?>

Şırnak'ta evlerde doğal gaz sevinci

Doğal gaz getirilmesi için geçen yıl başlatılan çalışma kapsamında Şırnak merkezinde iç bağlantıları tamamlayan yüklenici firma, 200 eve doğal gaz vermeye başladı.

Gündem - 7 yıl önce

Şırnak

Doğal gaz getirilmesi için geçen sene başlatılan çalışma kapsamında Şırnak merkezinde iç bağlantıları tamamlayan yüklenici firma, 200 eve doğal gaz vermeye başladı.

Şırnaklıların yıllardır özlemini çektiği doğal gaz çalışmaları, Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan ihale sonrası bölgenin zorlu coğrafi koşullarına rağmen tamamlandı.

İl merkezinde iç bağlantıları tamamlayan yüklenici firma, Şehri Nuh Mahallesi ve Şırnak Üniversitesi kampüsündeki 200 daireye doğal gaz vermeye başladı.

Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent merkezinde yaşanan değişim ve dönüşümle beraber enerji ihtiyacın hissedildiğini, bunu da karşıladıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Bedirhanoğlu, 2016 yılının temmuz ayında Mardin'den BOTAŞ tarafından yapımına başlanan ulusal iletim hattının kasım ayında kente ulaştığını, yüklenici firma tarafından da şehir merkezinde iç dağıtımının sağlandığını belirterek, şöyle dedi:

"Başta üniversitemiz olmak üzere, sanayi sitesi, toplu konutlarımız ve üniversitemizin içindeki konutlar şu anda aktif olarak doğal gaz kullanımına başladı. Yaklaşık 200 ev aktif kullanıcı olarak doğal gazdan yararlanmaktadır. Bunun dışında da bin 50 konutumuza doğal gaz arzı sağlanmış durumdadır. İç bağlantılarına müteakip vatandaşlarımız burada da doğal gaz kullanmaya başlayacaklar. 2019 yılı itibariyle de yaklaşık 7,5 milyon liralık bir yatırımı hedeflemekteyiz. 25 kilometrelik bir hattı da vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şırnaklı vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Bu yıl sonu itibariyle Şırnak'ın yüzde 25'ine doğal gazı vermeyi düşünüyoruz."

2 yıl içinde doğal gaz kullanımı yaygınlaşacak

Yüklenici firmanın yapım şefi Ali Güzcan ise çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, olumsuz bir durumun yaşanmaması halinde 2 yıla kadar kent merkezi, Cizre, İdil ve Silopi ilçesinin tamamını doğal gazla buluşturacaklarını aktardı.

Şehri Nuh Mahallesi'nde oturan Harun Taşçı, tüp ve kömürden kurtulup doğal gazla buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Doğal gazın daha sağlıklı ve temiz olduğunu belirten Taşçı, "Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimize teşekkür ediyoruz. Doğal gazı konforlu bir şekilde kullanıyoruz." dedi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Minibüs ile belediye otobüsü çarpıştı: 10 yaralı

2019-03-15 01:24 - Asayiş

'Böylesine güzel cami Sabiha Gökçen Havalimanı için gerekliydi'

2019-03-12 21:27 - Gündem

Fenerbahçe'den Ersun Yanal açıklaması

2019-03-15 13:28 - Spor

İş dünyasından büyüme rakamları değerlendirmesi

2019-03-11 17:08 - Ekonomi

Bayern Münih kazandı, Lewandowski tarihe geçti

2019-03-10 00:02 - Spor

Bahçeli: Nerede fitne varsa zillet oraya yuvalandı

2019-03-11 09:02 - Siyaset

90 yaşında sağlığıyla gençlere taş çıkarıyor

2019-03-12 16:29 - İnsan&Hayat

İhtişamlı ilk günlerine geri dönüyorlar

2019-03-11 18:12 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Demokrasimize asla halel getirmedik

2019-03-11 21:57 - Siyaset

Cesedi 8 parça halinde bulunmuştu: 4 gözaltı

2019-03-13 14:23 - Asayiş

İlgili Haberler

İzmir 6 günde şubat ortalamasının üzerinde yağış aldı

20:38 - Gündem

Hafta sonu yurdun batısı yağmurlu, doğusu kar yağışlı geçecek

20:00 - Gündem

Yurdun bazı bölgeleri için kuvvetli sağanak ve kar uyarısı

17:58 - Gündem

İzmir'de şiddetli yağış nedeniyle Selçuk-Aydın kara yolunda çökme meydana geldi

17:38 - Gündem

Erzincan'da 4,9 büyüklüğünde deprem

14:42 - Gündem

Günün Manşetleri

Beşiktaş, kaleci Devis Vasquez transferini duyurdu

00:08 - Spor

Fransa'da güzellik salonunda el bombası patlaması sonucu 6 kişi yaralandı

23:35 - Dünya

Erzurum'da tır ile çarpışan araçtaki 4 kişi hayatını kaybetti

23:17 - Asayiş

Türkiye ile AB arasında ekonomik bütünleşmenin önemi teyit edildi

22:45 - Siyaset

Yemen’de Şai Muhsin ez-Zindani liderliğinde yeni hükümet kuruldu

22:39 - Dünya