Sınır Tanımayan Doktorlar: Aden'deki Kovid-19 hastaları çok hızlı kaybediliyor

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, Yemen'in geçici başkenti Aden'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının tedavi edildiği merkezdeki hastaların ölümlerinin çok çabuk olduğunu bildirdi.

Dünya - 6 yıl önce

MSF'nin web sitesinde yayımlanan ve örgütün doktorlarının tanıklıklarının yer aldığı raporda, Aden'de salgın tedavi merkezindeki hastaların durumu ve tıbbi ihtiyaçlarla ilgili bilgiler aktarıldı.
Raporda değerlendirmelerine yer verilen Aden'deki tedavi merkezi proje koordinatörü Thierry Durand, "Çok sayıda vaka kabul ediyoruz ve hastaların çoğu çok hızlı kaybediliyor. Kritik aşamada merkezimize geliyorlar ve onları kurtarmak için geç kalmış oluyoruz. Sağlık çalışanları olarak bu durum karşısında tam bir acziyet içindeyiz. Hastalar için yapabildiğimiz tek şey onlara oksijen vermek oluyor. İnsanlar, hastaların bu kadar çabuk vefat etmesine anlam veremiyor. " ifadelerini kullandı.
Tedavi merkezinde 30 Nisan-31 Mayıs tarihlerinde 279 hastanın kabul edildiği ve bunlardan 143'ünün hayatını kaybettiği belirtildi.
Merkezin yoğun bakım ünitesinde çalışan doktorlar ise yeterli miktarda kişisel koruyucu ekipmanları olmadığı için bunları tekrar tekrar kullanmak zorunda kaldıklarını ayrıca yeterince oksijen konsantratörü ve solunum cihazları bulunmadığını ve tıbbi malzemelerin kesintisiz olarak karşılanacağı bir tedarik zincirine ihtiyaçlarını olduğunu aktardı.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yemen'e 2,41 milyar dolar yardım fonu toplanması için düzenlenen ancak sadece 1,35 milyar dolar yardım sözü verilen konferansta, ''Yemen için yeterli fon sağlanamazsa 41 yardım programından 30'u gelecek birkaç hafta içinde kapanacak." uyarısında bulunmuştu.
Yemen'deki resmi verilerde, 399 kişinin Kovid-19 hastası olduğu, bunlardan 84'ünün hayatını kaybettiği, 14 kişinin iyileştiği belirtiliyor.
Kaynak: AA
dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

George Floyd’a İdlib’in harabelerinde 'nefes verdiler'

2020-06-02 17:57 - Dünya

Borsaya ilk çeyrekte yatırımcı akını

2020-05-27 14:17 - Ekonomi

Online sayısal oyunlar yerli bilişim sistemiyle hizmet verecek

2020-06-02 19:12 - Teknoloji

Meteorolojiden sağanak ve dolu uyarısı

2020-06-02 15:22 - Gündem

Yeni Malatyaspor'da 5'i futbolcu 6 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

2020-05-29 00:37 - Spor

İspanya'da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 27 bin 127'ye çıktı

2020-05-31 21:52 - Dünya

Schneider Electric'ten uzmanlık hizmetlerinin dijitalleşmedeki rolüne ilişkin araştırma

2020-05-29 14:32 - Genel

Toyota, RAV4 güvenlik testlerinde zirvede yer aldı

2020-05-31 14:40 - Ekonomi

Yeniden seferlere başlayacak THY'den uçaklarda ikram düzenlemesi

2020-05-31 02:52 - Ekonomi

Rus milyarderler yaklaşık 31.5 milyar dolar kaybetti

2020-06-02 05:50 - Özel Haber

İlgili Haberler

Türkiye ile Suriye'nin iş birliğinde düzenlenen dil eğitimi kampına katılan öğrencilere sertifi

22:52 - Dünya

İngiltere'de 38,1 dereceyle "bu yılın en yüksek sıcaklığı" kaydedildi

22:43 - Dünya

Trump'ın uçağını değiştirmesine neden olan İsrail kaynaklı "İran tehdidi" istihbaratı

22:07 - Dünya

Washington Post: ABD, İran ile savaşta MQ-9 Reaper İHA'ların dörtte birine yakınını kaybetti

21:33 - Dünya

Yunanistan'ın Etolya-Akarnanya, İnebahtı ili ve Mora Yarımadası'nda yangın çıktı

20:58 - Dünya

Günün Manşetleri

Türkiye ile Suriye'nin iş birliğinde düzenlenen dil eğitimi kampına katılan öğrencilere sertifi

22:52 - Dünya

Terörle mücadelede yaralanıp malul sayılmayanların başvuru süreci 1 Eylül'de başlayacak

22:48 - Gündem

İngiltere'de 38,1 dereceyle "bu yılın en yüksek sıcaklığı" kaydedildi

22:43 - Dünya

Trump'ın uçağını değiştirmesine neden olan İsrail kaynaklı "İran tehdidi" istihbaratı

22:07 - Dünya

Giresun'da denizde hortum oluştu

21:37 - Gündem