Süper Kupa'nın golleri yabancılardan

Yarın oynanacak Süper Kupa maçı öncesi, kupa tarihinde gollerin büyük çoğunluğunu takımların yabancı futbolcuları attı.

Gündem - 10 yıl önce

Bu sezon Turkcell'in isim sponsorluğunda gerçekleştirilecek kupanın tarihinde oynanan 9 maçta atılan 19 golden 14'ünü yabancılar kaydetti.
Beşiktaş 2006 yılında Almanya'daki maçta Galatasaray'ı Brezilya asıllı futbolcusu Mert Nobre'nin golüyle 1-0 yendi.
Fenerbahçe 2007 yılında yine Almanya'da yapılan maçta Beşiktaş'ı Sırp Mateja Kezman ve Brezilyalı Deivid de Souza'nın golleriyle 2-1 mağlup etti, Beşiktaş'ın tek golü Brezilyalı Bobo'dan geldi.
Galatasaray 2008'de Kayserispor'u Almanya'da 2-1'lik skorla geçerken, gollerini Avustralyalı Harry Kewell ve Kongolu Shabani Nonda attı. Kayserispor'un tek golünün sahibi Mehmet Topuz, aynı zamanda organizasyon tarihinde gol atan ilk Türk oyuncu olarak kayıtlara geçti.
Fenerbahçe 2009 yılında Beşiktaş'ı İstanbul'da 2-0 yendi, golleri Brezilyalı Alex de Souza filelere gönderdi.
Organizasyonda 2010 yılında Trabzonspor, İstanbul'da Bursaspor'u 3-0 mağlup etti, bordo-mavili takımın 3 golünü de Kolombiyalı Teofilo Gutierrez kaydetti.
Kupa, şike soruşturmasının başladığı 2011 yılında düzenlenmezken, 2012 yılında Erzurum'da Galatasaray, Fenerbahçe'yi 3-2 yendi. Galatasaray'a kupayı getiren golleri Umut Bulut (2) ve Selçuk İnan (penaltıdan) attı, Fenerbahçe'nin golleri yabancıları Brezilyalı Alex de Souza ve Hollandalı Dirk Kuyt'tan geldi.
Kayseri'de 2013 yılında Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan kupa maçının normal süresi golsüz sonuçlanırken, uzatma bölümünde Fildişi Sahilli Didier Drogba attığı golle sarı-kırmızılı takıma kupayı kazandırdı.
Manisa'da 2014 yılında Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanan kupa maçının normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 eşitlikle sona ererken, sarı-lacivertli ekip penaltı atışları sonucunda mutlu sona ulaştı.
Geçen yıl ise Ankara'da oynanan maçta Galatasaray, Bursaspor'u Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 yenerek kupanın sahibi oldu.

Şampiyonlar 6, kupa sahipleri 2 kez kazandı

Bir önceki sezonun Süper Lig şampiyonu ile Türkiye Kupası sahibini karşı karşıya getiren Süper Kupa'yı, düzenlendiği 9 yılda 6 kez lig şampiyonları, 2 kez de kupa sahipleri kazandı. Bir kez ise sezonu çifte kupayla kapatan takım, Süper Kupa'yı Türkiye Kupası finalistine kaptırdı.

Güneş 6, Riekerink ise 1 kupa kazandı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Türkiye'deki kariyerinde daha önce 6 kupa kazanırken, Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ise bir kez kupa sevinci yaşadı.
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Canikli: 'Türk milletinin bütün evlatları geleceğine el koymuş durumdadır'

2016-08-08 11:02 - Siyaset

Organları hastalara umut olacak

2016-08-10 13:47 - Sağlık

AK Partili Kaynak, Batı ülkelerini eleştirdi

2016-08-06 19:37 - Siyaset

FETÖ'nün darbe girişimi ile Mısır darbesinin farklı sonuçları

2016-08-06 21:37 - Dünya

Zonguldak'ta FETÖ operasyonu: 18 gözaltı

2016-08-08 13:47 - Genel

Balyoz'un 'dokunulmaz' binbaşısı, FETÖ'nün darbeci albayı

2016-08-06 13:17 - Gündem

Erdoğan AA'nın

2016-08-06 19:32 - Gündem

Eruh şehidi memleketine uğurlandı

2016-08-07 21:37 - Gündem

Himmetin 5'te 1'ini Gülen için toplamışlar

2016-08-09 19:08 - Gündem

Gümüşhane’deki FETÖ/PDY operasyonu: 37 tutuklama

2016-08-08 11:17 - Genel

İlgili Haberler

Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş tutuklandı

21:28 - Gündem

"Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturmasında 'şüpheli' para trafiği deşifre oldu

21:12 - Gündem

Hacıbektaş'ta Balkan ülkelerinden gelen basın heyeti için bilgilendirme programı düzenlendi

19:18 - Gündem

Türk Hava Kuvvetleri NATO görevi kapsamında Estonya'da "hava polisliği" yapıyor

18:32 - Gündem

Kocaeli'de 6 ilden ekiplerin katıldığı deprem tatbikatı başladı

18:28 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Serkan Kurtuluş tutuklandı

21:28 - Gündem

"Alihan Kuriş çıkar amaçlı suç örgütü" soruşturmasında 'şüpheli' para trafiği deşifre oldu

21:12 - Gündem

Kasımpaşa evinde Trabzonspor ile 1-1 berabere kaldı

21:08 - Spor

Belçika'da kayıtlara geçen en büyük orman yangını yaşanıyor

20:57 - Dünya

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 294'e yükseldi

20:33 - Dünya