Sınırın sıfır noktasında Ramazan mesaisi

Kilis'te Suriye sınırındaki Ömer Dede Yangın Gözetleme Kulesi'nde yıl boyunca ormanı gözetleyen Abdurrahman ve Emine Korkmaz çifti, 18 yıldır ramazanda iftarını kulede yapıyor.

İslam-Hayat - Safer 1448 - 7 yıl önce

Kilis

Kilis'te Suriye sınırının sıfır noktasındaki Ömer Dede Yangın Gözetleme Kulesi'nde kesintisiz 24 saat ormanı gözetleyen Abdurrahman ve Emine Korkmaz çifti, yakın köylerdeki ezan sesiyle ya da telsizden geçilen anonsla orucunu açıyor.

Orman yangınlarını gözetlemek için 18 yıldır kulede yaşayan, dürbünüyle binlerce hektar alanı tarayan 52 yaşındaki Abdurrahman Korkmaz, sadece haftalık izinlerinde köyüne gidiyor.
Zamanını eşiyle kule ve çevresinde geçiren Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehir hayatından uzakta doğayla iç içe olmak amacıyla ormancılık mesleğini seçtiğini söyledi.
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğüne ait 19 yangın gözetleme kulesinden en kritik olanında görev yaptığını anlatan Korkmaz, burada sadece yangınlara müdahale etmediklerini, bunun yanında sınır hattında yaşanan birçok olaya şahit olduğunu vurguladı.
Eşiyle günün büyük bölümünü sahayı gözetleyerek geçirdiklerini anlatan Korkmaz, duman gördüklerinde zaman kaybetmeden bölgeye en yakın ekibi yönlendirdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Yaz mevsiminin gelmesiyle yangın çıkma riski yüksek olan bölgelere karşı daha dikkatli gözetleme yapıyoruz. Nem düşük olduğu sıralarda orman işletmeden amirlerimiz bilgi verir.
O sıralar da çok hassas oluyoruz. Ekiplerimiz sürekli hareket halinde herhangi bir şey oluğunda hemen 'Yangın var oraya hareket edin' diye bildiriyoruz. Onlar da 10-15 dakika içinde müdahale ediyorlar.
18 yıl oldu görevimi severek yapıyorum. Günün 24 saati buradayız. Sınırın sıfır noktasında çalışıyoruz. Zeytin Dalı Harekatı öncesi diğer taraftan bombalar atılıyor ve yangın çıkıyordu. Devletimizin güçlü duruşuyla tüm tehlikeler bertaraf edildi."

"Çocuklarımızı burası sayesinde okuttuk..."

Korkmaz, kuledeki ihtiyaçlarını gidermek ve gelen misafirlere ikram edebilmek için meyve ve sebze yetiştirdiklerini dile getirdi.
Kendisi kuledeki işlerle ilgilenirken eşinin bahçeyle uğraştığını aktaran Korkmaz, çoğu zaman rüzgar nedeniyle ezan sesi duyulmadığı için merkezdeki telsizden "Ezan okunuyor. Allah kabul etsin, afiyet olsun" anonsu geçildiğini söyledi.
Eşiyle kulede yaşayan Emine Korkmaz da ramazanda iftar ve sahuru birlikte yaptıklarını belirterek, "Burada ramazan çok güzel geçiyor. Yıllardır ramazanda iftarımızı burada açıyoruz. Çocuklarımızı burası sayesinde okuttuk. Biri polis oldu, diğeri üniversitede okuyor. Buraya geldiğimiz de küçük çocuğum 1 yaşındaydı şimdi 18 yaşında. Burada babasıyla büyüdü." dedi.

Kaynak: AA

.

dikGAZETE.com

Haftanın Öne Çıkanları

'Hafter'in saldırıları siyasi anlaşma umudunu kaybettirdi'

2019-05-09 00:52 - Dünya

Siirt'te sokağa çıkma yasağı !

2019-05-12 14:32 - Asayiş

Karlı dağların zirvesinde vatan savunması!

2019-05-08 13:57 - Gündem

Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilciliği hizmete girdi

2019-05-07 18:17 - Gündem

Akhisarspor küme düştü

2019-05-11 23:59 - Spor

Anka, milli radarıyla Ege ve Akdeniz'de görevde

2019-05-09 15:44 - Ekonomi

'Akkuyu NGS Türk ekonomisinin canlanmasında önemli rol oynayacak'

2019-05-11 14:47 - Gündem

'Alışık değiller ama alıştıracağız, alışacaklar'

2019-05-12 01:07 - Gündem

'Kalan 2 haftayı milli mücadele olarak görüyoruz'

2019-05-12 01:22 - Spor

İngiliz askeri fil tarafından öldürüldü

2019-05-07 19:16 - Dünya

İlgili Haberler

Uluslararası İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Görmez'den Şam'daki üniversitelerle işbirliği mesajı

23:08 - İslam-Hayat - Safer 1448

Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegoviç, doğumunun 101'inci yılında anılıyor

11:43 - İslam-Hayat - Safer 1448

Fatih'te Osmanlı hazireleri aslına uygun şekilde ihya ediliyor

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

IGMG'nin "Stajyer İmamlık Programı" ile üniversite öğrencileri Avrupa'daki camilerde görevlendirildi

14:18 - İslam-Hayat - Safer 1448

Güvenlik kulübesinde izlediği belgeselden etkilenip hattat oldu

16:52 - İslam-Hayat - Safer 1448

Günün Manşetleri

Enflasyonla mücadelenin desteklenmesi için motorine kademeli ÖTV uygulanacak

00:27 - Ekonomi

Kolombiya'da 7,4 büyüklüğündeki depremde ölenlerin sayısı 239'a çıktı

00:23 - Dünya

İsrail ordusu, Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin kuşattığı Kusra beldesine piyade taburu

00:17 - Dünya

Paris Saint-Germain UEFA Süper Kupa'nın sahibi oldu

00:02 - Spor

Dışişleri Bakanı Fidan Türkiye'nin Libya'daki yapıcı rolünü sürdüreceğini belirtti

23:58 - Siyaset