?>

“Son bir haftada 32 terörist etkisiz hale getirildi”

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içerisinde icra edilen terörle mücadele operasyonlarında 32 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Asayiş - 7 yıl önce

Milli Savunma Bakanlığı, son bir hafta içerisinde icra edilen terörle mücadele operasyonlarında 32 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yurt içerisinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü, bu kapsamda 30 Kasım-6 Aralık tarihleri arasında PKK/KCK terör örgütünün sürekli barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Diyarbakır, Tunceli, Şanlıurfa ve Şırnak’ta yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlara aralıksız devam edildiğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre icra edilen operasyonlarda yurt dışında 32 terörist etkisiz hale getirilirken, 2 asker yaralandı. Ayrıca teröristler tarafından kullanılan 39 adet silah mevzii, sığınak ve depo kullanılamaz hale getirildi.

Münbiç Yol Haritası ve Güvenlik Prensipleri doğrultusunda 2 Aralık tarihinde Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca Münbiç’te icra edilen birleşik müşterek devriye faaliyetlerine yönelik ortak eğitimlerin ikincisi de tamamlandı. Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Münbiç’te 3 Aralık’ta müşterek birleşik devriye faaliyetlerinin beşincisini icra etti.

Türkiye ve ABD Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen iş birliği ve ortak çalışmalar neticesinde Münbiç’teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesi ile bölgede Türkiye-ABD denetiminde güvenlik ve istikrarın sağlanmasına yönelik faaliyetlere devam edileceği belirtildi.

(İlker Turak /İHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Demirtaş ve Önder'in cezaları onandı

2018-12-04 21:37 - Gündem

Antalyaspor tek golle kazandı

2018-12-01 21:47 - Spor

Bakanlık 'engel tanımayan' çalışmalarını sürdürüyor

2018-12-02 14:32 - Siyaset

Arnold Schwarzenegger Trump için 'çatlak' tabirini kullandı

2018-12-04 00:32 - Dünya

Abonelik sözleşmesine ilişkin teklif yasalaştı

2018-12-07 01:02 - Gündem

Musul'da sel nedeniyle acil durum ilan edildi

2018-12-01 19:02 - Dünya

'Kapıcılıkta artık 'krallık' yok kurallar var'

2018-12-02 20:02 - Çevre-Hayat

'Dedem her şiirini yaşayarak yazdı'

2018-12-07 19:52 - Kültür Sanat

3. Ulusal Antarktika Seferi için geri sayım başladı

2018-12-02 20:33 - Teknoloji

Tarihi Yarımada'yı 'koruma' hamlesi

2018-12-03 14:32 - Kültür Sanat

İlgili Haberler

'Huzur İstanbul' denetimlerinde 862 kişi gözaltına alındı

09:37 - Asayiş

72 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarda 1933 kişi yakalandı

08:18 - Asayiş

Antalya'nın Elmalı ilçesinde sağanak, dolu ve hortum etkili oldu

22:53 - Asayiş

Ankara'da sağanak ve fırtına etkili oldu

20:33 - Asayiş

Başkentte bir apartmanda çıkan yangında dumandan etkilenen anne ve oğlu hastaneye kaldırıldı

17:22 - Asayiş

Günün Manşetleri

İsrail, İsveç'te protesto edildi

18:27 - Dünya

Sağlık Bakanlığı "Dumansız Türkiye" temalı yeni bir kampanya başlattı

18:07 - Gündem

Trump, Epstein dosyalarıyla ilgili Büyük Jüri ifadelerinin yayınlanmasını istedi

17:52 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sporcular ve gençlerle bir araya geldi

17:43 - Gündem

DMM, Türkiye'nin Suriye'deki Dürzi topluluğu hedef aldığı yönündeki iddiaları yalanladı:

16:47 - Gündem