?>

Suça sürüklenen çocuklar ve kadın yükümlüler satranç öğreniyor

Türkiye Satranç Federasyonunca başlatılan "Benim Hamlem Benim Geleceğim Projesi" kapsamında, suça sürüklenen çocuklara ve denetimli serbestlik tedbiri altındaki kadınlara satranç öğretiliyor.

Spor - 3 yıl önce

Antalya

Federasyon ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü arasında 14 Haziran'da iş birliği protokolü imzalanarak, 35 ildeki denetimli serbestlik müdürlüklerinde çalışma başlatıldı.

"Benim Hamlem Benim Geleceğim" adı verilen ve ağustosta uygulamaya konulan proje kapsamında "Satranç hayatın ta kendisi" sloganıyla eğitimlere başlandı.

Dezavantajlı 12-18 yaşlarındaki çocuklar ile kadınların hayatına dokunmak için başlatılan proje çerçevesinde ilk etapta 206 çocuk, 76 kadın ve 405 personel olmak üzere 687 kişiye satranç eğitimi verildi.

Projeyle çocukların satranç sayesinde, çok yönlü düşünme becerisi edinerek, hayata satranç felsefesi ışığında bakabilmeleri, doğru hamlelerle hayatlarında yeni pencere açabilmeleri amaçlanıyor.

Kadınlara da sporcu olabilmelerinin yanı sıra satranç sporunda antrenörlük veya hakemlik gibi farklı kariyer çizmeleri için imkan sunulacak.

"Kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri spor branşı olsun istedik"

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, AA muhabirine, federasyon olarak insan hayatına dokunan önemli projeler hazırladıklarını belirterek, projelerin özellikle sürdürülebilir olmasına özen gösterdiklerini söyledi.

"Yeni Hayata Bir Hamle Projesi'ni 2016'da hayata geçirerek 30 ceza infaz kurumunda 40 satranç sınıfı açtıklarına dikkati çeken Tulay, kurum personeline satranç eğitimleri vererek çok sayıda çocuğun satranç sporuyla tanışmasını sağladıklarını ifade etti.

Projenin devam ettiğini belirten Tulay, şunları kaydetti:

"Denetimli serbestlik kapsamındaki çocuklarımıza ve kadınlarımıza satranç öğretmek için şimdi de 'Benim Hamlem Benim Geleceğim Projesi'ni başlattık. Projenin tanıtımını yeni yaptık. Öncelikle suça sürüklenmiş çocuklara yönelik bir çalışma. Denetimli serbestlik kapsamında, suça sürüklenen çocuklarımız ve yükümlü kadınlarımız, satrançla yeni bir hayata hamle yapacak. Kendilerini rahatlıkla ifade edebilecekleri spor branşı olsun istedik. Hedefimiz, yeni hayata satrancı öğrenerek geçmelerini sağlamak."

Denetimli Serbestlik Müdürlüklerinde satranç sınıfları oluşturarak, antrenörler tarafından eğitimlerin verildiğini ifade eden Tulay, projenin sürdürülebilir olduğunu ve uzun yıllar devam ettirmek istediklerini söyledi.

Projeyi İş Bankasının desteğiyle yürüttüklerini belirten Tulay, "Türkiye'nin neresinde denetimli serbestlik alanları varsa biz oralarda satranç sınıfları açarak, eğitmenler yetiştirerek, çocuk ve kadınlarımıza satrancı öğretiyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Japonya ve İspanya, son 16 turu bileti için karşı karşıya

2022-11-30 10:16 - Spor

Taksim'de Öğretmenler Günü dolayısıyla tören düzenlendi

2022-11-24 11:06 - Gündem

Bankacılık sektörü kredi hacmi geçen hafta 7 trilyon 166,8 milyar lira oldu

2022-11-24 15:32 - Ekonomi

NASA, Güneş'in "asık suratlı" halini paylaştı

2022-11-23 16:39 - Teknoloji

Türk Silahlı Kuvvetlerinin karadaki gücü artacak

2022-11-24 17:04 - Teknoloji

Düzce'de AFAD görevlileri, jandarma komandoların yardımıyla deprem çadırı kurdu

2022-11-23 17:33 - Gündem

Kırklareli'nde KBRN tatbikatı

2022-11-23 21:02 - Gündem

Kayınpederinden devraldığı değirmeni gelini işletiyor

2022-11-25 15:48 - Çevre-Hayat

Gaziantep'te şehit öğretmen Ayşenur Alkan anısına yürüyüş düzenlendi

2022-11-23 13:03 - Gündem

Bolu'da bir gencin deprem olurken üçüncü kattan atlama anı kameraya yansıdı

2022-11-23 15:16 - Gündem

İlgili Haberler

"MXGP Of Türkiye" etabı, motokros tutkunlarını Afyonkarahisar'da buluşturacak

15:43 - Spor

İmaj Altyapı Vanspor'da hedef 2 hafta 6 puana ulaşmak

15:23 - Spor

GKRY'deki aşırı sağcı ELAM üyesi Hamboullas, Fenerbahçe'yi UEFA'ya şikayet etti

15:02 - Spor

Beşiktaş'ın lig tarihindeki performansı

12:28 - Spor

Gaziantep FK yarın Konyaspor'a konuk olacak

12:07 - Spor

Günün Manşetleri

Orman yangınlarından etkilenen alanlarda avlanmak yasaklandı

15:42 - Gündem

Yunanistan'da son 4 günde 242 orman yangını çıktı

15:38 - Dünya

BM: Bir milyon kadın ve kız çocuğu toplu açlık riski altında

15:32 - Dünya

AK Parti Sözcüsü Çelik, vefatının 754. yılında Hacı Bektaş-ı Veli'yi andı

15:27 - Siyaset

İmaj Altyapı Vanspor'da hedef 2 hafta 6 puana ulaşmak

15:23 - Spor