?>

Şili'de ülkenin yüzde 99'unu etkileyen elektrik kesintisi nedeniyle OHAL ilan edildi

Güney Amerika ülkesi Şili'de, ülkenin yüzde 99'unu etkileyen elektrik kesintisi nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

Dünya - 4 ay önce

Bogota

Ulusal basında çıkan habere göre, ülke genelinde yaşanan elektrik kesintisi 8 milyondan fazla kişiyi etkilerken hayatı durma noktasına getirdi.

Hükümet, ülkenin neredeyse tamamının elektriksiz kalmasının ardından OHAL ilan etti ve başta başkent Santiago olmak üzere birçok bölgede sokağa çıkma yasağı getirdi.

Elektrik kesintileri, ulaşım ve günlük yaşamı sekteye uğratırken özellikle Santiago'da trafikte büyük kaos yaşandı.

Şili'de bankacılık, finans, madencilik ve ticari faaliyetler durdurulurken, kamu güvenliğinin sağlanması amacıyla binlerce polis ve asker kritik noktalarda görevlendirildi.

Yerel basında çıkan haberlerde, bazı bölgelerde elektriğin yeniden verilmeye başlandığı ancak bunun sonucunda birçok buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve diğer ev aletinin zarar gördüğü bildirildi.

Boric, elektrik kesintisinden özel sektörü sorumlu tuttu

Şili Devlet Başkanı Gabriel Boric, yaptığı açıklamada, milyonlarca insanı mağdur eden bu durumun kabul edilemez olduğunu belirtti.

Boric, "Bugün yaşananlar hepimizi öfkelendiriyor. Bir ya da birkaç şirketin sorumsuzluğu yüzünden milyonlarca insanın günlük yaşamı olumsuz etkilendi. Sorumluların hesap vermesini sağlayacağız. Ayrıca kurumların düzgün işlemesini ve bu acil durumun bir an önce sona ermesini istiyoruz." dedi.

Elektrik kesintisinden "ISA Chile" şirketini sorumlu tutan Boric, "Bazı bölgelerde elektriğin yeniden sağlandığını biliyoruz ancak durum hala istikrarsız. Bu nedenle dikkatli hareket etmeliyiz. Askeri personel, polis ve soruşturma ekipleri sahada görev yapıyor." ifadelerini kullandı.

Binlerce yolcu olumsuz etkilendi

Sosyal medyaya yansıyan görüntülerde kesinti, sabah saatlerinde işe gitmek için yola çıkan binlerce yolcuyu mağdur etti.

Duraklarda uzun kuyruklar oluşurken, otobüs ve taksi hizmetlerinin de aksaması nedeniyle birçok kişi evlerine dönmekte zorlandı.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Safranbolu'da tarihi konak yandı

2025-02-23 12:01 - Asayiş

Siirt'te hasta taşıyan ve kar nedeniyle yolda mahsur kalan ambulans kurtarıldı

2025-02-20 15:23 - Çevre-Hayat

Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası, Samsun'da devam ediyor

2025-02-19 16:48 - Spor

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 8. Olağan Büyük Kongre'ye ilişkin paylaşım

2025-02-21 17:43 - Siyaset

Antalyaspor, Süper Lig'de yarın Kasımpaşa'yı konuk edecek

2025-02-21 10:32 - Spor

UEFA Konferans Ligi'nde play-off etabı tamamlandı

2025-02-21 02:58 - Spor

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna çıkan 4 takım belli oldu

2025-02-21 00:17 - Spor

Beşiktaş, Süper Lig'in 25. haftasında yarın Eyüpspor'a konuk olacak

2025-02-20 09:08 - Spor

Borussia Dortmund, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turuna yükseldi

2025-02-19 23:12 - Spor

Bengisu Avcı, "Okyanus Yedilisi'ni geçen ilk Türk kadını" olma hedefine kilitlendi

2025-02-22 14:37 - Spor

İlgili Haberler

Çin Devlet Başkanı Şi'nin Orta Asya diplomasisi

11:18 - Dünya

Avustralya ve AB, güvenlik ve savunma ilişkilerini geliştirecek

10:22 - Dünya

Almanya: İran rejimi müzakere masasına dönmeye hazırsa daha fazla askeri müdahaleye gerek kalmaz

09:58 - Dünya

İsrail’in İran’a saldırılarıyla başlayan çatışma 6. gününde

09:32 - Dünya

Kanada'dan vatandaşlarına Orta Doğu'da bazı bölgelere seyahat etmeme çağrısı

08:47 - Dünya

Günün Manşetleri

Otomotiv ihracatında ocak-mayıs rekoru

11:23 - Ekonomi

Çin Devlet Başkanı Şi'nin Orta Asya diplomasisi

11:18 - Dünya

Sağlık alanında yeni düzenlemeler TBMM gündemine gelecek

11:13 - Siyaset

Nevşehir'de helikopter destekli uyuşturucu operasyonunda 61 şüpheli yakalandı

11:12 - Gündem

Japonya ile ABD arasında tarifeler konusunda anlaşma sağlanamadı

11:03 - Ekonomi