?>

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerin öldürdüğü 2 kuzen toprağa verildi

Silopi ilçesinde pikniğe gidenleri taşıyan minibüsün dönüşü sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden iki kuzenin cenazesi toprağa verildi.

Gündem - 6 yıl önce

Şırnak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde minibüsün geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu yaşamını yitiren iki kuzenin cenazesi defnedildi.

Dün bir grubu piknik yapacakları Cudi Dağı eteklerindeki Uyanık köyü mevkisine bıraktıktan sonra Silopi'ye dönmek üzere yola çıkan 73 D 2001 plakalı minibüsün geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcının infilak etmesi sonucu hayatını kaybeden sürücü Servet ve kuzeni Diyar Bilen'in, Şırnak Devlet Hastanesindeki otopsisi tamamlandı.

Aileye teslim edilen cenazeler, Türk bayrağına sarılı tabutlarla Yenişehir Mahallesi'ndeki Medine Camisi'ne getirildi.

Cenazeler, kılınan namazın ardından gözyaşları arasında, Kürtçe ağıtlar eşliğinde Yenişehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Defin sonrası Silopi Kaymakamı Sezer Işıktaş, patlamada oğlu Diyar'ı kaybeden Hasan Bilen ve kardeşi Servet'i yitiren Sedat Bilen'e tabutlarına sarılan Türk bayraklarını verdi.

Baba Bilen, yaptığı açıklamada, "Hepimizin başı sağ olsun. Onlar şehit oldular. Bunu yapanların Allah belasını versin. Başka ne diyebilirim." şeklinde konuştu.

Saldırıda yeğenlerini kaybeden AK Parti Silopi İlçe Başkanı Fatih Bilen de yaşanan elim olayda terör örgütü PKK'nın yine gerçek yüzünü gösterdiğini ifade ederek, "Çoluk çocuk, sivil demeden herkese karşı ne kadar acımasız olduğunu bir kez daha göstermiş oldu." dedi.

Derin üzüntü içinde olduklarını ifade eden Bilen, şunları kaydetti:

"Bu ateş hepimizin yüreğini yaktı. Memleketimizin başı sağ olsun. Terör örgütünü, onlara yandaşlık eden herkesi lanetle, şiddetle, yaptıkları bu alçaklıktan, hainlikten, ihanetten dolayı kınıyoruz. İnanıyoruz ki devletimiz gerekeni her zaman yapacak, terör örgütü ve onların yandaşlarına en güzel cevabı verecektir. Vatan sağ olsun diyoruz. Güvenlik birimlerinden aldığımız bilgiye göre, el yapımı patlayıcının uzaktan kumandayla infilak ettirilmesi sonucu gerçekleştirilmiş bir saldırıdır."

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Venezuela'ya Kuzey Kore'den destek

2019-05-06 14:37 - Dünya

Büyük Çamlıca Camisi açıldı

2019-05-03 19:52 - Gündem

TÜBİTAK'a 27 personel alınacak

2019-05-06 14:42 - Ekonomi

Sekiz asırlık çivisiz camide mukabele geleneği

2019-05-06 15:07 - Çevre-Hayat

Tarihin gerçekliği yoluna adanmış bir ömür

2019-05-06 13:29 - Genel

Suriye’de 1 askerimiz şehit 1 askerimiz yaralı

2019-05-04 18:27 - Asayiş

Dastar dokumasıyla 'tersine göç' hedefleniyor

2019-05-06 15:32 - Çevre-Hayat

TEM otoyolunda zincirleme kaza: Lüks araç alev alev yandı

2019-05-05 21:46 - Asayiş

İsrail Gazze’yi vurmaya devam ediyor

2019-05-05 06:52 - Dünya

Ermenilerin arşivi herkese açık değil

2019-05-03 14:37 - Dünya

İlgili Haberler

Dışişleri Bakanı Fidan, İspanyol mevkidaşı Albares ile Gazze'deki ateşkes planını görüştü

13:32 - Gündem

Yeşilay Genel Başkanı Dinç, Adıyaman'da konferansa katıldı

13:27 - Gündem

Paris'ten yola çıkan Orient Express, yılın ikinci seferi için Türkiye'de

13:24 - Gündem

Tekirdağ'da Naip Barajı'nın su seviyesi azalmaya devam ediyor

13:12 - Gündem

Sözleşmeli Subay ve Astsubay Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'

12:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Dışişleri Bakanı Fidan, İspanyol mevkidaşı Albares ile Gazze'deki ateşkes planını görüştü

13:32 - Gündem

Yeşilay Genel Başkanı Dinç, Adıyaman'da konferansa katıldı

13:27 - Gündem

Paris'ten yola çıkan Orient Express, yılın ikinci seferi için Türkiye'de

13:24 - Gündem

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gazi Meclis protesto alanı değildir

13:18 - Siyaset

Tekirdağ'da Naip Barajı'nın su seviyesi azalmaya devam ediyor

13:12 - Gündem