?>

Spor lisesi ve pansiyonun yer alacağı stat inşaatında sona doğru

Ordu'da UEFA standartlarında yapılan 20 bin seyirci kapasiteli yeni stadın kısa sürede Türk sporunun hizmetine sunulması planlanıyor.

Spor - 5 yıl önce

Ordu

Ordu'da UEFA standartlarında yapılan yeni stadın inşaatında sona doğru yaklaşılırken, bünyesinde spor lisesi ve pansiyonun yer alacağı projenin kısa sürede Türk sporunun hizmetine sunulması hedefleniyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2017 yılında yapımına başlanılan 20 bin seyirci kapasiteli yeni stadın tamamlanması için çalışmalar devam ediyor.

Daha önce kaba inşaatı yüzde 95 seviyelerinde tamamlanan ve çimleri serilen stat, bir süre önce yapılan ikmal ihalesinin ardından 180 iş gününün ardından sporseverlerin hizmetine sunulacak.

Görsellik ve kullanılabilirlik açısından Türkiye'nin en modern tesislerinden biri olan Yeni Ordu Stadı'nda 25 loca ve 428'i kapalı olmak üzere, 554 araçlık otopark bulunuyor.

Tüm salon sporlarına da ev sahipliği yapacak olan stat toplamda 90 bin metrekare üzerine kuruldu.

Statta spor lisesi ve öğrenci pansiyonu olacak

Ordu Valisi Seddar Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Altınordu ilçesi Durugöl Mahallesi'ne yapılan stadın eksik kalan işlerinin tamamlanması için ikmal ihalesinin yapıldığını söyledi.

20 bin seyirci kapasiteli stadın yapılan son ihale ile çevre düzenlemesi, koltuklar, jeneratör ve trafo, skorboard ve elektronik aksamlarının tamamlanacağı bilgisini veren Yavuz, statta 8 ferdi spor antrenman salonunun yanı sıra 12 derslikli spor lisesi ve 40 kişilik pansiyon da yapılacağı bilgisini verdi.

Yavuz, 180 iş gününde tamamlanacak stadın Ordu'ya hayırlı olması temennisinde bulunarak, projenin Ordu'ya yapılmasında emeği geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na da teşekkürlerini sundu.

"Projenin tamamlanmasını heyecanla bekliyoruz"

Öte yandan, TFF 3. Lig'de mücadele eden 52 Orduspor Futbol Kulübü Başkanı Şükrü Bodur ise yeni stadın yapımını heyecanla beklediklerini belirterek, "Ordu şehri futbol potansiyeli olan bir şehir. Böylesine önemli bir şehirde yeni stadın yapımını da oldukça önemsiyoruz." dedi.

Projenin tamamlanmasını heyecan içerisinde beklediklerini aktaran Bodur, "İnşallah yeni statla birlikte yeni başarılara imza atacağız. Ordusporumuzu hak ettiği noktalara taşıyacağız. Bu stat hem profesyonel ligdeki takımımıza hem de diğer tüm takımlarımıza hizmet verecek." diye konuştu.

Bodur, projenin Ordu'ya kazandırılmasında emeği geçenlere de teşekkür etti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Kulalı 'Pamuk Prenses'ten çocuklara kitaplı ziyaret

2020-05-29 15:17 - Çevre-Hayat

Havalimanlarına 'uçulabilir sertifikası' için çalışmalara başlandı

2020-05-27 17:18 - Ekonomi

Pakistanlı izleyiciler Diriliş Ertuğrul'u çok sevdi

2020-05-24 15:07 - Dünya

Libya ordusu BAE'nin zırhlı aracını imha etti

2020-05-27 03:17 - Dünya

Kanada'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 6 bin 637'ye yükseldi

2020-05-26 12:27 - Dünya

Rusya'da Kovid-19 vaka sayısı 362 bini aştı

2020-05-26 14:37 - Dünya

Afrika'da Kovid-19 vaka sayısı 100 bine dayandı

2020-05-22 21:52 - Dünya

'Aşı bulununcaya kadar önlem ve koruma yöntemleri uygulanacak'

2020-05-26 18:32 - Gündem

Restoran ve turizm işletmeleri belirlenen kurallar çerçevesinde açılacak

2020-05-25 16:52 - Ekonomi

Çay üreticileri bayramı bahçelerinde çalışarak geçiriyor

2020-05-25 17:32 - Çevre-Hayat

İlgili Haberler

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli ve Nusrat Allahverdi'den dünya gençler şampiyonluğu

20:12 - Spor

Milli yüzücü Kuzey Tunçelli, 1500 metre serbestte 2'nci kez dünya gençler şampiyonu oldu

19:28 - Spor

Aurora Gaming, Espor Dünya Kupası'nda ikinci oldu

17:58 - Spor

MotoGP Macaristan Grand Prix'sinde zafer Marc Marquez'in oldu

16:27 - Spor

Ömer Faruk Yurtseven, EuroBasket 2025'te madalya için hırslı ve iddialı

16:21 - Spor

Günün Manşetleri

TCG Anadolu TEKNOFEST Mavi Vatan kapsamındaki İstanbul Boğazı geçişini tamamladı

19:58 - Gündem

Kocaeli'de ağaçlık ve makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

18:38 - Gündem

Togg Münih’teki IAA Mobility 2025’te yerini alacak

18:33 - Ekonomi

Ukrayna ve Kanada, güvenlik ve savunma alanlarında anlaşmalar imzaladı

18:28 - Dünya

ABD Başkan Yardımcısı Vance, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın bitmesi konusunda iyimserliğini koruyor

18:17 - Dünya