?>

Şırnak’ta operasyona sis engeli

Şırnak Valiliği tarafından 14 Mart saat 23.00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı operasyonuna 'Şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi' adı verildi.

Gündem - 10 yıl önce

Şırnak Valiliği tarafından 14 Mart saat 23.00’dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Yasağın başlamasıyla birlikte gece boyunca birçok mahallede bulunan barikatlara tanklar ile atış yapıldı. Şırnak merkezde, PKK'lıların yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukurların kapatılması, barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik valilik tarafından ilan edilen sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Asker ve polisin ortak yürüttüğü müşterek operasyona İdil ilçesinde 4 Mart'ta keskin nişancı PKK’lıların açtığı ateşle yaralanan Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ı ateş hattından kurtarmaya çalışırken ağır yaralanan ve şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin adı verildi.

Dün gece özellikle 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nın bitişinde yer alan Yeşilyurt Mahallesi’nde bulunan barikatlara yönelik tank ve obüslerle atış yapıldı. Gece boyunca mahalleden patlama ve silah sesleri yükseldi.

Operasyonun PKK’lılarca açılan çukur ve kurulan barikatların bulunduğu Yeni Mahalle, Dicle, Cumhuriyet, İsmet Paşa, Yeşilyurt ve Bahçelievler Mahallelerinde yoğun olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Dün gece PKK’lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalardan dolayı birçok elektrik trafosu zarar görürken Cumhuriyet, İsmetpaşa, Dicle, Gazipaşa ve Yeşilyurt Mahallelerine elektrik verilmiyor.Kent merkezinde kalan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için 1 market, 1 eczane ve 1 fırın açık bulunduruluyor.

Sabah saatlerinde ise Şırnak’ın tamamını kaplayan bir sis tabakası oluştu. Görüş mesafesinin 100 metrenin altına düşmesi nedeniyle tank ve top atışları durduruldu. Sis nedeniyle mahallelerde bulunan evlerde zarar oluşmaması için tank ve top atışları kesildi. 

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Üzerinde sözde PKK kimliği bulunan terörist yakalandı

2016-03-11 19:33 - Asayiş

Marshmallow Xperia cihazları için neler getiriyor! -Video-

2016-03-09 05:32 - Teknoloji

Atlar Özgecan Aslan anısına koştu

2016-03-08 23:30 - Genel

MİT TIR’ları davasında tutuklama

2016-03-08 16:59 - Asayiş

"Eskişehirspor haklıysa bırakırım "

2016-03-13 19:17 - Spor

Kuzey Ege’de fırtına seferleri vurdu

2016-03-14 11:43 - Genel

Uyuşturucu operasyonunda 28 gözaltı

2016-03-14 14:06 - Asayiş

Cimbom pivotunu buldu

2016-03-11 15:42 - Spor

2 arkadaş 2 patlama 2 ölüm

2016-03-14 16:55 - Asayiş

Bozdağ: Hukuk cinayeti

2016-03-10 16:34 - Siyaset

İlgili Haberler

Türkiye ile BM Dünya Gıda Programı arasındaki ortaklık güçlendiriliyor

08:58 - Gündem

Muvazaalı gayrimenkul satışıyla vatandaşlık sağlayan suç örgütü çökertildi

08:53 - Gündem

İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik 'kooperatif davası'nda ara karar

08:07 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'li düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi

03:17 - Gündem

AFAD'dan Doğu Karadeniz'deki yağışların ardından yapılan çalışmalara ilişkin açıklama

01:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Küresel Sumud Filosu’na Yunanistan SAR bölgesinde dronlarla saldırı yapıldı

09:18 - Dünya

Türkiye ile BM Dünya Gıda Programı arasındaki ortaklık güçlendiriliyor

08:58 - Gündem

Muvazaalı gayrimenkul satışıyla vatandaşlık sağlayan suç örgütü çökertildi

08:53 - Gündem

Sizi Çeçenya'nın ilk kadın arkeoloğu Rezeda Dautova ile tanıştırayım mı? -Abdullah Ali Güzel yazdı-

08:28 - En Son Yazılar

Ticaret Bakanı Bolat: Türkiye-Amerikan ilişkileri daha da güçlenecek, hız kazanacak

08:13 - Ekonomi