?>

Starbucks'ın küresel satışları temmuz-eylül döneminde de düştü

Küresel satışlarında üst üste üçüncü çeyrekte düşüş bildiren kahve zincirinin geliri ve karı, piyasa beklentilerini karşılayamadı.

Ekonomi - 1 yıl önce

New York

ABD'li kahve zinciri Starbucks'ın küresel satışları, ABD ve Çin'de zayıf talebin etkisiyle temmuz-eylül döneminde yüzde 7 azaldı.

Mali takviminde 29 Eylül'de sona eren üç aylık dönemi dördüncü çeyrek olarak kabul eden kahve zinciri Starbucks, bilançosunu yayınladı.

Buna göre, Starbucks'ın küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları söz konusu dönemde yüzde 7 azaldı.

Şirketin karşılaştırılabilir mağaza satışları, Kuzey Amerika ve ABD'de yüzde 6 düşerken, uluslararası pazarlarda yüzde 9 geriledi. Starbucks'ın Çin'deki satışları da yüzde 14 azalış gösterdi.

Starbucks'ın geliri temmuz-eylül döneminde yıllık bazda yüzde 3 azalışla yaklaşık 9,1 milyar dolar oldu. Şirketin hisse başına karı ise geçen senenin aynı dönemine oranla yüzde 25 azalışla 80 sente indi.

Şirketin geliri ve karı, bu dönemde piyasa beklentilerinin altında kaldı.

"Müşterileri geri kazanmak için stratejimizi değiştirmemiz gerekli"

Starbucks'ın 2024 mali yılı genelindeki küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları da yüzde 2 düştü.

Şirketin mali yıldaki karşılaştırılabilir mağaza satışları, Kuzey Amerika ve ABD'de yüzde 2, uluslararası pazarlarda yüzde 4 ve Çin'de yüzde 8 azalış kaydetti.

Starbucks'ın bu dönemdeki geliri ise yüzde 1 artışla 36,2 milyar dolar olarak hesaplandı.

Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Brian Niccol, finansal sonuçlara ilişkin değerlendirmesinde, müşterileri geri kazanmak için stratejilerini kökten değiştirmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Açık bir planımız var ve Starbucks'ı büyümeye geri döndürmek için hızlı bir şekilde ilerliyoruz."ifadesini kullandı.

Starbucks Mali İşler Direktörü (CFO) Rachel Ruggeri de şirketin uzun vadeli büyümeye geri dönmesini beklediğini belirtti.

Şirket, İsrail'e destek veren uluslararası firmalara yönelik boykottan olumsuz etkilenmişti

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle protesto ve boykot kampanyalarıyla karşı karşıya kalan şirketlerden biri olan Starbucks'ın finansal sonuçları, son üç çeyrekte olumsuz etkilenmişti.

Kahve zinciri, geçen yıl ekim-aralık döneminde, kısmen Orta Doğu'daki mağazalardaki satışların olumsuz etkilenmesi nedeniyle yıllık satış tahminini aşağıya çekmişti.

Şirketin geliri, ocak-mart döneminde yüzde 2 azılırken, küresel satışları yüzde 4 azalışla 2020 sonundan bu yana ilk düşüşünü kaydetmişti.

Starbucks, nisan-haziran döneminde de küresel satışlarının yüzde 3 gerilediğini bildirmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeniden ve daha güçlü bir başlangıcın arifesindeyiz

2024-10-29 21:13 - Siyaset

Derinkuyu Yeraltı Şehri’nde 5 bin yıllık kenevir izleri -Dr. Erdem Ulaş yazdı-

2024-10-24 21:02 - En Son Yazılar

Görme ve yürüme engelli iki kadından örnek dayanışma

2024-10-28 14:22 - Çevre-Hayat

İbo Aslan, UFC 308'de Brezilyalı Rafael Cerqueira'yı nakavtla mağlup etti

2024-10-27 14:08 - Spor

Eski Başbakan Mesut Yılmaz'ın vefatının üzerinden 4 yıl geçti

2024-10-29 11:59 - Siyaset

Aysel ve Cansel Özkan kardeşler, Avrupa'da kazandıkları madalyaları değerlendirdi

2024-10-30 11:42 - Spor

Ordu'da gün doğumunda bulutlara ay yıldız silüeti yansıdı

2024-10-29 19:23 - Çevre-Hayat

İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki ablukası, bombardıman ve açlık tehdidi 20 gündür sürüyor

2024-10-24 14:42 - Dünya

Çelik Kubbe'nin caydırıcı gücü SİPER Ürün-1 sistemi envantere girdi

2024-10-28 18:13 - Teknoloji

Bursa'da bir yamaç paraşütçüsü amatör maçın devre arasında sahaya indi

2024-10-28 20:12 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2025 yılını rekorla kapattı

00:52 - Ekonomi

Ford'un ABD'deki satışları geçen yıl yüzde 6 arttı

22:12 - Ekonomi

TCMB, Aralık Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu'nu yayımladı

20:17 - Ekonomi

Borsa günü 12.000 seviyesini aşarak rekor düzeyde tamamladı

18:48 - Ekonomi

Zırhlı kara aracı üreticisi FNSS'de bayrak değişimi

18:27 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Filipinler'in Baculin bölgesi açıklarında 6,4 büyüklüğünde deprem

08:07 - Dünya

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde 5,2 büyüklüğünde deprem

03:53 - Gündem

Trump, Venezuela'daki geçici yönetimin ABD'ye 30 ila 50 milyon varil petrol vereceğini duy

03:22 - Dünya

Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de, 19 ile yeni vali atandı

01:23 - Gündem

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2025 yılını rekorla kapattı

00:52 - Ekonomi