?>

Su ürünleri desteklemesi için üreticiler 23 Aralık'a kadar başvuru yapabilecek

Su ürünleri yetiştiriciliği desteklemesinden yararlanmak isteyen üreticiler, 23 Aralık 2022'ye kadar başvuru yapabilecek.

Ekonomi - 3 yıl önce

Ankara

Tarım ve Orman Bakanlığının "Su Ürünleri Yetiştiriciliği Destekleme Tebliği", 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tebliğ, Bakanlıktan onaylı su ürünleri yetiştiricilik belgesine sahip, Su Ürünleri Bilgi Sistemi'ne (SUBİS) kayıtlı yetiştiricilere yapılacak su ürünleri desteğiyle ilgili hususları kapsıyor.

Buna göre, su ürünleri yetiştiriciliği desteklemesi için ürün desteklemesi kapsamındaki türler, alabalık, sazan, midye ve yeni türler (mersin, kalkan, fangri, mercan, sinagrit, lahoz, sivri burun karagöz, minekop, eşkine, sargoz, mırmır, sarıağız, sarıkuyruk, trança, yayın, şabut, karabalık, yılan balığı, tilapya, kerevit, karides, sülük, Karadeniz alası, kırmızı benekli alabalıklar) olarak belirlendi.

Destekleme almak isteyen yetiştiriciler, en geç 23 Aralık mesai bitimine kadar, yetiştiricilik tesisinin bulunduğu il/ilçe müdürlüğüne başvurarak istenen belgeleri teslim edecek.

Son müracaat tarihine kadar başvuruda bulunmuş yetiştiricilerin, aralık ayına ait satış belgeleri veya hasat tespit tutanakları, en geç 6 Ocak 2023'e kadar teslim edilebilecek.

Desteklemelerden faydalanacak örgütlü üreticilere merkez birliklerine üye olmaları ve üye olduklarına dair belgeyi müracaat sırasında ibraz etmeleri koşuluyla destekleme ödemesi doğrudan yapılacak.

Destekleme ödemesi yapılan belgeler, istenildiğinde ibraz edilmek üzere ilgili birimler tarafından 5 yıl saklanacak.

Karar kapsamında yapılan destekleme ödemeleri, kamu kaynağı olduğu için hak sahibinin hesabına aktarılmadan önce haciz, icra, temlik ve benzeri işlemler yapılmayacak.

Desteklemeler için gerekli kaynak, bütçede hayvancılığın desteklenmesi amacıyla 2023 yılına ayrılan ödenekten karşılanacak.

Kamu kurum ve kuruluşları, tebliğ kapsamındaki desteklemelerden yararlanamayacak.

Öte yandan "Su Ürünleri Yetiştiriciliği Kapsamında Alabalık Kuluçkahanelerinde Damızlık Alabalık Desteğine İlişkin Tebliğ" de Resmi Gazete'de yayımlanarak 1 Ocak 2022'den geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi.

Bu kapsamda, söz konusu destekten faydalanmak isteyen üreticiler, 30 Aralık'a kadar işletmenin bulunduğu il müdürlüğüne müracaat edebilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Seydişehir-Antalya karayoluna kar yağdı

2022-11-24 16:39 - Gündem

Brent petrolün varil fiyatı 86,97 dolara geriledi

2022-11-21 10:09 - Ekonomi

Kıyı Ege'de kuvvetli sağanak bekleniyor

2022-11-22 17:33 - Gündem

Ege Denizi'nde fırtına uyarısı

2022-11-22 13:18 - Gündem

Anadolu Efes deplasmanda kazandı

2022-11-23 09:08 - Spor

İmei Sorgulama

2022-11-25 17:07 - İnsan&Hayat

Mavi vatanın bekçileri yılbaşından bu yana 27 bin 973 kazazedeyi kurtardı

2022-11-23 11:23 - Gündem

Hatay'da 270 bin ton zeytin rekoltesi bekleniyor

2022-11-19 14:13 - Ekonomi

Almanya’da Müslüman mezarları tahrip edildi

2022-11-22 18:43 - Dünya

7 yılda 530 organize suç örgütü çökertildi

2022-11-24 23:39 - Asayiş

İlgili Haberler

En düşük emekli aylığı 16 bin 881 liraya yükseltilecek

17:13 - Ekonomi

Türk kozmetik sektörü Avustralya pazarında büyümeyi hedefliyor

16:48 - Ekonomi

AB'den ABD'ye ticaret anlaşmasına hazırız mesajı

16:42 - Ekonomi

ABD'de tarım dışı istihdam haziranda beklentileri aştı

16:08 - Ekonomi

Almanya, tarifeler konusunda AB ile ABD arasında hızlı bir anlaşma yapılması çağrısını yineledi

15:58 - Ekonomi

Günün Manşetleri

İsrail basınında, Gazze'de yeni ateşkes teklifinin detayları tartışılıyor

17:18 - Dünya

En düşük emekli aylığı 16 bin 881 liraya yükseltilecek

17:13 - Ekonomi

Avrupalı şirket yöneticileri AB'den yapay zeka yasasının ertelenmesini istedi

17:08 - Dünya

Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarının ilk etabını tamamladı

17:03 - Spor

Seyahatsever projesi için başvurular başladı

16:57 - Gündem