?>

Sinema destekleri açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, "Uzun Metrajlı Film Yapım" ve "İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen" dallarında 30 projeye toplam 25 milyon 600 bin TL destek verildi. - Anadolu Ajansı

Kültür Sanat - 8 yıl önce

ANKARA

Kültür ve Turizm Bakanlığınca, "Uzun Metrajlı Film Yapım" ve "İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen" dallarında 30 projeye toplam 25 milyon 600 bin TL destek verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık ülkedeki tek sinema fonu olarak genç ve umut vaat eden yönetmenlerin ilk sinema filmlerini yapabilmelerine imkan sağlarken, deneyimli sinemacıların yeni projelerine de destek oluyor.

Sinema destekleri, uluslararası örneklerinde olduğu gibi alanında uzman sektör temsilcilerinin yer aldığı "Destekleme Kurulu" tarafından belirleniyor.

Bakanlığa bu yıl başvuruda bulunan 334 uzun metrajlı film projesinin değerlendirildiği Destekleme Kurulu toplantısında, 12 "İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen" projesine 6 milyon 250 bin TL, 18 "Uzun Metrajlı Film Yapım" projesine 19 milyon 350 bin TL olmak üzere toplam 25 milyon 600 bin TL destek sağlandı.

Bakanlık destekleri ile film üretimine önemli katkı sağlandı ve yıllık yerli film üretimi 139'a ulaştı. Bakanlık destekli filmlerin üretimdeki payı ise yüzde 30 oldu. Film üretiminde bu artış yaşanırken Türk filmleri uluslararası film festivallerinden de ödüller almaya başladı ve sektörün dışa açılma süreci hızlandı.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, yaptığı değerlendirmede, yeni sinemacıların sektöre kazandırılması ve uluslararası arenada yakalanan başarıların, desteklerin önemini gözler önüne serdiğini belirtti.

Avcı, "Genç yönetmenlerin sektöre kazandırılması öncelikli hedeflerimiz arasında olup, sinema sektörüne verdiğimiz destekler artarak devam edecektir. Bu noktada sektöre sağladığımız destekleri çeşitlendirecek, Ülkemizi film çekim merkezi haline getirerek yabancı yapımların da teşvik edilmesini sağlayacak olan Sinema Kanunu ile ilgili çalışmalarımız hızla devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Sinema Destekleme Kurulu tarafından, "Belgesel Film Yapım", "Animasyon Film Yapım, "Kısa Film Yapım", "Araştırma-Geliştirme" ile "Senaryo ve Diyalog Yazım" projelerini 8-10 Mart'taki yılın ikinci toplantısında değerlendirecek.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Beşiktaş, Demba Ba transferini açıkladı

2017-01-31 18:07 - Spor

'Düzenlemenin iptali önemli bir hukuki kazanım'

2017-01-27 17:37 - Gündem

28 Ocak 2017 yurtta hava durumu

2017-01-28 11:12 - Gündem

Polisin aradığı araç benzin bile alamayacak

2017-01-30 14:02 - Asayiş

Altının onsu 1.200 doların üzerinde

2017-01-31 12:07 - Ekonomi

DEAŞ üyesi kadın yolcu otobüsünde yakalandı

2017-01-26 18:02 - Asayiş

HDP Parti Sözcüsü Bilgen Ankara'da gözaltına alındı

2017-01-29 12:22 - Gündem

Grip hakkında bilinmesi gerekenler

2017-01-30 18:37 - Sağlık

FETÖ'nün 'hakim ve savcılar imamı' tutuklandı

2017-02-01 00:22 - Asayiş

Buzlanma kazaya neden oldu : 1 yaralı

2017-02-01 10:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Ödüllü 'Yan Rol' oyunu, bir oyuncunun kendi rolünü arama hikayesini sahneye taşıyor

23:59 - Kültür Sanat

Assos'ta 3 bin 500 yıllık stoa gün yüzüne çıkarılıyor

15:27 - Kültür Sanat

Kuzey Makedonyalı Trajcov, 66 yıldır çaldığı tulumla ortak kültürel mirası canlı tutmaya çalışıyor

11:47 - Kültür Sanat

Vatikan Kütüphanesi, 500 yılı aşkın geçmişiyle araştırmacılara önemli kaynaklar sunuyor

15:59 - Kültür Sanat

İsrail'in kıtlığa sürüklediği Gazze'de boş tencereler, kadın ressamın boya malzemesi oldu

15:22 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

ABD: BM'deki "Filistin meselesine barışçıl ve iki devletli çözüm" konferansını reddediyoruz

23:15 - Dünya

56 ilde hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı

23:12 - Çevre-Hayat

İsrail ana muhalefet lideri Lapid: Gazze'ye saldırılar durmazsa dünya İsraillilere kapılarını kapatacak

23:10 - Dünya

Pakistan Enformasyon Bakanı Tarar'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın küresel alandaki güçlü duruşuna övgü

23:01 - Dünya

Şırnak'ta kayalıklardan düşen jandarma uzman çavuş şehit oldu

22:52 - Gündem