?>

Şirket ve STK'ların deprem bölgesine desteği sürüyor

Şirketler ve sivil toplum kuruluşları 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgeye nakdi ve ayni yardımda bulunmaya devam ediyor.

Gündem - 3 yıl önce

İstanbul

"Asrın felaketi" olarak nitelendirilen, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen depremlere ilişkin birçok şirket bölgeye ayni ve nakdi yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

Şirketler ve sivil toplum kuruluşları 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında bölgeye yaptıkları yardımlara ilişkin açıklama yaptı.

NG Grup

NG Grup, AFAD'a 5 milyon TL nakdi bağışta bulunduklarını belirterek, "Valilikler ve AFAD birimleri ile koordineli bir çalışma yürüterek depremzedelere NG Afyon otelimizin tüm imkanlarından faydalanacakları şekilde ağırlıyor, kuru gıda, ısıtıcı ve kıyafetler başta olmak üzere tüm aynı yardımlarımızın bölgeye gönderimini gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Arabica Coffee House

Arabica Coffee House Üst Yöneticisi (CEO) Sertaç Yalçın, Arabica ailesi olarak afet bölgesine 2 adet kamyonet, 3 binek araç ve 1 adet gezici kafe olan driver araçları başta ekmek, su, çay, şeker, çorba, bebek bezi, polar şal, ilaç ve hijyen kiti yanı sıra peçete, tuvalet kağıdı ve ıslak mendil desteği sağladıklarını bildirdi.

Bu desteği devam ettirmek adına biten ve azalan malzemeleri takviye araçlar ve çalışma arkadaşlarıyla Ankara’dan gönderdikleri ilave araçlarla desteklediklerini aktaran Yalçın, şunları kaydetti:

"Devam süreçte de aynı şekilde yardımlarımızı ihtiyaç sahiplerine doğrudan ulaştırmaya çalışarak devam ettirirken kurulacak konteyner kentlere destek amaçlı konteyner alımları da yapacağız. Yardımlarımız hem kendi araçlarımızla hem de çalışma arkadaşlarımızla doğrudan ihtiyaç sahiplerine ulaştırılırken eş zamanlı olarak tırlarla da su ve ekmek gönderimlerine devam edeceğiz. Tırlarla gönderdiğimiz su ve ekmekler, özel izinlerle doğrudan sahra mutfaklarına ulaştırılacak. Biz bu afet sürecinde bölgeye desteklerimizi ve yardımlarımızı elimizden gelen tüm imkanlarla sürdürüyor olacağız."

GEBKİM

GEBKİM Kimya İhtisas OSB, AFAD ve OSBÜK aracılığı ile devletin ilgili kurumlarına yardımları yaptıklarını, ayrıca GEBKİM Vakfı öncülüğünde GEBKİM üyeleri arasında bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

GEBKİM tarafından deprem bölgelerinde 20’ye yakın arama kurtarma ekibi çalışmalara katılırken, GEBKİM İtfaiyesi’nden 5 kişilik uzman arama kurtarma ekibi, sağlık memuru ve 2 aracın daha bölgeye sevk edildiği bildirildi.

GGYD

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD), GGYD Yardım tırının Hatay’a gönderilmek üzere yola çıktığını, GGYD Dernek üyelerinin yüksek katılımı ile şu ana kadar yaklaşık 1 Milyon TL değerinde ani ve nakdi yardım depremzedelere ulaştırılmak üzere toplandığını bildirdi.

GGYD Genel Başkanı M. Nezih Allıoğlu, yardımların gönderilmeye devam edildiğini belirterek, "Yardım tırımız Hatay’a doğru yola çıktı. Vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. GGYD Dernek Yönetim Kurulu katılımıyla 'Afet Çalışma Grubu' oluşturarak bir 'Afet Bölgesi Eylem Planı' hazırladık.

Afet bölgelerindeki kurum ve kuruluşlardan edindiğimiz listelere göre nakdi yardımların bir kısmı ile battaniye, polar, mont, içlik, ıslak mendil, yorgan, bebek bezi, çok fazla sayıda ısıtıcı temin ettik. Gıda ürünlerini de koliledik. İkinci aşamada gönderilecek tır için hazırlıklar devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

TBMM'den deprem bölgesine yardımlar sürüyor

2023-02-09 19:28 - Siyaset

AB, Rus petrol ürünlerine tavan fiyat uygulayacak

2023-02-03 21:48 - Ekonomi

Çorum'da 4 büyüklüğünde deprem

2023-02-04 10:02 - Gündem

Emtia piyasasında geçen hafta sert düşüşler görüldü

2023-02-06 11:23 - Ekonomi

Anneleri ölen ikiz keçileri biberonla besliyor

2023-02-05 12:23 - Çevre-Hayat

AB liderlerinden Türkiye'ye destek mesajları

2023-02-09 16:56 - Dünya

Şirket ve STK'ların deprem bölgesine desteği sürüyor

2023-02-10 17:19 - Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesine gidiyor

2023-02-08 11:24 - Gündem

Lider Galatasaray, Süper Lig'de Trabzonspor'u konuk edecek

2023-02-04 09:51 - Spor

Bu yılın ilk Finansal İstikrar Komitesi toplantısı yapıldı

2023-02-04 10:23 - Ekonomi

İlgili Haberler

Malatya'da depremde hasar gördüğü için patlayıcıyla yıkılan site yeniden yapıldı

18:57 - Gündem

TCG Anadolu, Çanakkale'den İstanbul'a 'Zafer Yolculuğu'nu tamamladı

18:53 - Gündem

Siyasilerden Emine Erdoğan'ın Melania Trump'a gönderdiği Gazze mektubuna ilişkin paylaşım

18:48 - Gündem

Bağcılar'da alt geçitte düşen beton parçaları trafikte tehlike oluşturdu

18:43 - Gündem

İstanbul Boğazı'nda deniz konvoyuyla Gazze eylemi

18:13 - Gündem

Günün Manşetleri

Türk Yıldızları, Malazgirt semalarında gösteri uçuşu yaptı

21:28 - Çevre-Hayat

İsveç'te İsrail'in Gazze'ye yönelik işgal planı protesto edildi

20:47 - Dünya

Beşiktaş, eski oyuncusu Rıdvan Yılmaz'ı kadrosuna kattı

20:42 - Spor

Gazze Şeridi'nde bir gazeteci daha İsrail saldırısında canından oldu

20:33 - Medya

Malatya'da otomobil ile hafif ticari aracın çarpıştığı kazada 4 kişi öldü

20:03 - Asayiş