?>

Sırp nakkaş İstanbul ve İzmir'in duvarlarını süslüyor

Sırp nakkaş Zikic, Belgrad'dan Zagreb'e, İstanbul'dan Tiran'a, New Delhi'den San Paolo'ya kadar gezdiği birçok ülkede adeta duvarları dile getiriyor.

Çevre-Hayat - 7 yıl önce

BELGRAD

Sırp nakkaş Andrej Zikic, dünyanın farklı ülkelerinde sokaklara çizdiği resimlerle adeta duvarları dile getiriyor.

Artez lakabıyla tanınan Zikic, Belgrad'dan Zagreb'e, İstanbul'dan Tiran'a, New Delhi'den San Paolo'ya kadar gezdiği birçok ülkede duvarlara çizdiği resimlerle yoldan geçenleri büyülüyor.

Asıl mesleği mimarlık olan 30 yaşındaki Zikic, duvar resimlerine ortaokul ve lisedeyken merak saldığını anlatarak "Duvar resimleri o dönemlerde çok popüler bir şeydi. Büyüsüne kapıldığım bu akımın gelişimime büyük katkısı oldu." diye konuştu.

Zikic, eskiden daha çok grafiti üzerine çalıştığını, zamanla karakter çizimlerine başladığını ve artık farklı ülkelerin farklı şehirlerindeki duvarlara imzasını attığını ifade etti.

Köpeği Juna'nın hatırasını çizdiği resimlerde yaşatıyor

"Who's Singin' Over There?" isimli Yugoslav yapımı filme atıfta bulunarak San Paulo'da çizdiği bir resimle ünlenen Zikic, eserlerinde doğa, insan ve hayvanlara yer veriyor.

Zikic'in resimlerini farklı kılan şeylerden biri de birkaç ay önce ölen köpeği Juna.

Juna'yı ilk kez Hindistan'a gitmeden önce çizdiğini söyleyen Zikic, "Köpeğimi her özlediğimde duvarları onun resmiyle süslerdim. Yıllar geçtikçe dünyanın dört bir yanında onlarca Juna resmi oluştu." ifadelerini kullandı.

Zikic, son olarak Belgrad'da bulunan Tramvay Köprüsü'nün altındaki duvarları süslediğini belirterek kitap okurken uyuyakalan kız resminde, kitaptan fırlayan geyiğin kızı hayal alemine götürdüğünü anlattı.

Kadıköy'ün duvarlarını da süsledi

Sırp nakkaş Zikic, Kadıköy semtindeki bir duvara, okuduğu kitabın etkisiyle bulunduğu mekandan çıkan bir adamı resmettiğini ifade etti.

Zikic, Kadıköy'deki resmine "Beautiful Journey" adını verdiğini ve bu eseriyle gurur duyduğunu dile getirdi.

"İzmir'de, elinde bisiklet tutan küçük bir kızı resmedeceğim"

Ekim ayında İzmir'de bir çalışma gerçekleştireceğini kaydeden Zikic, "İzmir'de, elinde bisiklet tutan küçük bir kızı resmedeceğim. Kız, Kapadokya balonlarını seyredecek. Sonra balon kızın bisikletini alıp götürecek." diye konuştu.

Hayali Meksika ve Japonya'nın da duvarlarını süslemek

Resimlerini 3 ila 5 günde çizdiğini söyleyen Zikic, bir gün Meksika ve Japonya'nın da duvarlarını süslemenin hayalini kurduğunu ifade etti.

Zikic'in resimleri, Sırbistan'ın birçok şehrinin yanı sıra Hırvatistan, Karadağ, Bulgaristan, Makedonya, Romanya ve Arnavutluk'un duvarlarını da süslüyor.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Tırnak problemleri hastalıkların habercisi

2018-07-31 21:59 - Sağlık

Osmangazi'nin defin vasiyeti: Gümüşlü Kümbet

2018-07-31 16:18 - Genel

İranlı futbolcu Trabzonspor'da

2018-07-30 17:32 - Spor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: ABD'nin iki bakanla ilgili kararını doğru bulmuyoruz

2018-08-02 16:29 - Genel

Bakan Albayrak: Yanlışta ısrarın Türk ekonomisine etkisi sınırlı olur

2018-08-02 19:04 - Ekonomi

QNB Finansbank ilk 6 ayda 93 milyar liranın üzerinde kredi sağladı

2018-07-30 14:16 - Ekonomi

'İdlib'e operasyon gündemde değil'

2018-07-31 23:32 - Dünya

Yeni sistemin ilk MGK toplantısı başladı

2018-07-30 19:02 - Gündem

Meksika'da yolcu uçağı düştü

2018-08-01 05:02 - Dünya

ASELSAN yeni silahıyla hız rekoru kırdı

2018-08-01 12:57 - Teknoloji

İlgili Haberler

Sahip çıktığı kedileri leğende yıkayan imam hayvan sevgisiyle örnek oluyor

13:03 - Çevre-Hayat

Akademisyenliği bırakan kadın girişimci hemcinsleriyle çocuk kıyafeti tasarlayıp dikiyor

12:57 - Çevre-Hayat

Depremin yıktığı mahallenin sakinleri şimdi yeni evlerinde güvenle oturuyor

12:53 - Çevre-Hayat

Öğrenciler atıl okul binasını yaşam merkezine dönüştürecek

12:48 - Çevre-Hayat

Ümraniye Belediyesinden yaşlı bireyler için afetlere karşı eğitim

12:22 - Çevre-Hayat

Günün Manşetleri

Rusya: Ne Putin ne de Trump vaktini boşa harcamak istiyor

13:03 - Dünya

CHP'nin 39. Olağan Kurultayı sürecindeki il kongreleri seçimlerinin iptali istendi

12:58 - Gündem

Irak Ulaştırma Bakanı Sadavi: Türkiye'nin Kalkınma Yolu Projesi'nde büyük rolü var

12:53 - Dünya

Türkiye'nin kuzeybatısı için gök gürültülü sağanak uyarısı

12:47 - Gündem

Çocuk suçlarında "tedbir mahkemeleri" önerisi

12:44 - Gündem