?>

Sıla bebeğin ölümüne ilişkin soruşturmada iddianameler hazırlandı

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca bebeğin annesi ile birlikte yaşadığı kişi ve suça sürüklenen çocuklardan birinin babası hakkında hazırlanan iddianame Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Gündem - 5 ay önce

Tekirdağ

Tekirdağ'da cinsel istismara uğraması ve darbedilmesi sonucu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 2 yaşındaki Sıla bebeğin ölümüyle ilgili 5 şüpheli hakkında iki ayrı iddianame hazırlandı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca anne B.Y (29), çocuklardan birinin babası olan komşu K.A. (32) ve annenin birlikte yaşadığı S.Ö. (57) hakkında hazırlanan iddianame Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne, suça sürüklenen çocuklar G.K. (14) ve K.A. (13) hakkındaki iddianame ise Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

İddianamede anne B.Y. için "ihmali davranışla kasten insan öldürme", "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme", "aile hukukundan doğan yükümlülüğün ihlali" suçlarından toplam 67 yıl hapis cezası talep edildi.

Suça sürüklenen çocuklardan K.A'nın babası K.A. hakkında "çocuğun cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından toplam 28 yıl 6 ay, anne B.Y'nin birlikte yaşadığı S.Ö. hakkında da "suçu bildirmeme, gizleme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis istendi.

Suça sürüklenen çocuklardan G.K. için "çocuğun nitelikli cinsel istismarı", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan toplam 66 yıl, K.A. hakkında ise "nitelikli cinsel istismar", "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 48 yıl ile "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

Olayla ilgili bebeğin annesinin de aralarında olduğu 5 kişi tutuklanmıştı

Malkara ilçesinde yaşayan anne B.Y, 8 Eylül'de kızı Sıla'nın uyanmadığını belirterek Malkara Devlet Hastanesi'ne götürmüş, yapılan muayenede bebek, beyin kanaması teşhisi ve cinsel istismar şüphesiyle Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'ne sevk edilmiş, polise bilgi verilmişti.

Bebek, beyin ameliyatının ardından entübe halde yoğun bakıma alınmıştı.

Soruşturma kapsamında anne B.Y, birlikte yaşadığı S.Ö, komşuları K.A. ile 13 yaşındaki oğlu K.A. ve 14 yaşındaki G.K. gözaltına alınmış, şüpheliler çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı. Sıla bebeğin 5 yaşındaki kardeşi A.Y. de devlet korumasına alınmıştı.

Tekirdağ Baro Başkanı Gürcün, darp nedeniyle hastaneye getirilen ve yoğun bakımda tedavisi süren 2 yaşındaki kız bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla belirlendiğini ifade etmişti.

Sıla bebek, bir ay tedavi altında tutulduğu Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nde 7 Ekim'de hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

dikGAZETE.com
Haftanın Öne Çıkanları

Japonya'nın yeni başbakanı İşiba, Trump'a karşı 'zıt' tutumu olmadığını söyledi

2024-11-20 11:42 - Dünya

Irak'ın kuzeyinde PKK'lı 10 terörist etkisiz hale getirildi

2024-11-25 18:27 - Gündem

İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki Hiyam beldesine saldırılarını yoğunlaştırdı

2024-11-24 16:07 - Dünya

Aşırı tuz tüketimi böbrek ve kalp hastalıkları riskini artırıyor

2024-11-25 13:57 - Sağlık

Türkiye'de 2024, güneş enerjisinde rekorların yılı oluyor

2024-11-26 10:05 - Ekonomi

Beylikdüzü'ndeki fabrika yangını yaklaşık 62 saattir sürüyor

2024-11-25 17:37 - Asayiş

Dede ve torun böbrek nakli için ameliyathaneye aynı sedyede girdi

2024-11-22 11:23 - Çevre-Hayat

Hırvatistan'da cumhurbaşkanlığı seçimi 29 Aralık'ta yapılacak

2024-11-21 21:27 - Dünya

Japonya ve ABD'nin ortak hava üssü için "gürültü tazminatı" kararı

2024-11-20 17:22 - Dünya

Uzmanlara göre, Türkiye Nijer'in gelişmesine olumlu katkı sağlıyor

2024-11-20 11:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

DMM'den "İtalya 5 bin Türk'ün vize randevusunu iptal etti" iddiasına ilişkin açı

16:22 - Gündem

Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk kadınlar ortak kermes düzenledi

15:33 - Gündem

Seferberlik ve Savaş Hali Yönetmeliği'nde değişiklikleri içeren düzenlemeler Resmi Gazete'

15:27 - Gündem

Devlet yardımlarına muafiyet getiren Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde değişikliğe gidildi

15:22 - Gündem

Budapeşte'de "Macar-Türk Kültür, Yükseköğretim ve Yenilikçilik Zirvesi" programı yapı

15:17 - Gündem

Günün Manşetleri

DMM'den "İtalya 5 bin Türk'ün vize randevusunu iptal etti" iddiasına ilişkin açı

16:22 - Gündem

Dünyada 1 Mayıs kutlamaları

16:03 - Dünya

BM, Esed rejiminin devrildikten sonra 1,4 milyondan fazla Suriyelinin evine döndüğünü açıkladı

15:42 - Dünya

Su ürünü ve hayvansal mamul ihracatçısı şirketler ödüllendirildi

15:38 - Ekonomi

Bakü'de, Azerbaycanlı ve Türk kadınlar ortak kermes düzenledi

15:33 - Gündem