?>

'Sudan halkı senin yanında'

Sudan Ulusal Meclis Başkanı Ömer, "Sudan halkı senin yanında çünkü Kudüs'ün müdafaasına ilişkin söylemlerin onları da temsil ediyor." dedi.

Dünya - 8 yıl önce

HARTUM

Sudan Ulusal Meclis Başkanı İbrahim Ahmed Ömer, Sudanlıların, İslam ümmeti ve Filistin meselesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı safta yer aldıklarını belirterek, "Sudan halkı senin yanında çünkü Kudüs'ün müdafaasına ilişkin söylemlerin onları da temsil ediyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sudan meclisindeki konuşmasından önce söz alan Ömer, 2002 yılında AK Parti'nin iktidara gelmesinin ardından Ankara-Hartum ilişkilerinde gelişme yaşandığını ve ilişkilerin stratejik hale geldiğini kaydetti.

Erdoğan'ın Sudan ziyaretinin bu ilişkileri daha iyi bir aşamaya taşıyacağını vurgulayan Ömer, "İki ülkenin meclisleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve bunun ülke halklarının çıkar ve isteklerini karşılayacak aşamaya doğru ilerlemesini temenni ediyoruz." diye konuştu.

Sudan ile Türkiye'nin 2014 yılında imzaladığı yatırımı teşvik anlaşmasını hatırlatan Ömer, bunun iki ülkenin çıkarlarını birbirine bağlayan bir adım olduğunu söyledi.

Sudanlıların, İslam ümmeti ve Filistin meselelerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile aynı safta yer aldığını ifade eden Ömer, Erdoğan'a hitaben, "Sudan halkı senin yanında çünkü Kudüs'ün müdafaasına ilişkin söylemlerin onları da temsil ediyor." dedi.

Ömer, Uluslararası Ceza Mahkemesinin Devlet Başkanı Ömer el-Beşir aleyhindeki iddiaları karşısında Erdoğan'ın Sudan'a destek olan tavrından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Sudan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Mumtaz

Sudan Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Hamid Mumtaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sudan Meclisindeki konuşmasının ikili ilişkilerin yansıması olduğunu belirtti.Mumtaz,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Sudan ziyareti kapsamında Mecliste konuşma yapmasının iki ülke arasındaki güçlü ilişkilerin ifadesi olduğunu dile getirdi.Erdoğan'ın Meclise hitabının, Sudan'da hükümet ve vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü belirten Mumtaz, iki ülke arasında stratejik anlaşmaların imzalanmasının ardından yapılan konuşmanın son derece önemli olduğunu ifade etti.İki günlük ziyaret kapsamında Hartum'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sudan Meclisinde konuşmuştu.

Muhabir: Husameldin Badawi Ahmed Almayl, Afra Aksoy

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Zabıt katibi nedir ? Zabıt katibi nasıl olunur ne iş yapar ? Zabıt katibi maaşları ?

2017-12-20 17:02 - Eğitim

'Ankara'nın tavrı büyük önem taşıyor'

2017-12-24 07:02 - Dünya

'Kanserle mücadelede immünolojik yöntemler ön planda'

2017-12-20 10:07 - Sağlık

Orka Holding global atağa geçti

2017-12-21 13:58 - Genel

Anadolu'nun en eski camii Habib-i Neccar'da onarım çalışması

2017-12-20 21:02 - Kültür Sanat

'Alo'ya 9 ayda 37,6 milyar lira harcandı

2017-12-24 17:19 - Ekonomi

Türk dünyası tiyatro ödülleri sahiplerini buldu

2017-12-20 21:07 - Kültür Sanat

Pegasus'a 25 yeni Airbus A321neo tipi uçak geliyor

2017-12-21 13:15 - Genel

Ceylanpınar’da ev yangını

2017-12-18 13:32 - Asayiş

'Tek hayalim çocuğumun nefes alabildiğini görebilmek'

2017-12-21 17:03 - Genel

İlgili Haberler

TİKA'dan Kuzey Makedonya'daki sağlık ve yargı alanlarına destek

18:47 - Dünya

BM, Trump'ın Gazze'deki barış planı açıklamasını memnuniyetle karşıladı

18:12 - Dünya

İsrail, son takas anlaşmasıyla serbest bırakılan en az 40 Filistinliyi yeniden gözaltına aldı

17:48 - Dünya

Filipinler'de 6,9 büyüklüğünde deprem

17:42 - Dünya

İspanya'da şiddetli yağışlar bu kez Balear Adalarını vurdu

17:38 - Dünya

Günün Manşetleri

InMerge İnovasyon Zirvesi ikinci gününde devam ediyor

18:53 - Ekonomi

TİKA'dan Kuzey Makedonya'daki sağlık ve yargı alanlarına destek

18:47 - Dünya

Gençlerbirliği'nden hakem kararlarına tepki

18:42 - Spor

Ziraat Türkiye Kupası'nda 3. eleme turu maç programı açıklandı

18:23 - Spor

Brüksel Havalimanı'nda 14 Ekim'deki gidiş yönlü bütün uçuşlar iptal edildi

18:17 - Ekonomi