Sosyal medyanın gündemine oturan olay tramvay kamerasında

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde, tramvay hattı üzerindeki çimlerde namaz kılan vatandaş sosyal medyanın gündemine otururken, yaşananlar tramvayın güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

Asayiş - 9 yıl önce

Vatman Aysu Tuna ise, "Namaz kıldığını anladığım için selektör yapmadım, korna çalmadım, rahatsız olmasın diye" dedi.
Karşıyaka ilçesinde seferlerine bir süre önce başlayan tramvay hattında yaşanan olay günün en çok konuşulanları arasına girdi. Akşam saatlerinde bir minibüs sürücüsü, namaz vaktini kaçırmamak için aracını tramvay hattının yanına park edip, Yalı Caddesi üzerindeki rayların hemen yanında namaza durdu. Bu sırada seferini yapan vatman Aysu Tuna (27), namaz kılan kişiyi fark edince şaşırdı. Kadın vatman, hemen tramvayı durdurarak vatandaşın namazının bitmesini bekledi. Tüm bu yaşananlar, o sırada olayı tesadüfen gören bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Bu görüntüler ise sosyal medyanın gündemine oturdu. Çok sayıda kişi görüntüleri paylaşarak milyonlarca kişiye ulaştırdı.

Tramvayın güvenlik kamerasına da yansıdı

Öte yandan, tüm yaşananlar tramvayın güvenlik kameraları tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde namaz kılan kişiyi gören Aysu Tuna tramvayı durduruyor. Kadın vatman, ardından da anons geçerek durumu merkeze bildiriyor. 3 yıldır vatmanlık yapan Tuna, her zaman karşısına çıkmayacak böyle bir olayı cep telefonuna da kaydediyor. Tramvay içerisindeki yolcular da namaz kılan vatandaş karşısında şaşkınlığını gizleyemiyor. Görüntülerde, namaz kılan vatandaşın selam vermesinin ardından tramvayın hareket ettiği görülüyor.

"Hiç kimse olumsuz bir tepki vermedi"

Vatman Aysu Tuna, tramvayda yaşananları İhlas Haber Ajansı'na (İHA) anlattı. Tuna, "Olay akşam saatlerinde meydana geldi. Namaz kıldığını fark ettim, yavaşladım. Güvenli bir mesafede durdum, namaz kıldığını anladığım için selektör yapmadım, korna çalmadım rahatsız olmasın diye. Tramvay durunca içerideki yolcular şaşırdı. Camdan ne olduğuna baktılar herkes cep telefonuna çekti. Yolculardan hiç kimse olumsuz bir tepki vermedi" dedi.

"Normalde korna ve selektörle uyarmamız gerekiyor"

Tuna, şöyle devam etti: "Normalde kurallara göre, raylar üzerinde bir engel gördüğümüz anda trafik kontrol merkezine haber verip korna ve selektörle uyarmamız gerekiyor. İnisiyatif kullandım. Bu hareketle, İzmir'in hoşgörülü ve bütün dini inançlara saygılı bir kent olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Adam da doğru şeyi yanlış yerde yaptığının farkına vardı. Namazını aceleyle kıldı ve teşekkür ederek oradan ayrıldı."
Ali Gözeten - Sinan Yeniçeri  
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Aziz Yıldırım, ‘tokat’ soruşturması kapsamında ifade verdi

2017-05-26 16:52 - Asayiş

İstanbul’da PKK’nın üniversite yapılanmasına operasyon: 11 gözaltı

2017-05-27 15:17 - Asayiş

Türkiye 9 ayda 189 bin ton fındık ihraç etti

2017-06-01 18:02 - Ekonomi

Van ve Hakkari'den acı haber! 5 şehit

2017-05-25 20:32 - Asayiş

Trabzonspor'da son 6 sezonun en iyi deplasman performansı

2017-05-28 16:27 - Spor

'Toprak'ta tenis başkadır

2017-05-27 16:27 - Spor

Yaz ayında saç dökülmesine dikkat

2017-05-31 17:42 - Sağlık

'Önümüzdeki ay 20 bin öğretmenin atamasını yapacağız'

2017-05-31 00:27 - Gündem

FARC'ın silah bırakma süreci uzuyor

2017-05-28 17:25 - Genel

Bin 650 litre sahte içki yakalandı

2017-06-01 19:37 - Asayiş

İlgili Haberler

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

21:33 - Asayiş

Samsun'da tüp deposunda çıkan yangın söndürüldü

21:27 - Asayiş

Bolu'da ormanlık alanda çıkan yangına müdahale ediliyor

18:57 - Asayiş

28 ildeki uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 69 şüpheli tutuklandı

12:02 - Asayiş

Kayseri'de asayiş operasyonunda 104 zanlı yakalandı

15:02 - Asayiş

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Organ bağışında 143 bin 887 kişi dijital vasiyet oluşturdu

00:03 - Gündem

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Gündem