?>

Süleyman Yeşilyurt teslim oldu

Atatürk’e hakaret soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararının çıkmasının ardından Bakırköy Adliyesi’ne gelerek teslim olan yazar Süleyman Yeşilyurt, “Ben kaçmıyorum, 4 gündür evde polis bekliyorum” dedi.

Asayiş - 8 yıl önce

Bir televizyon programında Atatürk’e hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında yakalama kararı bulunan yazar Süleyman Yeşilyurt, Bakırköy Adliyesine gelerek teslim oldu. Adliyeye girmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yeşilyurt, hakkında çıkan haberlerin aksine kaçmadığını söyledi.

Hakkında çıkan yakalama kararıyla ilgili konuşan Yazar Yeşilyurt, “Günlerdir medyada, gazetelerde Süleyman Yeşilyurt kaçak, bu müptezel nerede, çıksın meydana, neden gelmiyor? Neden kaçıyor dediler. Kaldı ki Pazartesi’den bu yana 4 gündür evimde yatıyorum. Buradaki güvenlik şubesini her gün arıyorum. Kardeşim gelin, beni alın, eğer gelmezseniz ben avukat kızım Berrin Yeşilyurt’la birlikte savcılığa gelip, ifademi vereceğim. Ben bu devletin, polisinden, hakiminden, savcısından kaçmam dedim. Kaçmadım” dedi.

“23 TANE KİTAP YAZMIŞ BİR YAZARIM"

Yeşilyurt, bugüne kadar 23 kitap yazdığını belirterek, “Bir tane meczup var. 7 ay önce videosu çekilmiş. Beni her gün gazetelerde onun fotoğrafıyla yan yana koydular. Efendim, o kaçıyor, ben de kaçıyorum. Benim onunla ne alakam var. Çifte standart var. Ben o programa konuk olarak çıktım. Konuk olarak çıktığım programda maalesef moderatörler yok. Burada hakkaniyet ölçüleri olması lazım. Çünkü devletim bana bir ceza verecekse birliktelik olur. Şimdi o insanlar meydanlarda yok. Bir tane profesörümüz dedi ki ’hödük tarihçi’. Bin kere söylüyorum, beni bekçi yaptılar, çaycı, MİT’çi yaptılar. Ben Ankara Kızılay semtinde Kültür Sanat Yayınları’nın sahibiyim ve aynı zamanda bugüne kadar 23 tane kitap yazmış bir yazarım” ifadelerini kullandı.

“BEN KAÇMIYORUM"

Yaşananlardan sonra kaçmadığını söyleyen Süleyman Yeşilyurt, “Medya bana bunu yapmamalıydı. Ben bugün avukat kızıma yalvardım, daha fazla duramayacağım. Bu kalp yerinden fırlayacak. Ben kaçmıyorum, 4 gündür evde polis bekliyorum. Burada güvenlik şubesinde Soner Bey’i aradım lütfen beni alın kardeşim dedim. Benim yakalamamam varsa beni niye almıyorsunuz? Efendim işte geliyoruz gidiyoruz. Devletimin payesine de cezasına da gülerek giderim” diye konuştu.

Alper Korkmaz

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye ile Sudan ticari ilişkilerini arttırmak istiyor

2017-05-10 00:47 - Ekonomi

Beşiktaşlı Talisca'nın cezası onandı

2017-05-12 18:02 - Spor

Şehit Başsavcıyla ilgili sosyal medyada paylaşımda bulunan avukata gözaltı

2017-05-12 00:07 - Gündem

Son dakika! Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper hayatını kaybetti

2017-05-10 12:57 - Asayiş

İzmir'de terör operasyonu: 11 gözaltı

2017-05-11 12:52 - Gündem

Kocaeli'de 21 uyuşturucu satıcısı adliyeye sevk edildi

2017-05-11 14:12 - Asayiş

FETÖ'nün 'telefon numarası oyunu' iddianamede

2017-05-12 14:02 - Gündem

Afganistan'da patlama: 7 ölü

2017-05-10 15:07 - Dünya

Hindistan'dan Google'a Modi davası

2017-05-12 15:07 - Genel

Tarihi Zeynel Bey Türbesi yeni yerine taşındı

2017-05-12 15:57 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Denizli'de sağanak sebebiyle bazı evleri ve alt geçitleri su bastı

21:22 - Asayiş

Beykoz açıklarında alabora olan teknedeki 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı

16:38 - Asayiş

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 830 kişi gözaltına alındı

10:07 - Asayiş

Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 14 ildeki operasyonlarda 26 şüpheli yakalandı

09:18 - Asayiş

Günün Manşetleri

ABD'nin Gazze'ye 60 milyon dolar değil, sadece 3 milyon dolar gönderdiği iddiası

09:27 - Dünya

İsrail, Gazze'de Han Yunus kentindeki Filistin Kızılayı karargahını bombaladı

06:52 - Dünya

Başkentte sağanak hayatı olumsuz etkiledi

03:12 - Asayiş

Almanya'da polis Filistin'e destek eylemine sert müdahalede bulundu

01:07 - Dünya

Brezilya'da ABD Başkanı Trump'a "tarife tepkisi"

00:58 - Ekonomi