?>

Sırbistan'da şehir içi ulaşıma Türk sistemi

Türk firması "Kentkart Ege Elektronik" tarafından geliştirilen şehir içi kartlı ulaşım sistemi Sırbistan'ın Kragujevac şehrinde kullanılmaya başladı.

Dünya - 7 yıl önce

Serbia

Türk firması "Kentkart Ege Elektronik" tarafından geliştirilen şehir içi kartlı ulaşım sistemi, Sırbistan'ın Kragujevac şehrinde kullanılmaya başladı.

Kragujevac'da düzenlenen törende, şehir içi ulaşımına büyük kolaylık sağlanması hedeflenen ve Türkiye'deki uygulamalardan örnek alınarak yapılan sistem tanıtıldı.

Törene katılan Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Tanju Bilgiç, burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin hemen her şehrinde şehir içi ulaşımda kartlı sistem kullanıldığını aktararak, bu örneğin Sırbistan'a taşınmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Sırbistan'da son dönemde Türk yatırımcıların arttığına işaret eden Bilgiç, "Kragujevac'da da bir tane Türk yatırımı var. Temel hedefimiz Kragujevac'daki Türk yatırımlarını artırmak." dedi.

Kragujevac Belediye Başkanı Radomir Nikolic de şehrin bölgedeki en modern ulaşım sistemine sahip olduğunu vurgulayarak, şehir içi ulaşım için kullanılacak kartlara yakın zamanda müze, galeri ve havuz girişlerinin de dahil edileceğini açıkladı.

Daha önce başkent Belgrad'da da aynı Türk firması tarafından aynı sistemin uygulamaya konulduğunu anımsatan Nikolic, Türkiye örneği sistem sayesinde vatandaşların şehir içi ulaşımını daha çok tercih edeceğini söyledi.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mazhar Umur Basmacı ise 20 yıldır dünya genelinde hizmet verdiklerini belirterek, Belgrad'ın ardından bugün de Kragujevac'da faaliyete başlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Güreşte milli heyecan başlıyor

2019-04-05 19:21 - Spor

40 metrelik kebap saniyeler içinde tükendi

2019-04-09 18:07 - Çevre-Hayat

'Süreç devam ediyor'

2019-04-04 13:17 - Gündem

Rize’de 9 gol

2019-04-09 01:07 - Spor

Karani: "CHP Abdullah Öcalan için dönüştürülüyor"

2019-04-06 20:24 - Özel Haber

Atık ahşap malzemeler oyuncağa dönüşüyor

2019-04-05 16:47 - Çevre-Hayat

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’da

2019-04-08 16:55 - Dünya

"Biyoteknolojik Yatırımlarda Gelecek Paneli"ni BİYOSAD destekliyor

2019-04-04 18:59 - Genel

İstanbul'da 'Büyük Göç'te tırlar İstanbul Havalimanı'na gelmeye başladı

2019-04-06 01:02 - Gündem

Malatya’da 2 kişinin öldüğü seçim kavgasında 5 tutuklama

2019-04-05 21:58 - Asayiş

İlgili Haberler

NATO Genel Sekreteri Rutte: Rusya'nın bir sonraki hedefi biziz

17:28 - Dünya

İran’dan diplomatlarına yönelik kısıtlama kararından dolayı ABD’ye tepki

17:18 - Dünya

ECB, küçük bankalar için daha basit kurallar önerisinde bulunacak

17:13 - Dünya

Hind Rajab Foundation tatile çıkan İsrail askerlerini açık istihbarat yoluyla yargıya taşıyor

16:27 - Dünya

Almanya'da nüfusun 2070'te 74,7 milyon olması bekleniyor

16:17 - Dünya

Günün Manşetleri

İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak ölümüne ilişkin davada verilen kararın gerekçesi açıklandı

19:42 - Gündem

Elazığ'da ışık hüzmesi güvenlik kamerasınca kaydedildi

19:32 - Gündem

Fenerbahçe'den Youssef En-Nesyri, Fas'ın Afrika Uluslar Kupası kadrosuna girdi

18:52 - Spor

Türkiye'de doğrudan satış pazarının 2030'da 1 milyar doları aşması öngörülüyor

18:17 - Ekonomi

Suriye'de 2024 ve öncesi vergiler için cezalar kaldırıldı

18:13 - Ekonomi