?>

SOLOTÜRK pilotları İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde vatandaşlarla buluştu

İstanbul'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamaları dolayısıyla SOLOTÜRK pilotları, imza ve söyleşi etkinliğine katıldı.

Gündem - 1 yıl önce

İstanbul

Bakırköy'deki İstanbul Hava Kuvvetleri Müzesi'nde yapılan programda SOLOTÜRK ekibinin tanıtım filmi gösterildi.

SOLOTÜRK pilotlarından Hava Pilot Binbaşı Murat Bakıcı ve Hava Pilot Binbaşı Yasin Dikkule, gösteri uçuşları, savaş pilotluğu ve tecrübelerine ilişkin vatandaşlara bilgi verdi.

Bakıcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı büyük bir coşkuyla Yenikapı'da kutladıklarını belirterek, "Katılımlarınız için teşekkür ediyoruz. İstanbul'da olmaktan, Zafer Bayramı'nın coşkusunu ve maneviyatını sizlerle yaşamaktan dolayı çok mutluyuz. Sizlerle bu anı paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. İstanbul, bütün dünya tarafından izleniyor. Dolayısıyla sizlerin gücünü, kudretini ve mesajını tüm dünyaya veriyoruz." diye konuştu.

SOLOTÜRK gösterisinde martı sürüsüyle karşılaştıklarını anlatan Bakıcı, "Ne yukarıya çekebilirim ne aşağıya basabilirim. O esnada sizlerin gönderdiği dualarla hiçbir martıya dokunmayan hiçbirinin tozunu almadan gösterimizi bitirdik. Malumunuz martılar da bizi izlemeye gelmişler." ifadelerini kullandı.

Binbaşı Bakıcı, "SOLOTÜRK'ü bilmeyen yok. SOLOTÜRK, Türk milletinin gücünü ve kudretini tüm dünyada gösteren, ay yıldızlı bayrağımızı gururla dalgalandıran gösteri ekibimizdir." dedi.

SOLOTÜRK uçaklarının tasarımına değinen Bakıcı, şöyle konuştu:

"Uçağın altında altın renkli ay yıldız var. Uçak üzerine çizilen en büyük bayrak da bizde. Neden uçağın altında ay yıldızımız? Uçağın altında olmasının sebebi, siz SOLOTÜRK izlerken başınız dik bir şekilde ay yıldızı izlemeniz ve selamlamanız içindir. Bu, sadece Türkiye'de değil buradan önce İngiltere'deydik. Dünyanın her tarafından oraya izleyici geliyor. 1 milyon insan vardı seyirci. Bizim bayrak manevramızı biliyorsunuz 90 derece. Ay yıldızımızı bütün izleyicilere, izleyicileri bize selam durduruyoruz. Biz de gururla ay yıldızımızı burada dalgalandırıyoruz."

Binbaşı Yasin Dikkule de Zafer Bayramı'nı İstanbul'da büyük coşkuyla kutladıklarını söyledi.

Dikkule, şunları kaydetti:

"Sizlerle beraber inanılmaz bir coşkuydu. Bundan önce iki gösterimizi İngiltere ve Finlandiya'da yapmıştık. Bir sonrasına yaraşır bir şekilde 30 Ağustos'ta İstanbul'da enerji yüksekti. Şu an olduğu gibi enerji tamamen bize geçti ve bu şekilde gösterilerimize devam edeceğiz. İstanbul gösterisinden sonra aşırı heyecanlandım. Her şeyin eksiksiz olması için özen gösterdik. O gün geldiğinde aşırı heyecanlıydık ve gösterimizi anlımızın akıyla halkımızın karşısında gerçekleştirdik."

SOLOTÜRK ekibi, söyleşinin ardından vatandaşların maket uçaklarını, tişörtlerini ve F-16 posterlerini imzaladı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Dünyanın en büyük su krizi Gazze'de yaşanıyor

2024-08-28 12:28 - Dünya

ABD'de sıcaklıklara bağlı en çok ölüm 2023'te yaşandı

2024-08-27 11:22 - Dünya

At Yarışlarında Kazanmanın Sırları: TJK TV, At Yarışı Bülteni ve Altılı Ganyan Sonuçları

2024-08-27 10:48 - İnsan&Hayat

İngiliz sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'deki meslektaşlarına uyguladığı işkenceyi prot

2024-08-31 01:52 - Dünya

İsviçre'de tarafsızlık politikasıyla ilgili tartışmalar yaşanıyor

2024-08-31 21:53 - Dünya

Bakan Yumaklı: Balıkçılık kurallarını 4 yıllık süreyle geçerli olmak üzere bir tebliğle yayınladık

2024-08-31 23:23 - Gündem

Gümüşhane'nin 3 bin 82 rakımlı Deveboynu Yaylası'nda şehitler anısına yürüyüş düzenlendi

2024-09-01 16:52 - Çevre-Hayat

Avustralya'da 41,6 dereceyle kış sıcaklık rekoru kırıldı

2024-08-26 16:08 - Dünya

Paralimpik tekvandocular "ilk altının" peşinde

2024-08-26 13:18 - Spor

Otomotiv satışlarına yeni düzenleme

2024-08-27 10:02 - Ekonomi

İlgili Haberler

Hırvatistan'daki uçak kazasında şehit olan Pilot Hasan Bahar'ın naaşı İstanbul'a getirildi

04:03 - Gündem

Osmaniye'de yapımı tamamlanan 12 köy evi depremzedelere teslim edildi

23:18 - Gündem

Karadağ, Türkiye ile "vizesiz seyahat"i yeniden uygulamaya koyacak

18:03 - Gündem

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Artık Filistin devletinin de AGİT PA bünyesinde olmasının vakti gelmiştir

17:57 - Gündem

Sındırgı'da evleri hasar gören vatandaşlar geçici yaşama merkezine yerleştiriliyor

17:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Venezuela Devlet Başkanı Maduro'dan ABD Başkanı Trump ile diyalog açıklaması

09:22 - Dünya

İsrail - Yunanistan - Kıbrıs üçgeni ve Türkiye: Doğu Akdeniz’de yeni bir jeopolitik çevreleme girişimi mi? -Mehmet Yıldırım yazdı-

08:54 - En Son Yazılar

FETÖ'nün Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki mahrem yapılanması soruşturmasında 22 gözaltı kararı

08:53 - Asayiş

Orta Asya’da yeni güç dengesi ve Taşkent Zirvesinde Türkiye neden yoktu? -Ömür Çelikdönmez yazdı-

08:33 - En Son Yazılar

İstanbul'da uyuşturucu operasyonunda 9 şüpheli yakalandı

08:32 - Asayiş