?>

Sosyal medyada teröristi öven genç kıza şartlı hapis

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da terör saldırılarını gerçekleştiren terörist Omar el-Hussein’i Facebook paylaşımında övmekle suçlanan genç kız, şartlı hapis cezasına mahkum edildi. - Anadolu Ajansı

Dünya - 9 yıl önce

KOPENHAG

Danimarka’nın Başkenti Kopenhag’da geçen yıl Şubat ayında gerçekleşen iki terör saldırısını sosyal medya sitesi Facebook’ta paylaştıktan sonra saldırganı öven yorumlar yazan 17 yaşındaki bir kız, 4 ay şartlı hapis cezasına çarptırıldı.

Omar el-Hussein adlı saldırganın geçen yıl şubat ayında Kopenhag’da gerçekleştirdiği terör saldırılarının ardından 16 Şubat 2016’da sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta ‘İslama giden yol’ adlı grupta teröriste yönelik, "Bu şekilde ölmesi çok yazık, ama o başka hiç kimsenin cesaret edemeyeceği bir şeyi yaptı. O bunu peygamber Muhammed için yaptı. O gerçek bir kahraman” yorumunu yazan Afganistan vatandaşı bir genç, kız Kopenhag Şehir Mahkemesinde görülen davada suçlu bulundu.

Yorumu yazdığı tarihte 16 yaşında olan genç kız, yaptığı paylaşımın Danimarka medyasında yer almasının ardından Omar el-Hussein’i övmekle suçlandığı yorumu sildi.

Yorumunu silmesine rağmen hakkında ‘Terör çağrısı yapmaktan’ dava açılan genç kızın tutuksuz yargılandığı davada, 4 ay hapsi ve Danimarka’dan şartlı sınır dışı edilmesi isteniyordu. Mahkemede yorumu yazdığını itiraf eden genç kız, terör çağrısı yaptığı suçlamasını ise reddetti.

Mahkemenin 18 Kasım’daki duruşmasında pişman olduğunu vurgulayan genç kız, yazdığı yorum hakkında, "O an ne düşündüğümü bilmiyorum. Bir terörist için asla bu sözleri kullanamam, bu tür insanlar cenneti hakketmiyor." diye konuştu.

Kopenhag Şehir Mahkemesi, bugün görülen davada kararı açıklayarak, yaptığı paylaşımdan dolayı suçlu bulduğu 17 yaşındaki genç kızın 4 ay şartlı hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti. Mahkeme genç kızın, hapis cezasının yanı sıra, 100 saat kamuya yararlı bir işte çalışmasını da şart koştu.

Kopenhag’daki saldırılar

Omar el-Hussein, 14 Şubat 2015'te İsveçli karikatürist Lars Vilks için Danimarka’da kurulan ‘Lars Vilks Komitesi’ tarafından Kopenhag’ın Österbro semtindeki Krudttönden adlı kültür evinde organize edilen etkinliğe saldırarak, burada film yönetmeni Finn Nörgaard’un ölümüne yol açarken, 3 kişiyi de yaraladı.

Terörist, 14 Şubat’ı 15 Şubata bağlayan gece Kopenhag’ın merkezindeki bir sinagoga da saldırı düzenledi. Sinagog’un önünde nöbet bekleyen görevli Dan Uzan’ı öldüren el-Hussein iki polisi de yaraladı. Omar el-Hussein, 15 Şubat sabahı 04.50’de evine dönerken kendisini bekleyen polislerin 'Dur' ihtarına uymayınca vurularak öldürüldü.

Saldırgan Omar el-Hussein’e terör saldırılarında yardım ve yataklık etmekle suçlanan 4 zanlı, bir buçuk yıldır tutuklu yargılandıkları davanın 27 Eylül’de görülen duruşmasında beraat etti.

Muhabir: Davut Çolak

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Sınırın sıfır noktasındaki öğretmenler unutulmadı

2016-11-25 23:57 - Gündem

Tinerle ısınmak isterken kendisini yaktı

2016-11-24 16:17 - Asayiş

Ünlü oyuncular tiyatro öğrencileriyle buluştu

2016-11-22 03:52 - Kültür Sanat

Üniversite öğrencisine otomobil çarptı

2016-11-25 12:37 - Asayiş

Osmanlıspor Romanya'da tur arayacak

2016-11-23 14:07 - Spor

Meclisten AP'nin Türkiye kararına tepki

2016-11-24 22:22 - Siyaset

Dörtyol Emniyet Müdürü ihraç edildi

2016-11-22 22:52 - Asayiş

Yunanistan Başbakanı Çipras, Batı Trakya'yı ziyaret etti

2016-11-25 21:52 - Dünya

Alman ekonomisinde büyüme yavaşladı

2016-11-24 15:17 - Ekonomi

Mersin'in UNESCO gözdeleri hayran bırakıyor

2016-11-22 14:17 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

İsrail devlet televizyonu KAN, basına sızan ateşkes taslağını paylaştı

23:23 - Dünya

AB Refah sınırındaki yardım misyonunu yeniden görevlendirmeye hazır

22:07 - Dünya

BM: 170 bin tonluk gıda, ilaç ve diğer malzemeler Gazze için hazır bekliyor

22:03 - Dünya

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türkiye ile en iyi ilişkileri istiyoruz

21:43 - Dünya

Günün Manşetleri

Galatasaray, Başakşehir ve Samsunspor, Avrupa Futbol Kulüpleri Birliğine katıldı

00:52 - Spor

2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde 7. hafta heyecanı başladı

00:08 - Spor

Özgürlük Filosu'nda alıkonulan 3 Türk milletvekili yurda döndü

23:58 - Gündem

ABD Başkanı Trump, Gazze'den kimsenin zorla çıkarılmayacağını söyledi

23:37 - Dünya

Bakan Fidan: Netanyahu'nun savaşı tekrar dayatma ihtimaline karşı uluslararası toplum teyakkuzda

23:32 - Siyaset