?>

'Siyasi tarihte ibret alınacak bir tükenişin geldiği son nokta'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bahçeli'nin açıklamalarını, siyasi tarihte ibret alınacak bir tükenişin geldiği son nokta olarak görmek lazım." dedi.

Siyaset - 8 yıl önce

TBMM

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, MHP'nin kapısına "tasfiye sürecindeyiz" yazısını astığını belirterek, "Bahçeli'nin açıklamalarını, siyasi tarihte ibret alınacak bir tükenişin geldiği son nokta olarak görmek lazım." dedi.

Özel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, OHAL ilk ilan edildiğinde vatandaşın hayatında hiçbir değişiklik olmayacağının söylendiğini ancak aralarında kar lastiği, evlilik programları, varlık fonu, taşeronla ilgili konular olmak üzere, birçok konunun OHAL KHK'ları ile düzenlendiğini bildirdi.

"MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugün yaptığı açıklamada, "Partisinin cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağı ve Erdoğan'a destek vereceğine yönelik" sözlerinin sorulmasına üzerine, normal parlamenter sistem içinde ülkeyi yönetme iddiasında olan her partinin aday çıkarmasının beklendiğini vurgulayan Özel, Bahçeli'yi bugün dinlerken kulaklarına inanamadığını belirtti.

Bahçeli'nin, cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını açıkladığına işaret eden Özel, "Sayın Bahçeli MHP'nin kapısına 'tasfiye sürecindeyiz' diye asmış. Kapatıyoruz, batan geminin malları bunlar, seçmen İYİ Parti'ye, başka muhalefet partilerine gitsin, biz bu kadar benzeştiysek isteyen AKP'ye gitsin. Zaman zaman İstanbul'da büyük mağazaların kapısında görürsünüz, 'patron çıldırdı, kapatıyoruz.' kapış kapış malları dağıtıyorlar. MHP'nin durumu, patron çıldırdı, kapatıyoruz tasfiye sürecinde bir parti. Ciddiye alınacak bir durum yok karşımızda. Bir suçüstü durumu var." diye konuştu.

Özel, MHP genel Başkanı Bahçeli'nin, 2014'te, "İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan'dan da cumhurbaşkanı olmaz.", 2016'da, "Referandum söz konusu olursa MHP kendi dünya görüşü ve parti ilkeleri çerçevesinde katkı sağlayacaktır.", "Hükümete verdiğimiz fiili destek, hukuki boyuta dönüşebilir." 2017'de, "Pazarlık görüntüsü içinde olabilecek hiçbir şeyin içinde olmayız." açıklamalarında bulunduğunu anımsattı.

Bahçeli'nin, bugünkü açıklamasında, "Bu yaptığımız Yenikapı ruhudur." diyerek, bunu darbeyle ilişkilendirdiğini kaydeden Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Darbeden 1 ay önce ise 'İhtiyaç hasıl olursa verdiğimiz fiili desteği hukuki boyuta kazandırırız.' diyen sen değil misiniz? Bu işin darbeyle alakası yok. Kendi yaptığı açıklamaları okuduğunuzda MHP'nin kendi seçmenini, sürekli kandırdığını, aylar yıllar öncesinden tasfiye planıyla partiyi AKP'ye yedekleyip, bağlayıp, partiyi kapatıp kendilerinin bir yere geçtiğini gösteriyor. C ittifakı dediğin, cumhur dediğin, Cumhuriyet'le ilgili bir şey ise onun tapusu bizde. Biz 16 Nisanda Cumhuriyet'ten yana olanlar bir ittifak kurduk ama bunun için sarayın onayına gerek yok, gönül ittifakı. Sizin harfiniz S; saray ittifakısın sen. Saray ittifakını kurdunuz, dükkanı kapadınız, gidiyorsunuz, verdiniz anahtarı. İyi ki biz varız, iyi ki hayır diyenler var. Yüzde 50 artı 1 meselesinde sizin diziniz titriyor, bizim güvenimiz tam."

Özel, "MHP'ye oy verenlere söylüyoruz, hiç üzülmeyin, birileri tabelayı indirebilir, kepengi kapatabilir ama Cumhuriyet"ten, demokrasi, eşitlikten, kardeşlikten yanaysanız sahipsiz değilsiniz. Buna sahip çıkan CHP var, saray ittifakının karşısında büyük bir gönül birlikteliği var." diye konuştu.

Muhabir: Meltem Öztürk

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Hicri takvime göre bugün ayın kaçı? Hicri takvim 1439-40

2018-01-08 10:02 - Çevre-Hayat

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu'nun CHP ziyareti

2018-01-04 16:43 - Genel

Sevgilisini kıskançlık nedeniyle tarlada bıçaklayıp kaçtı

2018-01-05 03:02 - Asayiş

Suudi Arabistan’da petrole rekor zam

2018-01-02 19:47 - Dünya

Hedefi olimpiyatlara katılmak

2018-01-03 18:02 - Çevre-Hayat

Almanya'dan 'İran' açıklaması: Endişe duyuyoruz

2018-01-02 00:57 - Dünya

Türkiye ile Fransa arasında füze savunma sistemi anlaşması

2018-01-05 22:27 - Dünya

İstanbul'da gün batımı

2018-01-04 23:32 - Günün Fotoğrafı

Transfer dönemlerinin gözdesi kapanmanın eşiğinde

2018-01-02 17:32 - Spor

'Doğa cenneti' Bolu termal turizmle de adından söz ettiriyor

2018-01-07 18:36 - Genel

İlgili Haberler

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan New York'ta temaslarda bulunuyor

22:38 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

21:02 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail'in Gazze'deki soykırımını fotoğraflarla dünyaya anlattı

20:33 - Siyaset

Günün Manşetleri

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan Erdoğan'ın BM'deki "KKTC'yi tanıyın" çağr

02:53 - Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar 2025 seçim bildirgesini açıkladı

01:53 - Dünya

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Adalet Bakanı Tunç, Suudi Arabistan'ın Milli Gün resepsiyonunda konuştu

00:47 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın da katıldığı Gazze toplantısı yapıldı

00:32 - Siyaset