?>

Somali'de 'Somturk Agro Expo 2019' açıldı

Türkiye ile Somali arasında ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan "Somturk Agro Expo 2019" fuarı başkent Mogadişu'da açıldı. Fuara Türkiye ve Somali'de tarım alanında faaliyet gösteren 20 firma katılıyor.

Dünya - 6 yıl önce

Mogadişu

Türkiye ile Somali arasında ilk tarım fuarı olma özelliği taşıyan "Somturk Agro Expo 2019" fuarı başkent Mogadişu'da açıldı.

Somali'deki Zemzem Bilim ve Teknoloji Üniversitesi tarafından düzenlenen ve 16 Aralık'a kadar devam edecek olan fuara tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren 20 Türk ve Somali firması katılıyor.

Tarım fuarının açılışına Somali Sanayi ve Ticaret Bakanı Abdullah Ali Hasan, Tarım Bakanı Yardımcısı Hamid Ali, Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Sıddık Verfa Harsi'nin yanı sıra Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz ve Somalili milletvekilleri katıldı.

Açılış kapsamında açıklamada bulunan Tarım Bakanı Yardımcısı Ali, Agro Expo 2019 fuarının ülkede bu türde düzenlenen ilk fuar olduğunu ifade etti.

Somali'nin devasa tarımsal zenginliklere sahip olduğunu ancak yatırım ve pazarlamaya ihtiyaç duyduğunu vurgulayan Ali, fuar sayesinde tarım alanında bilgi alışverişinin sağlanmasını ve Somali'de tarım sektörünün canlanmasını amaçladıklarını kaydetti.

Türk firmalarından fuara geniş düzeyde katılım olduğunu belirten Ali, fuar aracılığıyla dünyaya Somali tarım ürünlerini tanıtma fırsatı bulacaklarını dile getirdi.

Türk Büyükelçi Yılmaz ise Türkiye'nin Somali'ye tarımın yanı sıra alt yapı, ekonomi, eğitim ve güvenlik gibi pek çok alanda destek verdiğini hatırlattı.

Türkiye'nin 2011'den bu yana Somali'de tarım sektörünü desteklediğini ifade eden Yılmaz, Somali'nin Afrika Boynuzu'nda stratejik bir tarım bölgesi olduğunu ve Türkiye'nin de tarım alanındaki deneyimlerini bu ülkeyle paylaşmaya hazır olduğunu aktardı.

Zemzem Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi Muhammed Mahmud Biri de fuarla, tarım alanında faaliyet gösteren Türk ve Somali firmaları arasında köprü kurmayı hedeflediklerini belirtti.

Fuarda tarım ürünlerinin yanı sıra gübre çeşitleri ile Türkiye'den en yeni tarım ekipmanları görücüye çıkacak.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı

2019-12-12 12:37 - Ekonomi

Barış Pınarı Harekatı bölgesinde teröristlerce açılan tüneller kapatılıyor

2019-12-13 18:47 - Gündem

Soykırım inkarcısına verilen Nobel Ödülü önceki tartışmalı kararları hatırlattı

2019-12-10 15:19 - Genel

Afganistan'daki TMV okullarında mezuniyet heyecanı

2019-12-12 12:32 - Dünya

İşte 'beton binalar', evde 'ahşap maketler' yapıyor

2019-12-10 14:47 - Çevre-Hayat

Ayrılıkçı Katalan gruplar 'El Clasico'nun güvenliğini bir kez daha tehdit ediyor

2019-12-11 22:17 - Spor

Metil alkol, körlüğe ve ölüme neden oluyor

2019-12-12 23:37 - Gündem

İngiltere'de İşçi Partisi lideri Corbyn, görevini bırakacağını duyurdu

2019-12-13 13:07 - Genel

Dünya'nın kıtalardaki en derin noktası keşfedildi

2019-12-13 13:41 - Genel

Türkiye'de protez bacaklarına kavuşan Suriyeli Maya, okuluna yürüyerek gidiyor

2019-12-08 19:42 - Gündem

İlgili Haberler

Filistinliler, açılacağı duyurulmasına rağmen Kral Hüseyin Köprüsü sınırından yine geçemedi

18:42 - Dünya

ABD Başkanı Trump: Gazze konusunda bir anlaşmaya vardığımızı düşünüyorum

18:02 - Dünya

Rusya, bazı İngiliz düşünce kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasilere ülkeye giriş yasağı getirdi

17:58 - Dünya

BM Genel Kurulu’nda protesto edilen Netanyahu boş salona konuştu

16:42 - Dünya

BM Genel Kurulu'nda Netanyahu'yu protesto eden çok sayıda ülke temsilcisi salonu terk etti

16:33 - Dünya

Günün Manşetleri

Kartalkaya'daki otel yangınıyla ilgili 9 bakanlık personeli hakkında soruşturma izni

21:10 - Gündem

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Vietnam Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Nguyen Duc Hai ile görüştü

20:42 - Siyaset

Bursa'da orman yangını çıktı

20:32 - Asayiş

Temsilciler Meclisi'ndeki Demokratlardan Trump'a "Filistin Devleti'ni tanıma" çağrısı

20:22 - Siyaset

Çiftçilere 47,6 milyon liralık tarımsal destekleme ödemesi yapılacak

20:13 - Ekonomi