?>

SunExpress iç hat uçuşlarına yarın başlıyor

SunExpress, yarından itibaren Antalya ve İzmir'den Adana, Diyarbakır, Gaziantep, Trabzon, Van, Samsun, Kayseri, Kars, Konya ve Malatya gibi kentlere sefer düzenleyecek.

Ekonomi - 6 yıl önce

İstanbul

SunExpress, yarından itibaren iç hat uçuşlarına kademeli olarak başlayacak.

SunExpress'in açıklamasına göre, Antalya ve İzmir'i hem iç hem de dış hatlarda en fazla noktaya bağlayan hava yolu şirketi, yolcularının ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için gerekli tüm tedbirleri alarak uçuşları başlatıyor.

Şirket, yarından itibaren Antalya'dan Adana'ya haftada 5, Diyarbakır'a haftada 4, Gaziantep, Trabzon ve Van'a haftada 2, Samsun ve Kayseri'ye haftada 1 kez uçuş sunacak.

Aktarma merkezi İzmir ile merkezi Antalya arasında günde 2 sefer düzenleyecek SunExpress, İzmir'den Antalya dışında toplamda 11 Anadolu kentine sefer düzenleyecek.

Şirket, Diyarbakır'a haftanın her günü, Adana ve Gaziantep'e haftada 4, Trabzon ve Kayseri'ye haftada 3, Erzurum, Samsun ve Van'a haftada 2, Kars, Konya ve Malatya'ya haftada 1 kez uçuş gerçekleştirecek.

Hava yolu, hem İzmir'den hem de Antalya'dan düzenlediği sefer sayısını kademeli olarak artıracak.

Tedbirli seyahat dönemi başlıyor

Açıklamada verilen bilgilere göre, seyahat edecek yolcuların, alınan hijyen ve sosyal mesafe önlemleri nedeniyle havalimanlarına her zamankinden daha erken gelmeleri tavsiye ediliyor.

SunExpress, misafirlerinin ve uçuş ekiplerinin sağlıklı ve emniyetli seyahati için ulusal ve uluslararası sağlık ve havacılık otoriteleri ile iş birliği içinde gerekli tüm önlemlerini alıyor.

Tüm uçuşlarında yolcularına ve uçuş ekiplerine maske ile seyahat etme zorunluluğu getiren hava yolu, teması azaltmak adına kabin içi hizmetlerini de bu doğrultuda güncelledi. Kurallar gereği, dizüstü bilgisayar, el çantası, evrak çantası ve bebek eşyaları dışında kabine hiçbir el bagajının kabul edilmeyeceğini açıklayan hava yolu, ayrıca tüm uçuşlarında yolcularına dezenfektan mendil dağıtacak.

Bunlara ek olarak SunExpress uçaklarında, düzenli olarak uluslararası otoriteler tarafından etkisi kanıtlanmış dezenfeksiyon işlemleri uygulanıyor. Tüm uçaklarda ameliyathanelerde kullanılan HEPA filtreleme sistemi bulunuyor ve bu filtreler, koronavirüs de dahil olmak üzere bilinen tüm virüslere karşı yüzde 99'luk bir başarı oranıyla uçak içindeki havayı her 3 dakikada bir sürekli temizliyor.

Sağlık Bakanlığı'nın hayata geçirdiği "Hayat Eve Sığar" projesi kapsamında Türk vatandaşlarının iç hat uçuşlarına kabulü HES kodu ile sağlanacak. HES kodu sorgulamalarında uçuşa elverişli olmadığı tespit edilen yolcular, SunExpress uçuşlarına alınmayacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

'Kovid savaşçıları'nın rengarenk boneleri hastalara moral veriyor

2020-05-25 17:40 - Genel

Rönesans'ın Türkmenistan'daki iş ortağı Japon Sumitomo, bölgede yeni proje görüşmeleri yapıyor

2020-05-31 05:29 - Özel Haber

Yüzerken de 'sosyal mesafe'ye dikkat edilecek

2020-05-29 14:42 - Çevre-Hayat

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Aile danışmanlığı ulusal yeterlilik belgesi hazırlıyoruz

2020-05-27 14:02 - Siyaset

Mavi Marmara şehitleri saldırısının 10. yılında anıldı

2020-05-29 20:07 - Gündem

Ticari yat faaliyetleri 1 Haziran'da başlayacak

2020-05-28 16:27 - Ekonomi

Kovid-19'dan ölenlerin sayısı dünya genelinde 350 bini geçti

2020-05-27 01:32 - Dünya

Kırlangıçlar Seyfe Gölü'ndeki yuvalarına döndü

2020-05-25 16:02 - Gündem

ABD, İran nükleer programı yaptırım muafiyetlerinin kalan kısmını da kaldırdı

2020-05-28 02:47 - Dünya

Başkentte gök gürültülü sağanak etkili oldu

2020-05-29 11:28 - Genel

İlgili Haberler

Borsa günü rekor seviyeden tamamladı

18:44 - Ekonomi

Azerbaycan'da 2025'te 27,7 milyon ton petrol ile 51,5 milyar metreküp doğal gaz üretildi

17:18 - Ekonomi

KUDAKA bölgedeki 4 projeye yaklaşık 24 milyon lira destek sağlayacak

16:58 - Ekonomi

Türkiye 2025'te en fazla Almanya'ya fındık ihracatı yaptı

16:28 - Ekonomi

Türkiye ve Umman iş dünyası "OMNEX 2026" etkinliğiyle işbirliğinde yeni kapı açacak

15:22 - Ekonomi

Günün Manşetleri

ABD Hazine Bakanı Bessent, maliye bakanlarını kritik mineraller toplantısında bir araya getirdi

02:52 - Dünya

Trump, İran ile iş yapan ülkelere yüzde 25 gümrük vergisi getirdi

01:22 - Dünya

Trump ayrı telden CIA, FBI, Pentagon ayrı telden çalıyorsa sonu yakın mı? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

01:10 - En Son Yazılar

BM: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları kabul edilemez ve derhal durdurulmalı

00:18 - Dünya

ABD'li Cumhuriyetçi Kongre üyesinden "Grönland'ın ABD'ye katılmasını" öngören tasarı

23:32 - Dünya