?>

Sokaktan kurtarılan "Bergen" isimli kediye sıcak yuva aranıyor

Tek gözü kör olduğu için yaşama tutunması zor olan ve onu bulan kişi tarafından "Bergen" ismi verilen kedi için yuva olacak aile aranıyor.

Çevre-Hayat - 6 ay önce

Ankara

Sokakta yaşayan 8 aylık Calico cinsi dişi kedi Bergen, hayvanseverler tarafından koruma altına alındı ve veteriner hekimlerce rehabilite edildi.

Kediyi bulan hayvansever Songül Kecel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kediyi, kentsel dönüşümün çok yoğun olduğu, terk edilmiş iki gecekondunun bulunduğu bölgedeki köpekleri beslerken gördüğünü söyledi.

Kedinin engelli olduğunu ifade eden Kecel, süreci şöyle anlattı:

"Tek gözü tamamen erimişti ve etrafta hiç onu besleyebilecek kimse yoktu. Tırların geçtiği bir noktadaydı, onu orada görünce çok şaşırdım. Çünkü, çok izole bir yerdi. Oraya tek başına gidemezdi. Kesinlikle ölsün diye o bölgeye atıldığını düşünüyorum.

Kucağıma geldi ve adeta benden yardım istedi, inanılmaz sıcakkanlıydı. Onu taşımakta hiç güçlük çekmedim. Taşıma çantası olmadığı halde kucağımda getirebildim. İlk muayenesi gerçekleştiğinde gözünün bir an önce alınması gerekiyordu. Öncelikle karma aşısı yapıldı, gerekli ilaçlar uygulandı ve 5 gün sonra da göz operasyonu gerçekleşti. Aynı zamanda da kısırlaştırılması da yapıldı."

"Bergen'in mutluluğunu hep beraber izleyelim"

Kediye "Bergen" ismini kendisinin verdiğini söyleyen Kecel, "Tek gözü kör olduğu ve çok acı çektiği için hayatını sanatçı Bergen'e benzettim." dedi.

Songül Kecel, kedinin tedavisinin tamamlanmasının ardından sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Bergen kediye yuva aradığını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Bergen, artık acıların kedisi olmasın, 'Mutlu Bergen' olsun istiyoruz. Sıcacık bir yuvası olsun, ömürlük olsun istiyoruz. Tek gözüyle zaten sokakta yaşama şansı asla yok. Bergen, o kadar özel ki, zaten beden dilinden de bunu görüyorsunuz. Bergen'in mutluluğunu hep beraber izleyelim, aslında insanlara ne kadar küskün olduğunu beden dilinden de görebilirsiniz ama bir taraftan da insanları çok seviyor. Bergen'in, çok özel olduğunu ve çok acılar çektiğini, hayal kırıklıkları yaşadığını düşünüyorum. İnşallah, bundan sonra yüzü gülecek, hep beraber bunu sağlayacağız."

"Hisleri ve duyguları olan çok önemli varlıklar"

Engelli kedi sahiplenmek isteyen kişilerin bu konuda çok bilinçli davranması gerektiğini vurgulayan Kecel, geçici heveslerle sahiplenilen hayvanların sokağa terk edilmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Kecel, "Birçok insan kedileri oyuncak olarak düşünüyor, birey olarak görmüyor. Ya çocuğu için ya da yavruyken çok tatlı gördüğü için alıyor." diye konuştu.

Bir süre sonra ya tüy döktüğü ya da evdeki eşyalara zarar verdiği için hayvanların evden atılarak ölüme mahkum edildiğine dikkati çeken Kecel, "Birçok insana göre bu hayvanların hisleri yok, yeterince önemsenmiyor. Bunlar, hisleri ve duyguları olan çok önemli varlıklar." dedi.

"Bergen" kediyi sahiplenmek isteyenler, "banabiryuvabul" adlı Instagram hesabından iletişim kurabilecek.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'da resmi törenle karşılandı

2025-02-12 07:18 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Asya turuna bölgesel işbirliği ve dayanışma damgasını vurdu

2025-02-14 15:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Toprak bütünlüğüne haiz bir Filistin Devleti'nin kurulması daha fazla geciktirilemez

2025-02-12 10:36 - Siyaset

Trabzon'daki heyelan bölgesi havadan görüntülendi

2025-02-12 17:23 - Çevre-Hayat

Tefeciler ve dolandırıcılara yönelik 'Hücre-11' operasyonunda 23 şüpheli yakalandı

2025-02-12 09:32 - Asayiş

ABD’li gazeteci Hinkle’ye konuşan Rusya KGT Başkanı Karahan: Türkiye ile Rusya, Suriye konusunda mutabık kaldı

2025-02-17 09:33 - Özel Haber

Edirne'de yarım asırdır evli çift, mutluluklarını huzurevinde de sürdürüyor

2025-02-13 12:07 - Çevre-Hayat

'Aydınlık Gelecek Ödülleri' sahiplerini buldu

2025-02-10 23:46 - Spor

87 yaşındaki masa tenisçi Ahmet Özer, 54 yaşındaki oğluyla raket sallıyor

2025-02-10 12:42 - Çevre-Hayat

Türkiye'nin yerli ve milli helikopteri Gökbey, jandarmanın havadaki "gözü" olacak

2025-02-14 12:18 - Gündem

İlgili Haberler

Uydu cihazıyla izlenen caretta caretta "Tuba" ikinci dünya turuna hazırlanıyor

11:53 - Çevre-Hayat

Kars'ta veterinerlik fakültesi öğrencileri yaban hayatını saha eğitimiyle öğrendi

11:33 - Çevre-Hayat

Yeşilayın desteğiyle madde bağımlılığını yenen genç, hayatında temiz sayfa açtı

11:17 - Çevre-Hayat

Bodrum'un su ihtiyacını karşılayan barajlarda doluluk kritik seviyelerde

19:33 - Çevre-Hayat

Günün ilk yarısında sıcaklıklar 6 kentte 40 dereceyi aştı

14:52 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Kararlı adımlarla birlikte yeni bir dönemin eşiğindeyiz

12:57 - Gündem

Borsada otomotiv şirketleri gaza bastı

12:53 - Ekonomi

Kameralarla donatılan gözetleme kuleleri, orman yangınlarına erken müdahalede kritik rol oynuyor

12:47 - Gündem

Trendyol 1. Lig'de 63. sezon başlıyor

12:42 - Spor

ABD'de göstericiler, Trump'ın New York'taki otelinin önünde Gazze'deki açlığı pr

12:37 - Dünya