Sivas'ta iki kardeş ürettikleri ahşap evleri Avrupa'ya ihraç ediyor

Sivas'ta iki kardeş, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) fabrikalarında talebe göre özel ürettikleri ahşap evleri Avrupa ülkelerine ihraç ediyor.

Çevre-Hayat - 5 ay önce

Koç, her iklime uygun yalıtımlı evleri taşınabilir ve yerinde imalat olmak üzere ürettiklerini ifade etti.
Türkiye'nin her iline, ilçesine ürünlerini gönderebildiklerini belirten Koç, "Bunun yanı sıra ahşap evlerimizi Bulgaristan, Romanya, Almanya, Fransa gibi Avrupa ülkelerinin tamamına gönderiyoruz. Aynı zamanda yerinde de imalat yapabiliyoruz." dedi.
Müşterilerinin kendilerine ilk olarak evlerin yalıtımını sorduğunu dile getiren Koç, "Evlerimizin yalıtımları dolu doludur. İç duvarlarımız nem bariyeri, taş yünü ve poliüretan köpükler ile dolduruluyor. Kullanıcıların dört mevsimde herhangi bir sıkıntı yaşamadan kullanacakları evler üretiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Özelikle deprem bölgelerinden yoğun talep alıyoruz"

Koç, evleri teslim ettikten sonra çok güzel geri dönüşler ve siparişler aldıklarını anlattı.
Yoğun talep gördüklerini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:
"Gümrüğü geçtikten sonra evleri her gören bizi arıyor. 'Biz de bu evlerden istiyoruz' diyorlar. Fabrikamıza gelerek bizi ziyaret ediyorlar, evlerini alıp gidiyorlar. Yurt dışına aylık 10 ila 15 arasında ev gönderiyoruz. Hedefte firma olarak daha iyi bir yere gelmek var. 2035 yılına kadar yatırımlarımız mevcut. Firma olarak fabrikamızın bir kısmını da Avrupa'da kurmak istiyoruz. Evlerimizin özeliği, komple yapısal ve fırınlanmış çam olarak yapılması. Özel seçilmiş ahşap ürünleri tercih ediyoruz. Herhangi bir bakım gerekmiyor. Uzun yıllar rahat bir şekilde doğal yaşam alanında kullanabilirler."
Koç, havaların ısınmasıyla birlikte yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini aktararak, "Şu anda sahamızda 45-50 bitmiş ahşap evimiz var. Bunun yarısını Avrupa'ya göndereceğiz. Diğer yarısını ise Türkiye'nin çeşitli şehirleri, İstanbul, Bursa, Hatay gibi illere göndereceğiz. Özelikle deprem bölgelerinden yoğun talep alıyoruz. Oralara da gönderiyoruz. Evlerimiz tamamen mühendislik harikasıdır. İstenilen modele, tarza ve hayal gücüne göre evlerimiz mevcuttur." diye konuştu.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye'de yaklaşık 1,8 milyon yaşlı tek başına yaşıyor

2026-03-20 12:19 - Gündem

Mühimmat stoku kritik seviyeye inen İsrail, bazı misillemeleri engellememe seçeneğine yöneliyor

2026-03-20 12:18 - Dünya

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti

2026-03-25 11:33 - Dünya

İçişleri Bakanı Çiftçi: 313 bin 745 personelimiz bayramda görev yapacak

2026-03-19 10:52 - Gündem

Ramazan Bayramı kutlanıyor

2026-03-20 09:45 - İslam-Hayat - Safer 1448

ABD Başkan Yardımcısı Vance'in İran'a yönelik saldırılar konusunda sessiz kalması dikkati

2026-03-18 15:48 - Dünya

Almanya Irak’ta görev yapan askerlerini tahliye etti

2026-03-20 23:22 - Dünya

NBA'de Nuggets, Jokic'in "triple-double" performansıyla kazandı

2026-03-25 11:03 - Spor

Konutta kredili satışların payı 33 ayın ardından ilk kez yüzde 20'yi geçti

2026-03-24 11:43 - Ekonomi

Hürmüz Boğazı'ndan 23 günde geçen gemi sayısı savaş öncesi bir günlük seviyeye denk geldi

2026-03-24 12:18 - Ekonomi

İlgili Haberler

Ölüdeniz Avrupa'nın en değerli 4. plajı seçildi

16:14 - Çevre-Hayat

Avrupa yeni sıcak hava dalgasına hazırlanıyor

22:08 - Çevre-Hayat

Mikroplastik kirliliğiyle mücadelede seri denetimler sürüyor

15:07 - Çevre-Hayat

Bursa'da "Perseid meteor yağmuru gözlem etkinliği" düzenlendi

14:13 - Çevre-Hayat

Bursa'da binlerce gökyüzü meraklısı Perseid meteor yağmurunu izledi

14:56 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Dibeybe: "Petrol tesislerine saldırılar karşılıksız kalm

04:52 - Dünya

Yemen'deki Husiler, Marib ve Muha kentlerindeki askeri noktaları vurduğunu iddia etti

03:32 - Dünya

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Zengezur Koridoru'nu değerlendirdi

01:08 - Dünya

TBMM'nin tatile girmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de

00:27 - Siyaset

İsrail basını: CENTCOM Komutanı Cooper, Gazze'de ateşkes için 15 maddelik plana bağlı olduklarını söyledi

00:13 - Medya