?>

Sınırda kurdukları çadırlarda ülkelerine dönmeyi bekliyorlar

Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine sığınan Suriyeliler, sınıra yakın kurdukları çadırlarda evlerine dönecekleri günün hayalini kuruyor. - Anadolu Ajansı

Dünya - 8 yıl önce

ŞANLIURFAÜlkelerindeki iç savaştan kaçarak Suriye sınırındaki Akçakale ilçesine sığınan Suriyeliler, sınıra yakın bölgede kurdukları çadırlarda evlerine dönmenin hayaliyle yaşıyor.

Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PYD/PKK, işgal ettiği toprakların asıl sahipleri Arap ve Türkmenleri baskı ve tehditle göçe zorlayarak bölgenin demografik yapısını değiştirmenin hesaplarını yapıyor.

Daha önce DEAŞ'ın kontrolündeki Tel Abyad ilçesini çatışmadan teslim alan PYD/PKK, bölgedeki hakimiyetini sağlamlaştırmak için tehcir politikasıyla kendilerine itaat etmeyen Türkmen ve Arapların evlerini ve topraklarını ellerinden alarak Türkiye'ye gitmeye zorladı.

Sınır ilçesi Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde yaşayan Suriyeliler, özellikle PYD/PKK'nın kontrolündeki toprakları terk edeceği günün özlemini kuruyor.

Akçakale ilçesinde sınıra yakın kendi imkanlarıyla kurduğu çadırda yaşayan Hıdır Mahmut, atalarından kendilerine miras olarak kalan toprakların terör örgütlerince işgal edilmesine çok üzüldüklerini söyledi.

Suriye'nin Haseke kentindeki çatışmalarda 2 oğlunu ve gelinini kaybedince ailesinin diğer fertleriyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldıklarını anlatan Mahmut, şöyle konuştu:

"Terör örgütleri PKK/PYD, DEAŞ ve Esed rejiminin baskı ve zulümleri nedeniyle milyonlarca Suriyeli, Türkiye başta olmak üzere ülkelere göç etmek zorunda kaldı. Sadece yaşlı ve iş yapmayacak durumdaki bazı insanlar orada kaldı. Terör örgütleri arazilerimizi ve topraklarımızı zorla alarak, bizi göçe zorladı. Rejim ve diğer terör örgütleri başka ülkelerden insanlar getirerek bize karşı savaştırıyor. Allah nasip ederse ve tüm terör örgütleri temizlenirse, koşa koşa ülkemize döneriz. Allah, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından razı olsun."

Abdullah Kadab da yaklaşık 3 yıl önce evlerini, topraklarını ve bazı sevdiklerini geride bırakarak güvenli ve dost ülke Türkiye'ye göç ettiklerini söyledi.

Suriyeliler olarak ülkelerinin bölünmesini asla istemediklerini anlatan Kadab, hiç bir terör örgütünü de ülkelerinde istemediklerini dile getirdi.

Terör örgütlerinin gitmesi durumunda Suriye'de huzurun geleceğine inandığını aktaran Abdullah Kadab, "Suriye'nin bir bütün olarak kalmasını istiyoruz. Asla parçalanmasına gönlümüz razı değil. Hiç bir terör örgütünü ülkemizde istemiyoruz. Terör örgütlerinin hesapları elbet tutmayacak. Oralar bizim ülkemiz, bizim toprağımız, Suriye ile ilgisi olmayan insanların gelip yerimizi işgal etmelerine seyirci kalmayacağız. İnşallah zor günlerimizde bizlere sahip çıkan Türkiye ve büyük lider Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizi de bu zalimlerin elinden kurtarır." diye konuştu.

Muhabir: Müslüm Etgü

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Onur Özbizerdik'e 50 gün sonra tahliye

2017-05-04 01:57 - Asayiş

'Brexit acısız olmayacak'

2017-05-03 19:52 - Dünya

Dacia'dan mayıs ayı fırsatı

2017-05-03 17:57 - Ekonomi

'FETÖ Günay'ı Ekonomi Bakanlığına getirecekti'

2017-05-03 21:57 - Gündem

'Faiz oranında herhangi bir değişiklik olmayacak'

2017-05-03 15:52 - Ekonomi

'Musul'a havadan yardım' çağrısı

2017-04-30 02:02 - Dünya

Anadolu Yıldızı tatbikatında 'kaybolan 6 dağcı' kurtarıldı

2017-05-04 15:08 - Gündem

İngiltere FETÖ’cülere sığınma vizesi verecek

2017-05-02 01:22 - Dünya

Aliyev'den AKPM'nin Türkiye kararına tepki

2017-05-06 16:17 - Dünya

Uruguay'da marihuana için kayıt işlemi başladı

2017-05-03 01:17 - Dünya

İlgili Haberler

Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde Ukrayna'nın deneyiminden yararlanma vurgusu öne çıktı

20:12 - Dünya

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Rümeysa Öztürk'ün gözaltına alınmasında özel bir birim kullanmış

19:57 - Dünya

ABD'nin New York kentindeki LaGuardia Havalimanı'nda iki yolcu uçağı çarpıştı

18:07 - Dünya

Rusya ile Ukrayna karşılıklı 185 esir asker ve 20 sivil takası yaptı

17:48 - Dünya

Vicdan gemisiyle Gazze'ye giden aktivistler, ablukayı kırmakta kararlı

17:08 - Dünya

Günün Manşetleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kudüs'ün fethinin 838'inci yıl dönümüne ilişkin paylaşım

20:17 - Siyaset

Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde Ukrayna'nın deneyiminden yararlanma vurgusu öne çıktı

20:12 - Dünya

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Rümeysa Öztürk'ün gözaltına alınmasında özel bir birim kullanmış

19:57 - Dünya

IMF küresel enflasyonda 'karışık bir tablo'ya işaret etti

19:23 - Ekonomi

TürkŞeker'in şeker pancarı alım fiyatı ton başına 3 bin 100 lira olarak güncellendi

19:08 - Ekonomi