?>

Sıla'nın konserleri iptal edildi

Sıla Gençoğlu'nun İstanbul, Ankara, Bursa ve Kayseri'deki konserleri FETÖ'nün darbe girişimine karşı halkın verdiği mücadeleyi

Kültür Sanat - 9 yıl önce

Konuya ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 21 ve 22 Eylül'de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde gerçekleşmesi planlanan konserlerinin Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı halkın verdiği mücadeleyi "şov" olarak nitelendirmesi nedeniyle iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, 15 Temmuz'da darbecilere karşı bütün Türkiye'de onurlu bir duruş sergilendiği belirtilerek, "Tuzaklara karşı milletimizin ve millet kavramını idrak etmiş olan sanatçılarımızın sergilediği onurlu duruş ve topyekun karşı koyuş, Türk Milleti nezdinde millet olma kavramı içerisinde hak ettiği yeri bulmuştur." ifadelerine yer verildi.

Halkın ve sanatçıların verdiği demokrasi mücadelesi sırasında bazı sanatçıların üzerine düşen vazifeyi yerine getirmediğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu bağlamda halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve iradeyle alay eden sanatçılar da bulunmaktadır. Bu nedenle söz konusu sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu'nun 21 ve 22 Eylül 2016 tarihlerinde Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesinde yapılması düşünülen konserleri belediyemizce iptal edilmiştir."

Bursa, Kayseri ve Ankara konserleri de iptal oldu

Bursa Büyükşehir Belediyesine bağlı Bursa Kültür Sanat Turizm Vakfı'ndan yapılan açıklamada ise Sıla'nın 28 Eylül'de Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyartosunda gerçekleşmesi planlanan konserinin iptal edildiği belirtildi.

Açıklamada, konserin iptaline ilişkin "Halkımızın ülkemize sahip çıkmak için meydanlarda verdiği mücadeleyi şov olarak nitelendiren, bu onurlu duruş ve irade konusunda gerekli duyarlılığı göstermeyen sanatçılardan biri olan Sıla Gençoğlu'nun 28 Eylül 2016 tarihlerinde Bursa Kültürpark Açıkhava Tiyatrosunda yapılması düşünülen konserin yer tahsisi belediyemizce iptal edilmiştir." gerekçesi aktarıldı.

Şarkıcı Sıla Gençoğlu'nun 19 Kasım'da Kayseri'de ve Ankara'da bugün yapılması planlanan konserleri de iptal edildi.

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Trump'tan Obama'ya 'DAEŞ'in kurucususun' suçlaması

2016-08-11 17:26 - Genel

İDSB Gençlik Kurulu'ndan İhlas Vakfı'na ziyaret

2016-08-11 13:37 - Gündem

Kaybettiği kolunu değil, ülkesini sordu

2016-08-09 15:37 - Gündem

Milyonları ilgilendiren tasarı kabul edildi!

2016-08-10 04:22 - Siyaset

Darbe fırsatçılarına dikkat

2016-08-09 18:07 - Gündem

Sıla'nın konserleri iptal edildi

2016-08-12 14:32 - Kültür Sanat

'Türkiye'nin istiklalini 1 dolara satan kalleşlere geçit vermeyeceğiz'

2016-08-11 08:02 - Siyaset

Sudan’da 15 Temmuz darbe girişimi kınandı

2016-08-11 11:27 - Gündem

Tatilini çobanlık yaparak geçiriyor

2016-08-11 11:52 - Gündem

Babalı kızlı üniversiteyi kazandılar

2016-08-11 20:52 - Gündem

İlgili Haberler

Iraklı genç, kurşun kalemin ucunu işleyerek minimal heykeller yapıyor

12:22 - Kültür Sanat

'Buğday Tanesi'ne Uluslararası Bodrum Film Festivali’nden ödül

01:37 - Kültür Sanat

Mısır'da 226 yıl önce keşfedilen firavun mezarı, 20 yıllık restorasyonun ardından bugün yeniden açılıyor

16:18 - Kültür Sanat

Yetim Vakfı, 81 ilde 'Filistinli Çocuklar İçin Çiz' etkinliği düzenledi

17:08 - Kültür Sanat

Gazze'deki Filistinli ressamlardan Küresel Sumud Filosu'na duvar resimli teşekkür

10:47 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Özgürlük Filosu'ndaki Türk aktivistler İsrail askerlerinin müdahalesinden çekinmiyor

18:37 - Dünya

Vicdan gemisinden aktivist Baygın "soykırıma dur deyin" çağrısı yaptı

18:27 - Gündem

TCMB Başkanı Karahan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda sunum yaptı

18:22 - Ekonomi

Küresel Sumud Filosu'na katılan Fransız aktivistlerin bir kısmı Fransa'ya ulaştı

18:17 - Dünya

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metrosunda yolcu rekoru kırıldı

18:03 - Ekonomi