de motosiklet ile traktörün çarpıştığı kaza güvenlik kamerasında

17:27 - Gündem

Bakan Fidan, Arap Birliği Genel Sekreteri Fehmi ile Mısır'da görüştü

17:23 - Gündem

Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı

17:17 - Gündem

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Su ayak izi çalışmalarımızı sürdürüyoruz

17:12 - Ekonomi

AK Parti Genel Sekreteri İnan'dan "Rotamızı millet belirlemiştir" vurgusu

17:08 - Gündem