?>

Sri Lanka Devlet Başkanı Sirisena: İstihbarat benimle paylaşılmadı gereken yapılacaktır

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, "Güvenlik yetkilileri aldıkları istihbaratı benimle paylaşmadı. Bununla ilgili gereken neyse yapılacaktır." dedi.

Dünya - 6 yıl önce

Kolombo

Sri Lanka Devlet Başkanı Maithripala Sirisena, Paskalya gününde kiliseleri ve otelleri hedef alan terör saldırılarıyla ilgili istihbaratların kendisiyle paylaşılmadığını belirterek, bundan sorumlu kişilere karşı sert bir şekilde karşılık verileceğini açıkladı.

Sirisena televizyon kanallarından yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, polis ve güvenlik güçlerini yeniden yapılandıracağını vurgulayarak, savunma kuvvetlerinin başındakileri 24 saat içinde görevlerinden almayı planladığını belirtti.

Sirisena, "Güvenlik yetkilileri aldıkları istihbaratı benimle paylaşmadı. Bununla ilgili gereken neyse yapılacaktır. Bu yetkililere karşı sert bir şekilde karşılık vermeye karar verdim." ifadesini kullandı.

Hint istihbaratının Sri Lankalı yetkilileri ülkedeki ilk terör saldırısından 2 saat önce uyardığı iddia edilmişti.

Terör örgütü DEAŞ sözde haber ajansı aracılığıyla yayımladığı açıklamada, saldırıları üyelerinin gerçekleştirdiğini ileri sürmüştü.

Sri Lanka Sağlık Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Rajitha Senaratne, daha önce yaptığı açıklamada, Paskalya gününde yaşanan saldırılardan yerel terör örgütü "Ulusal Tevhid Cemaati"ni sorumlu tutmuştu. Senaratne, örgütün saldırıları uluslararası bir terör şebekesinin desteğiyle gerçekleştirdiğinden şüphelenildiğini aktarmıştı.

Öte yandan, Emniyet Müdür Yardımcısı Priyalal Disanayaka imzasıyla yayımlanan ve ülkenin 4 güvenlik birimine gönderilen 11 Nisan tarihli bir istihbarat raporunda, Ulusal Tevhid Cemaati'nin Paskalya törenleri sırasında kiliselere yönelik saldırı planladığına dair bilgilerin yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Sri Lanka'da önceki gün Hristiyanlar için kutsal Paskalya ayini sırasında Kochchikade'deki St. Anthony's, Katana'daki St. Sebastian ve Batticaloa'daki Meryem Ana kiliseleri ile başkent Kolombo'daki beş yıldızlı Shangri-La, Cinnamon Grand ve Kingsbury otellerine bombalı saldırılar gerçekleştirilmişti.

Bu saldırıların ardından başkent Kolombo'nun banliyöleri Dehiwala'daki konukevi yakınında ve Dematogoda da üst geçit yakınında patlamalar olmuştu.

Sri Lanka makamları, saldırılarda 321 kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Millilerin geniş aday kadrosu açıklandı

2019-04-19 14:48 - Spor

'Sporu daha da yaygınlaştıracağız'

2019-04-17 17:12 - Spor

Türk Yıldızları Çanakkale Abidesi'ni selamladı

2019-04-22 20:57 - Gündem

Fransa o iddiayı yalanladı

2019-04-18 16:42 - Dünya

Alkollü sürücü polisi canından bezdirdi

2019-04-18 15:56 - Dünya

Londra'daki çevreci eylemlerde gözaltı sayısı bini geçti

2019-04-23 21:32 - Dünya

'Cumhuriyet tarihinin uluslararası sularda en nitelikli operasyonu'

2019-04-17 14:47 - Gündem

Elmas, “Konut satışlarında yüzde 34 oranında artış var”

2019-04-17 16:17 - Gündem

Ağrı’da nisan ayında kar yağışı

2019-04-18 01:10 - Genel

Toyota’dan çocuklara 23 Nisan sürprizi

2019-04-19 19:35 - Genel

İlgili Haberler

Rusya: Ukrayna'ya ait 198 İHA'yı, Moskova dahil, bölgelerimiz üzerinde vurduk

11:58 - Dünya

Macron, İran’da güç kullanarak rejim değişikliğinin "stratejik hata" olacağını söyledi

11:52 - Dünya

İsrail, İran'a saldırılarıyla birlikte Batı Şeria'dakilere de hayatı "cehenneme"

11:48 - Dünya

Nijerya'nın Benue eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda ölenlerin sayısı 150’ye yükseldi

11:23 - Dünya

MSF'ye göre, Gazze'ye 100 günden fazladır yardımların ulaşmaması tüm kurumların işini zorl

11:12 - Dünya

Günün Manşetleri

İstanbul'un 3 ilçesinde 12 saatlik su kesintisi yapılacak

12:02 - Gündem

Rusya: Ukrayna'ya ait 198 İHA'yı, Moskova dahil, bölgelerimiz üzerinde vurduk

11:58 - Dünya

Macron, İran’da güç kullanarak rejim değişikliğinin "stratejik hata" olacağını söyledi

11:52 - Dünya

İsrail, İran'a saldırılarıyla birlikte Batı Şeria'dakilere de hayatı "cehenneme"

11:48 - Dünya

Diyarbakır'ın "bacasız fabrikaları" 3 yılda 459 milyon lira ciroya ulaştı

11:42 - Ekonomi