?>

Sindirim sistemine destek olabilecek takviyeler

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kasapoğlu: "Probiyotik, meyan kökü, nane yağı, papatya, zencefil, L-Glutamin ve Psyllium takviyesi sindirim sistemine destek olabilir" dedi

Sağlık - 8 yıl önce

İSTANBUL

Hastane Derindere İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ergün Kasapoğlu, probiyotik, meyan kökü, nane yağı, papatya, zencefil, L-Glutamin ve Psyllium takviyesinin sindirim sistemine destek olabileceğini bildirdi.

Dr. Ergün Kasapoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sık sık kabızlık ve sindirim sistemi problemi yaşayanların, hekimlerinin önereceği takviyelerle beslenme ve yaşam şeklini değiştirmelerinde fayda olduğunu dile getirdi.

Kasapoğlu, probiyotik, meyan kökü, nane yağı, papatya, zencefil, L-Glutamin ve Psyllium takviyesinin sindirim sistemine destek olabileceğini ifade etti.

Canlı organizmalar içeren probiyotiklerin bağırsakta yaşanan emilim problemlerinin giderilmesinde önemli bir yardımcı olduğunu aktaran Kasapoğlu, özellikle probiyotik içerikli süt ve yoğurt tüketiminin ishal ve irritabl bağırsak sendromunun etkilerini azaltabileceğini kaydetti.

Dr. Kasapoğlu, meyan kökünün mide yanması ve reflü gibi hazımsızlık problemlerini tedavi etmek için uzun yıllardır kullanılan doğal maddelerden biri olduğunu, ancak meyve vermiş halinin yüksek tansiyona neden olabileceği de göz önünde bulundurularak hekim kontrolünde ve izniyle tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

 "Nane yağı ağrı ve şişkinliği azaltabilir"

Yurt dışında yapılan bazı çalışmalara göre nane yağının irritabl bağırsak sendromunun neden olduğu ağrı ve şişkinliği azaltmada kullanılan tedavi yöntemlerinden biri olduğunu anlatan Kasapoğlu, "Nane yağı içerikli kapsüller midede çözülmez, yağın bırakıldığı ince ve kalın bağırsaklardan geçer." ifadelerini kullandı.

Dr. Ergün Kasapoğlu, birden fazla hastalık için yaygın olarak kullanılan papatyadan, mide ağrısı, kolik ve mide bulantısının tedavisinde de yararlanıldığını belirtti.

Mide hareketlerini tedavi etmek için kullanılan zencefilden özellikle hamilelik döneminde görülen mide bulantısı ve kusmayı gidermek için yararlanıldığına değinen Kasapoğlu, "Glutamin vücutta doğal olarak bulunur, bağırsakları ve diğer organları destekler. Bazı uzmanlar ek L-glutamin'in ameliyat, enfeksiyon ya da stresle artış gösteren ishalin hafifletilmesine yardımcı olabileceğine inanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Hastane Derindere İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Kasapoğlu, şunları kaydetti:

"Asya, Akdeniz ve Kuzey Afrika'nın belirli bölgelerindeki Plantago Ovata bitkisinin ezilmiş tohumlarından elde edilen Psyllium, çözünür lif anlamında oldukça zengindir ve kabızlık tedavisinde kullanılır. Yüksek lif içeriğinden dolayı, bağırsaklardaki suyu emebilir. Bu takviyeyi tüketirken yanında bol miktarda su içmek kabızlığı da azaltır. Ancak alerjik bünyelilerin, çimen poleni gibi alerjisi olanların mutlaka kullanmadan önce hekimine danışması gerekir."

Haftanın Öne Çıkanları

Galatasaray'da Taffarel göreve başladı

2018-01-20 23:47 - Spor

‘‘Zeytin Dalı Harekatı’’ için Fetih Suresi okundu

2018-01-22 11:45 - Genel

Philadelphia'nın 'oyuncak atları' ziyaretçilerini bekliyor

2018-01-25 17:32 - Kültür Sanat

İHH'dan İdlib ve Batı Hale'teki ailelere kışlık malzeme yardımı

2018-01-23 19:32 - Dünya

'Türkiye ile krizde değiliz'

2018-01-26 03:32 - Dünya

Gülsüm anne 'Umut'unu yitirdi

2018-01-23 10:10 - Genel

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli Zeytin Dalı Harekatı'nı görüştü

2018-01-21 22:48 - Genel

Kupada çeyrek final programı belli oldu

2018-01-24 19:22 - Spor

Sivasspor Robinho ile anlaştı

2018-01-22 17:15 - Spor

Şehitlerin ismi teröristleri vuran havan mühimmatında

2018-01-25 13:12 - Dünya

İlgili Haberler

Yutma bozukluğu olan hastalar tedavi ve terapiyle sağlığına kavuşabiliyor

12:32 - Sağlık

DSÖ: Afrika'da yaygın M çiçeği virüsüne karşı sürekli bulaşma riski nedeniyle hedefli aşılama ş

11:28 - Sağlık

Anne sütü obeziteye de kalkan oluyor

13:12 - Sağlık

Emzirmenin psikolojik gücü, anne ve bebeğin ruh sağlığını olumlu etkiliyor

12:53 - Sağlık

Uzmanlardan "süt annelik"te hastalık riski uyarısı

11:13 - Sağlık

Günün Manşetleri

Ticaret Bakanı Bolat: Milli gelirimiz yıl sonunda 1,4 trilyon doları aşacak

20:32 - Ekonomi

İsrail'e ait İHA'nın Lübnan’ın güneyinde bir araca düzenlediği saldırıda 1 kişi öldü

20:02 - Dünya

AJet'ten kaptan pilot ve ikinci pilot alımı için ilan

19:42 - Ekonomi

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında can kaybı son 24 saatte 72 artarak 61 bin 330’a çıktı

18:57 - Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye barış masalarının aranan aktörü haline geliyor

18:32 - Siyaset