?>

Sokak hayvanlarının 'Gülümser annesi'nin iyilik yolculuğu

Antalya'da üç tekerlekli elektrikli bisikletle, çöp konteynerlerinden yiyecekler toplayıp her gün 150'den fazla kedi ve köpeği besleyen Gülümser Yılmaz, "iyilik" adını verdiği yolculuğunu ömrü yettiğince sürdürmek istiyor.

Çevre-Hayat - 5 yıl önce

Antalya

Antalya'nın Kepez ilçesinde sokak hayvanlarının "Gülümser annesi" olarak bilinen 50 yaşındaki Gülümser Yılmaz'ın iyilik mesaisi, sabahın erken saatlerinde başlıyor.

Eşinden ayrıldıktan sonra yalnız yaşayan ve geçimini babasından kalan maaşla sürdüren Yılmaz, sabahın ilk ışıklarıyla yola koyuluyor.

Önce evinde ve bahçesinde beslediği 10 köpek ve 20'ye yakın yavru kedinin karnını doyuran bir çocuk annesi Yılmaz, ardından hayvanseverlerin bağışladığı mama ve salamları, üzerinde "Sokak hayvanlarının Gülümser annesi" yazılı 3 tekerlekli elektrikli bisikletin kasasına yerleştiriyor.

Tulum ve çizmesini giyerek bisikletine binen Yılmaz, iyilik yolculuğuna çıkıyor. Evinin yakın bölgesindeki restoran ve yemek fabrikalarının çöplerinden yiyecekleri toplayan kadın, ilçedeki sokak ve boş arazilerde yaşayan kedi ve köpeklerin karnını doyuruyor.

Yılmaz'ın yolunu gözleyen sokak hayvanları, sesini duyar duymaz bisikletin önüne atlıyor.

Yaklaşık 20 kilometre süren yolculuğunda 150'den fazla kedi ve köpeğe yiyecek ulaştırmanın mutluluğunu yaşayan Yılmaz, hamile köpekleri de doğum yapana kadar evine alıp bakımlarını üstleniyor, yavrularını da hayvanseverlere sahiplendiriyor.

Yılmaz, hasta köpekleri de evine götürerek tedavisini yaptırıyor.

"Yaptığım iyiliklerle bu dünyadan gitmek istiyorum"

Yılmaz, daha önce sokak hayvanlarından korktuğunu söyledi.

Sağlık sorunları yaşadıktan sonra hayata bakışının değişmeye başladığını aktaran Yılmaz, 6 yıl önce otobüs durağında gördüğü aç bir köpeğin karnını doyurduğunu, o hayvanın eve kadar kendisine eşlik ettiğini anlattı.

Köpeğin gözlerindeki minnet duygusunu gördüğünü belirten Yılmaz, o günden sonra sokak hayvanlarıyla ilgilenmeye başladığını dile getirdi.

Yılmaz, sokak hayvanlarını doyurmadan içinin rahat etmediğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Hasta da olsam yağmur da yağsa fırtına da olsa günlük beslemelerini düzenli yapıyorum. Onları yavrum gibi görüyorum ve aç yatmalarına gönlüm el vermiyor. Mal mülk benim için önemli değil. Yaptığım iyiliklerle bu dünyadan gitmek istiyorum.

Yemek verdiğim her sokak köpeğini seviyor, onlarla oyunlar oynuyorum. Hayvanlar benim dünyam oldu. Onlara sevgimi hissettiriyorum.

Onlar da bu sevgiye inanılmaz karşılık veriyor. Bazen bisikletimin peşinde onlarca köpek oluyor. Peşimden hiç ayrılmıyorlar.

Bazen elektrikli bisikletimin şarjı bitiyor. İterek eve varıyorum. Şarj ediyorum, yeniden beslemeye çıkıyorum."

Çöpten yiyecek topladığında insanların şaşırdığını, kendisini küçümseyenlerin de olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Artık bana alıştılar.

Herkes beni tanıdı ve çok saygı duyuyorlar. 'Allah razı olsun' diyorlar. Bu beni mutlu ediyor.

Son nefesime kadar hayvanlara bakmaya devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Muhsin Yazıcıoğlu'nun 'emaneti' Büyük Birlik Partisi 28 yaşında

2021-01-28 18:47 - Gündem

Denizlispor Süper Lig'de 7 maç sonra kazandı

2021-01-31 21:36 - Spor

Nabil Dirar'ın yeni adresi belli oldu

2021-01-31 02:51 - Spor

Frontex Macaristan'daki operasyonlarını durdurdu

2021-01-29 05:46 - Dünya

LG, 2020 finansal sonuçlarını açıkladı

2021-01-30 16:31 - Genel

Şekerbank’tan emeklilere 1.600 TL’ye varan promosyon

2021-02-03 13:12 - Genel

Uzmanından sağlıklı beslenme önerileri

2021-02-03 15:08 - Genel

Yeryüzünün ilk mabedi ve tevhit inancının merkezi: Kabe

2021-01-31 14:26 - Dünya

TOKİ son iki yılda 88 bini aşkın aileyi ev sahibi yaptı

2021-01-31 14:52 - Gündem

ABD'nin Atlanta kentindeki kimyasal sızıntında en az 6 kişi öldü

2021-01-29 01:26 - Dünya

İlgili Haberler

Ardahan'da 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla tarihi tabyaya yürüyüş düzenlendi

22:23 - Çevre-Hayat

Kars'ta kızıl tilki yavrularının oyunu görüntülendi

14:58 - Çevre-Hayat

Antalya'nın mavi bayraklı falez plajları 200 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı

13:22 - Çevre-Hayat

Özel Çevre Koruma Bölgelerinde bulunan 40 bin 285 yavru kaplumbağa denize kavuştu

12:48 - Çevre-Hayat

Devlet korumasındaki kız çocuklarına sanatla terapi

12:28 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Galatasaray, Kayserispor'u farklı geçti

00:28 - Spor

Galatasaray, deplasmanda Zecorner Kayserispor'ı yendi

23:52 - Spor

Atina'da Filistin'e destek eylemi düzenlendi

23:02 - Dünya

Balıkesir'de 4,8 büyüklüğünde deprem

22:17 - Gündem

İspanya tarihinin en sıcak günleri ağustos ayında yaşandı

22:02 - Dünya