?>

Sivas'ta aşı ekipleri Kovid-19 salgınıyla mücadeleyi köy köy dolaşarak sürdürüyor

Her gün kilometrelerce yol katederek kırsal bölgelere ulaşan sağlıkçılar, başta yaşlı ve hastalar olmak üzere dezavantajlı grupların Kovid-19 aşısını köy meydanında ve evlerinde yapıyor.

Sağlık - 4 yıl önce

Sivas

Sivas'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadeleyi fedakarca sürdüren sağlık çalışanları, yaşlılar, engelliler ve evinden çıkamayacak durumda olan hastaların aşılarını yapmak için her gün kilometrelerce yol katediyor.

Merkez ve ilçelerine bağlı 1233 köy bulunan Sivas'ta, bozkırları aşan İl Sağlık Müdürlüğü aşı ekipleri, dezavantajlı grupların Kovid-19 aşısını köy meydanında belirlenen alanlarda ve evlerinde yapıyor.

Aşı ekibinde yer alan doktorlardan Serdar Çınar, gazetecilere, Kovid-19 salgını nedeniyle yoğun mesai harcadıklarını belirterek, hem kent merkezinde hem de köylerde evinden çıkamayacak durumda olan yaşlı ve hastaların aşılarını yapmak için yollara düştüklerini söyledi.

Kentte özellikle kırsal yerleşim yerlerinin oldukça geniş bir alana yayılmış durumda olduğunu anlatan Çınar, "Aşılama ve filyasyon çalışmaları için sürekli köylere gidiyoruz. Toplu aşılama çalışması da yapıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu noktada biraz çaba istiyoruz.

Onları hem aşı olmaya davet ediyoruz hem de salgından korunmak için açıklanan önlemlere uymaya devam etmelerini istiyoruz. Biz tek başımıza bu salgını durduramayız. Vatandaşında elini taşın altına sokması lazım." diye konuştu.

Aşı ekibinde görevli ebe Dilek Sevim de Kovid-19'la mücadelede aşılamanın önemine dikkati çekerek, "Biz aşı yapmak için çok uzun yollardan geliyoruz ve çok yoruluyoruz. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan yoğun bir katılım göstermelerini istiyoruz." dedi.

Aşı ekibine tam teşekküllü ambulansla destek veren paramedik Neslihan Nurşahin ise "Biz de aşı sonrası vatandaşlarımızda oluşabilecek reaksiyonlar için buradayız. Şu ana kadar herhangi bir reaksiyonla karşılaşmadık ama her türlü ihtimali düşünerek hareket ediyoruz. Salgınla mücadelede elimizdeki en önemli silah aşı. Dolayısıyla vatandaşlarımızın aşılarını yaptırmaları hem kendi sağlıkları hem bizim hem de toplum sağlığı için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Sağlıkçıların aşılama çalışması yaptığı Hıdırnalı köyünün muhtarı Mehmet Morgül de ekiplerin köydeki tüm yaşlı ve hastaların Kovid-19 aşısını yaptığını dile getirerek, daha önce görülmemiş bir hizmeti evlerine kadar getiren yetkililere teşekkür etti.

Gazi köyünde yaşayan ve Kovid-19 aşısının üçüncü dozunu olan 66 yaşındaki Gazi Coşkun da çok uzun yoldan gelerek köylünün aşısını yapan sağlıkçıların çalışmasından memnun olduklarını belirtti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

Haiti açıklarında 7,2 büyüklüğünde deprem

2021-08-14 20:13 - Dünya

Galatasaray Danimarka'dan beraberlikle dönüyor

2021-08-20 01:43 - Spor

Müslümanların asırlardır süren hüznü: Kerbela

2021-08-17 14:37 - Çevre-Hayat

Borsa haftaya yükselişle başladı

2021-08-16 13:06 - Ekonomi

AB, Türkiye'nin Kovid-19 aşı sertifikasını tanıma kararı aldı

2021-08-19 17:17 - Dünya

Galatasaray Avrupa'da Randers deplasmanında

2021-08-18 13:11 - Spor

'Yapamazsın' dedikleri mesleğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kaynak yaptı

2021-08-17 12:56 - Çevre-Hayat

Ümit milli judoculardan Avrupa şampiyonasında 3 madalya

2021-08-18 00:06 - Spor

'Fenerbahçe çok güçlü bir takım'

2021-08-19 02:26 - Spor

Fenerbahçe, UEFA'ya 23 kişilik kadroyu bildirdi

2021-08-18 22:02 - Spor

İlgili Haberler

Türkiye ve Suriye'nin sağlık bakanlıkları arasında işbirliği protokolü imzalandı

21:53 - Sağlık

Sağlık Bakanlığınca "Özel Amaçlı Sağlık Raporları"nın detayları açıklandı

17:22 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı, "Risk Esaslı Denetim Sistemi"ni hayata geçirdi

20:07 - Sağlık

KKKA hastalığına yakalananların en az yüzde 95'i sağlığına kavuşuyor

14:13 - Sağlık

Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 100. kök hücre bağışı için kutlama yapıldı

13:42 - Sağlık

Günün Manşetleri

Rusya Devlet Başkanı Putin: İran’ın barışçıl nükleer enerji alanındaki çıkarları sağlanabilir

02:47 - Dünya

TBMM komisyonları üyeliklerine yapılan seçime dair karar Resmi Gazete'de

02:08 - Gündem

Almanya, Fransa ve İngiltere Cenevre'de İran ile görüşmek istiyor

01:48 - Dünya

Trump'ın, İran'a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı iddia edildi

01:42 - Dünya

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Milletimiz Müsterih Olsun

00:43 - Siyaset